Az olaszországi Lombardia székhelye, Milánó az ország pénzügyi és divatközpontja. E hatalmas, fejlett metropolisz azonban ragyogó múltjáról sem feledkezik meg. Számtalan világhírű márka otthona, akár a Prada, Armani, vagy éppen a Versace, s boltjai közel annyi látogatót vonzanak, mint a több száz éves kulturális értékei...

Róma városlátogatás

Róma városlátogatás  

Olaszország, Róma és környéke
Indulások: 2020.06.18-tól
Időpontok: 8 db

Travel information (red box):

Elhelyezés: 3-4 csillag hotel  

Ellátás:
• 3 hideg büféreggeli
• 2 fakultatív háromfogásos vacsora: 11 900 Ft  

Idegenvezetés: helyi, magyar nyelvű idegenvezető  

Külön fizetendő:
• Reptéri és egyéb illeték: 34 900 Ft
• Transzfer magyar nyelvű asszisztenciával: 10 900 Ft
• Egyágyas felár: 39 000 Ft
• Idegenforgalmi adó: 6 € / fő / éjVálasztható programok: (min. 15 fő)
• Antik Róma városnézés: 6 500 Ft 
• Barokk Róma városnézés: 6 500 Ft
• Fél napos Tivoli buszos kirándulás idegenvezetővel (belépőjegy a helyszínen külön fizetendő): 18 900 Ft
• Vatikán Múzeum belépővel, helyi vezetővel: 16 900 Ft + audio guide 3  €/fő a helyszínen fizetendő 

Utazás:  
• Wizzair menetrend szerinti járatával
• Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal
• Városi közlekedés metró gyűjtőjegy használatával (helyszínen fizetendő)  

POGGYÁSZKAPACITÁS: utasonként 1db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1db maximum 10 kg-os feladott poggyász. (Ez minden utasunk részére benne van a befizetett út árában, külön már nem kell fizetni érte!
Lehetőség van a 10 kg-os feladott poggyász helyett nagyobb, 20 kg-os poggyász vásárlására (felár ellenében). Akik megvásárolják a 20 kg-os bőröndöt, azok a 10 kg-os poggyászt már nem vihetik magukkal.
Amennyiben a 10 kg-os poggyász mellé, pluszban szeretnének egy másik, 20 kg-os bőröndöt is magukkal vinni, abban az esetben meg kell vásárolni a Wizz Priority szolgáltatást is! (A 10 kg-os és a 20 kg-os poggyász együtt csak Wizz Priority szolgáltatás vásárlásával vihető!)

Wizz Priority azaz az Elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok vihetik fel az utastérbe az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) illetve egy fedélzeti, 10 kg-os kézipoggyászt, amelynek mérete ebben az esetben legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet (amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik) .

Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaról
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kis méretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó

MEGJEGYZÉS! Csoportos utazás estén azon utasoknak akik Elsőbbségi beszállást vásároltak ugyan úgy meg kell várniuk a többi utas társukat is, amíg az Ő poggyászuk megérkezik. A csoportot a Wizz Air által előre meghatározott helyekre az adottút szervezője ülteti be, gondosan ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az együtt utazók egymás mellett üljenek a gépen, így az elsők közötti felszállásnak sincs nagy jelentősége.
Mindezekből adódóan csoportos utazás esetén az Elsőbbségi beszállás előnyei nagy részt elvesznek!

99 900 Ft/fő-től +
Nápoly-Sorrento

Nápoly-Sorrento  

Olaszország, Kampánia
Indulások: 2020.06.25-tól
Időpontok: 7 db

Program:

1. nap: ÉRKEZÉS – NÁPOLY
Délutáni órákban érkezés Nápoly repülőterére. Majd nápolyi városnézés kezdődik busszal: (kívülről) Királyi Palota, Castel Nuovo, Castel dell’Oro, Galéria, Opera, Piazza Plebiscito, Via Toledo.

2. nap: AMALFI – RAVAELLO (fakultatív busszal)
A Sorrento-félsziget ékszerdobozainak megismerése:
Positano – a felső panorámát Belvedere kilátójából élvezhetjük, ennek a rendkívül meredeképítésű városnak a festői látványát.
Amalfi – séta az ősi tengeri köztársaság egyedülálló parti városában: XII. századi dóm, szűk hegyoldali sikátorok, óvárosi terek, majd fakultatív programként érdemes megtekinteni a tenger felől is ezt a gyönyörű kis városkát. A hajókirándulás ára: 15 eur/fő.
Ravello – pompás középkori paloták és díszkertek városa a hegyoldalban, lenyűgöző kilátással az Amalfi-partra.


