Az Amalfi-part igazi kincs a szemnek: a falvak a Földközi-tenger mellett lévő hegyoldalba épültek ebben a délnyugati olaszországi régióban. A látvány hihetetlenül lenyűgöző...

Róma városlátogatás

Róma városlátogatás  

Olaszország, Róma és környéke
Indulások: 2020.06.18-tól
Időpontok: 8 db

Travel information (red box):

Elhelyezés: 3-4 csillag hotel  

Ellátás:
• 3 hideg büféreggeli
• 2 fakultatív háromfogásos vacsora: 11 900 Ft  

Idegenvezetés: helyi, magyar nyelvű idegenvezető  

Külön fizetendő:
• Reptéri és egyéb illeték: 34 900 Ft
• Transzfer magyar nyelvű asszisztenciával: 10 900 Ft
• Egyágyas felár: 39 000 Ft
• Idegenforgalmi adó: 6 € / fő / éjVálasztható programok: (min. 15 fő)
• Antik Róma városnézés: 6 500 Ft 
• Barokk Róma városnézés: 6 500 Ft
• Fél napos Tivoli buszos kirándulás idegenvezetővel (belépőjegy a helyszínen külön fizetendő): 18 900 Ft
• Vatikán Múzeum belépővel, helyi vezetővel: 16 900 Ft + audio guide 3  €/fő a helyszínen fizetendő 

Utazás:  
• Wizzair menetrend szerinti járatával
• Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal
• Városi közlekedés metró gyűjtőjegy használatával (helyszínen fizetendő)  

POGGYÁSZKAPACITÁS: utasonként 1db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1db maximum 10 kg-os feladott poggyász. (Ez minden utasunk részére benne van a befizetett út árában, külön már nem kell fizetni érte!
Lehetőség van a 10 kg-os feladott poggyász helyett nagyobb, 20 kg-os poggyász vásárlására (felár ellenében). Akik megvásárolják a 20 kg-os bőröndöt, azok a 10 kg-os poggyászt már nem vihetik magukkal.
Amennyiben a 10 kg-os poggyász mellé, pluszban szeretnének egy másik, 20 kg-os bőröndöt is magukkal vinni, abban az esetben meg kell vásárolni a Wizz Priority szolgáltatást is! (A 10 kg-os és a 20 kg-os poggyász együtt csak Wizz Priority szolgáltatás vásárlásával vihető!)

Wizz Priority azaz az Elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok vihetik fel az utastérbe az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) illetve egy fedélzeti, 10 kg-os kézipoggyászt, amelynek mérete ebben az esetben legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet (amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik) .

Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaról
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kis méretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó

MEGJEGYZÉS! Csoportos utazás estén azon utasoknak akik Elsőbbségi beszállást vásároltak ugyan úgy meg kell várniuk a többi utas társukat is, amíg az Ő poggyászuk megérkezik. A csoportot a Wizz Air által előre meghatározott helyekre az adottút szervezője ülteti be, gondosan ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az együtt utazók egymás mellett üljenek a gépen, így az elsők közötti felszállásnak sincs nagy jelentősége.
Mindezekből adódóan csoportos utazás esetén az Elsőbbségi beszállás előnyei nagy részt elvesznek!

99 900 Ft/fő-től +
Nápoly-Sorrento

Nápoly-Sorrento  

Olaszország, Kampánia
Indulások: 2020.06.25-tól
Időpontok: 7 db

Program:

1. nap: ÉRKEZÉS – NÁPOLY
Délutáni órákban érkezés Nápoly repülőterére. Majd nápolyi városnézés kezdődik busszal: (kívülről) Királyi Palota, Castel Nuovo, Castel dell’Oro, Galéria, Opera, Piazza Plebiscito, Via Toledo.

2. nap: AMALFI – RAVAELLO (fakultatív busszal)
A Sorrento-félsziget ékszerdobozainak megismerése:
Positano – a felső panorámát Belvedere kilátójából élvezhetjük, ennek a rendkívül meredeképítésű városnak a festői látványát.
Amalfi – séta az ősi tengeri köztársaság egyedülálló parti városában: XII. századi dóm, szűk hegyoldali sikátorok, óvárosi terek, majd fakultatív programként érdemes megtekinteni a tenger felől is ezt a gyönyörű kis városkát. A hajókirándulás ára: 15 eur/fő.
Ravello – pompás középkori paloták és díszkertek városa a hegyoldalban, lenyűgöző kilátással az Amalfi-partra.


3. nap: CAPRI sziget hajóval (fakultatív- helyszínen fizetendő, kb. 100 euró)
A szigetre való érkezéskor hajókirándulást teszünk a sziget körül. (Időjárás függvénye) Ezután  bérelt kisbuszokra szállunk, és elmegyünk Capri városába. Ez a város a VIP-ek városa, séta a kis utcákon, a Qusisana szálloda megtekintése (kívülről). Ezután átbuszozunk Anacapri városába. Először ellátogatunk a híres svéd orvos Axel Münthe villájába. Érdemes továbbá megkóstolni a helyi citromlikőrt a limoncellot, és ha tiszta az idő fel libegőzni a Monte Solarora (589 m).  

