Larnaca Ciprus egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye. A sziget keleti partján terül el, így gyönyörű mediterrán tengerparttal, világhírű búvárhelyekkel és egy gyönyörű történelmi óvárossal büszkélkedhet...

Larnaca Ciprus egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye. A sziget keleti partján terül el, így gyönyörű mediterrán tengerparttal, világhírű búvárhelyekkel és egy gyönyörű történelmi óvárossal büszkélkedhet.  Ha ide szervezzük nyaralásunkat, rengeteg kulturális élvezetre és egyedülállóan finom ciprusi konyhára számíthatunk, természetesen sok napsütéssel párosítva.
 

 

Lárnaka Ciprus egyik legrégibb városa, mivel úgy gondolják, hogy már több mint hatezer évvel ezelőtt is lakott terület volt. A modern környezet mellett még ma is megtalálhatóak a 9. századig visszanyúló ősi romok. Érdemes ellátogatnunk a Szent Lázár ortodox templomhoz, mely a nevét adó Szent Lázár sírja köré építettek, valamint megéri felkeresni a Kyriazis orvostörténeti múzeumot is, mely betekintést nyújt az ókori orvostudomány gyakorlati elemeibe.


fotó: Albányai Mária

 

Az északnyugatra található ókori Kition területén, 13. századi templomokat és sírokat tekinthetünk meg.  A neolitikus település Choirokoitia a Krisztus előtti hétezres évekből származó romjaival,egyike a legjobb állapotban fennmaradt őskori lelőhelyeknek.

A híres sóstóhoz érdemes egynapos kirándulást szerveznünk. 85 költöző madárfaj otthona, és körülbelül tízezer élénkrózsaszín flamingó élőhelye a téli hónapokban. Egész évben hihetetlen látványt nyújt a tó és annakkörnyezete.

Zenobia, egy 1980-ban elsüllyedt komp roncsai, melyek 42 méterrel a tengerszint alatt fekszenek, rendkívül sok búvárkodni vágyót csalogatnak a szigetre. Számos búvárfelszereléseket árusító boltot, valamint búváriskolát találhatunk a környéken, melyek a kezdőktől a haladókig, minden kalandvágyó igényét kielégítik.

A családok a WOW Action Parkban különböző szórakozási lehetőségek közül választhatnak. Ciprus egyik legnagyobb beltéri mászókáját is kipróbálhatják a gyerekek tizenkét éves korig, azonban a kisebbekre is gondoltak, őket különböző csúszdák és kifejezetten a négyéves és fiatalabb gyerekek igényihez igazított játszóterek várják.

Lárnaka egész évben kellemes időjárással büszkélkedhet, az egy napra jutó napsütéses órák száma viszonylag magas. Az esős időszak november és március  közé tehető, míg július és augusztus a legmelegebb hónapok, ekkor az átlagos hőmérséklet akár a 27°C-ot is elérheti. A száraz, meleg nyár és az enyhe tél egész évben alkalmassá teszi az aktív pihenésre és a teljes kikapcsolódásra vágyók számára egyaránt. Családok és kalandvágyó utazók, esetleg kikapcsolódásra vágyó párok számára egyaránt tökéletes hely, mely biztosan nem fog csalódást okozni senkinek, aki a ciprusi gasztronómiával és a sziget történelmének egy aprócska darabkájával szeretne megismerkedni. 

 

Néhány hasznos információ az utazással kapcsolatban:    

Repülési idő: kb. 3 óra (1 853 km)
Pénznem: Euro
Beszélt nyelvek: Görög és Török
Helyi idő: UTC + 2 óra ( a Magyarországi időhöz képest +1 óra időeltolódást jelent)


Külön védőoltás nem szükséges, azonban ügyeljünk rá, hogy az általános védőoltásaink, mint például a Hepatitis A és B, valamint a veszettség elleni oltás még védettséget nyújtsanak számunkra. 

Utazási biztosítás kötése nem szükséges, azonban ajánlott.