Talán hallott már a Svédországban, Norvégiában és az egyes Északi Sarkkör menti országokban lévő jéghotelekről, amelyek ideiglenesen, a téli szezonban illetve a jégolvadásig tartanak nyitva. Most a Hollandiában...

Talán hallott már a Svédországban, Norvégiában és az egyes Északi Sarkkör menti országokban lévő jéghotelekről, amelyek ideiglenesen, a téli szezonban illetve a jégolvadásig tartanak nyitva. Most a Hollandiában található homokvár-hotel, a Zand Hotel kínál hasonló, különleges élményt.

A két, homokból épült hotel Oss és Sneek városokban található Hollandiában, és már mindkettő hetekkel előre foglalt. A teljesen berendezett, egyszobás-szállodák az éves Brabant és a Friesland homokszobor fesztiválokra épültek, amelyek mind a nyaralókat mind a világ legkiválóbb művészeit a fesztiválra csalogatják. A szobák ablakokkal rendelkeznek, teljesen berendezettek, így villany, vezetékes víz és Wi-Fi is hozzáférhető.

De vajon mitől nem omlanak le a homokvárak? A szervezők biztosítják az idelátogatókat arról, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy ledőlhetnek a falak attól, hogy a fürdőszoba ajtaja becsapódik. A homok-hotelek valójában egy keményebb anyagból készültek, amelyeket kívülről és belülről „megerősített homokkal” fedtek.

A falnak nekimenni ezért nem tanácsos. A zuhanyzó, a fürdőszoba szerelvény és luxuskivitelű rugós ágyak hagyományos anyagokból készültek, amelyek a lakóik kényelmét garantálják. A szállás költsége 168 dollár két főnek egy éjszakára, amely tartalmazza egy személyes kirándulás lehetőségét is a közeli homok-fesztiválra.

A szálloda a fesztivál végéig tart nyitva: szeptember 28-áig Sneek, és október 4-ig Oss településeken. A Zand Hotel tervei között szerepel, hogy újra megnyitják a hotelt a jövő évi fesztiválokra is, valamint reménykednek abban, hogy hasonló hoteleket épülhetnek a közeljövőben Németországban és az Egyesült Királyságban is.