4. nap: POMPEI – VEZÚV (fakultatív busszal)
Külön busszal, közös kirándulás keretében Pompei - a Vezúv lábánál fekvő jelentős ókori város romjainak megtekintése. Délután fenyveseken át vezet fel a szerpentin a Vezúv felső parkolójáig; innen sétaút vezet fel a vulkáni kráter peremére dupla kilátással: a mély kráterüreg, illetve a Nápolyi öbölre.  


5. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre a délutáni órákban. 

6 napos program esetén az 5. napon szabadidő.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat. Minimum létszám 26 fő

119 900 Ft/fő-től +

Az Amalfi-part igazi kincs a szemnek: a falvak a Földközi-tenger mellett lévő hegyoldalba épültek ebben a délnyugati olaszországi régióban. A látvány hihetetlenül lenyűgöző és inspiráló lehet zeneszerzők, művészek és filmkészítők és szinte bárki számára. A látvány olyan hihetetlenül szép, hogy a National Geographic ezt az utat az egyik „alapvető utazásnak” tartja. Az Amalfi-parti városok mentén az utat körülbelül két óra alatt lehet megtenni egy pár rövid megállóval, de miért is akarna bárki átrohanni a természet ilyen különleges tájegységén?! Érdemes időt szánni és élvezni a citromvirágok illatát, a túrákat egy ősi templomba, vagy a régió híres színes kerámiáiból vásárolni, vagy egyszerűen csak lazítani.

 

 

Furore

Furore egy kevéssé ismert hely az Amalfi-parton olyan városok között, mint Amalfi és Positano. A falu lakossága mintegy 800 fő, szétszóródva élnek a hegyoldal függőleges szakaszán, magasan a csillogó Földközi-tenger felett. A település fő turisztikai vonzereje egy drámai fjord, ahol a régi halászfalvak házainak egy csoportja simul hozzá a sziklás hegyszoros oldalához. A fjordot egy boltíves híd íveli át, amelyen egy út halad. A 30 méter magas hídon minden nyáron a Nemzetközi Búvár Bajnokság kerül megrendezésre.

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare, azaz a „tengeri Vietri", a kezdő vagy záró helyszín egy utazás során az Amalfi-parton. A helyiek „Amalfi gyöngyszemeként” tartják számon. A San Liberatore-hegy lábánál fekvő település az ételeiről és kerámia tárgyakról vált híressé, amelyek a szállodákban és éttermekben valamint az olasz partszakasz mentén is megtalálhatók, így ez kiváló hely ahhoz, hogy az idelátogatók színes kerámia tárgyakat vásároljanak. A Szent János Plébániatemplomon már mérföldekről látható a híres majolika cserép.

Minori

Ahogy az Amalfi városok többségét, Minori helyszíneit is a történelem és a legendák hangulata hatja át. Az egyik ilyen a Santa Trofimena Bazilika, egy mártírról kapta nevét, akinek hamvait egy urnában helyezték el és dobták a tengerbe. Majd ezt a tenger Minori partjainál mosta ki, ahová a-tiszteletére- a városiak egy templomot emeltek. Egy másik népszerű helynek számít a „Római Tengerészeti Régészeti Villa” régi romja, amely az i.e. I. században épült. A hely híres a freskó maradványairól és a pince boltozatáról. Minori kiváló hely ahhoz, hogy az idelátogató megkóstolja a kézzel készített tésztákat és limoncello-t, amely ezen a dél-olaszországi területen népszerű citromból készült likőr.

Cetara

Azok az utazók, akik szeretik a tenger gyümölcseit, bizonyára elégedettek lesznek Cetara ízvilágával, hiszen ez a település ad otthont az egyik legnagyobb tonhal halászflottának a Földközi–tengeren. Érdemes megkóstolni a tonhalat halszósszal (colatura di Alici), amely szardella, só és víz elegyéből készül. Cetarán kiváló strandok találhatóak, bár néhányuk csak hajóval érhető el A látogatók különösen kedvelik a „Spiaggia Lannino” homokos tengerpartját a várostól bejáratától nem messze. Egy olaszországi romantikus esküvőhöz a Szent Péter Apostol Templom kiváló helyszín, amely népszerűnek számít a házasulandók körében. A város egy fesztivál keretében nyáron megünnepli a Szent Péter napot, ahol tűzijáték várja az érdeklődőket.

Maiori

Már a rómaiak is felfedezték Maiori szépségét évszázadokkal ezelőtt, és a turisták is régóta látogatják. Ez a szép kis város volt Roberto Rossellini egy kedvelt filmjének a helyszíne is, akiről minden novemberben egy filmfesztivál során megemlékeznek. Maiorinak van a leghosszabb töretlen strandszakasza az Amalfi-parton, amelynek hátterében tradicionális házak kapaszkodnak fel a hegyoldalon. Érdemes meglátogatni a Santa Maria a Mare-templomot, amely a majolika csempe kupolájáról híres, amely úgy néz ki, mintha egy korona lenne továbbá részt venni a „Szeptember körmeneten”, a város körül. A Bencés Apátság romjai a város felett nagyszerű kilátás nyújtanak a látogatóknak.