3. nap: CAPRI sziget hajóval (fakultatív- helyszínen fizetendő, kb. 100 euró)
A szigetre való érkezéskor hajókirándulást teszünk a sziget körül. (Időjárás függvénye) Ezután  bérelt kisbuszokra szállunk, és elmegyünk Capri városába. Ez a város a VIP-ek városa, séta a kis utcákon, a Qusisana szálloda megtekintése (kívülről). Ezután átbuszozunk Anacapri városába. Először ellátogatunk a híres svéd orvos Axel Münthe villájába. Érdemes továbbá megkóstolni a helyi citromlikőrt a limoncellot, és ha tiszta az idő fel libegőzni a Monte Solarora (589 m).  

4. nap: POMPEI – VEZÚV (fakultatív busszal)
Külön busszal, közös kirándulás keretében Pompei - a Vezúv lábánál fekvő jelentős ókori város romjainak megtekintése. Délután fenyveseken át vezet fel a szerpentin a Vezúv felső parkolójáig; innen sétaút vezet fel a vulkáni kráter peremére dupla kilátással: a mély kráterüreg, illetve a Nápolyi öbölre.  


5. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre a délutáni órákban. 

6 napos program esetén az 5. napon szabadidő.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat. Minimum létszám 26 fő

119 900 Ft/fő-től +

Az olaszországi Lombardia székhelye, Milánó az ország pénzügyi és divatközpontja. E hatalmas, fejlett metropolisz azonban ragyogó múltjáról sem feledkezik meg. Számtalan világhírű márka otthona, akár a Prada, Armani, vagy éppen a Versace, s boltjai közel annyi látogatót vonzanak, mint a több száz éves kulturális értékei. Olyan felbecsülhetetlen kincseivel, mint a Milánói dóm, a La Scala, vagy Leonardo da Vinci Utolsó vacsorája, nem csoda, hogy Milánó Olaszország harmadik leglátogatottabb városa Róma és Velence után.

 

 

Piazza Mercanti

A Piazza Mercanti már a középkor óta hivatali központként létezett, s így nyerhetünk egy kis bepillantást Milánó múltjába, ha a régi épületek között sétálunk. A tér ma már kisebb, hiszen a XIII. századi Broletto Nuovo valaha a tér közepén állt, ma viszont annak északkeleti határát adja. De természetesen az épületek szinte ugyanúgy néznek ki, mint évszázadokkal ezelőtt. Érdemes egy pár pillantást vetni a fekete-fehér színű márvánnyal díszített Loggia degli Osii-ra, melynek különlegessége, hogy két loggiasor helyezkedik el egymás felett. Decemberben az egész tér karácsonyi hangulatot ölt, nagyon szép vásárt szoktak itt is rendezni.

Palazzo di Brera

Napóleonnak köszönhetően, aki a XVIII. század folyamán lefoglalta a legszebb itáliai remekműveket, majd pedig Milánóban gyűjtötte őket össze, a Pinacoteca di Brera világszínvonalú múzeummá nőtte ki magát, ahol elképesztő festmények várják az érdeklődőket. A több mint 40 teremben helyet kapó gyűjtemény az Accademia di Belle Arti művészeti iskola emeletén található, melyet még Mária Terézia alapított 1776-ban. Nagy itáliai művészek festményeit is megtalálhatjuk itt, mint Raphael, Tintoretto, Veronese és Caravaggio, vagy ha más európai nemzetek nagyjait keressük, akkor Rembrandt, van Dyck és Goya művei közül is láthatunk néhányat.

Sant’Ambrogio-bazilika

A Basilica di Sant'Ambrogio alapítójáról lett elnevezve, Milánó IV. századi püspökéről, illetve a város védőszentjétől. Bár az eredeti építményből csak kevés maradt meg, a XI. századból sok mesélnivalót őrzött meg. Kincset érő értékeit képezi az aranyoltár, a márványszószék és az átrium, melyet olyan oszlopok szegélyeznek, melyek fatörzsekre hasonlítanak. Található a jobb oldali hajóban egy kis kápolna, a Sacello di San Vittore in Ciel d’Oro, melyet V. századi mozaik díszít.

Navigli Lombardi

A milánói Navigli, azaz „csatornák” története a XII. században kezdődött, mikor öntözés céljából kialakították. Majd az 1300-as években bővítésen esett át, hogy az áruszállításban is hasznát tudják venni, s egészen a XIX. századig erre használták. Ma pedig részt vehetünk egy ötvenöt perces hajóúton, mely a megmaradt Navigli Lombardin visz minket végig. Ezek a hajók Darsena kikötőjéből indulnak, mely nagy történelmi jelentőséggel bír. A csatornán hajókázva visszacseppenhetünk a múltba, illetve remek lehetőség arra, hogy megismerkedjük a Navigli mentén húzódó környékkel.

La Scala

Milánó egyik legismertebb látványossága, a La Scala, a világhírű operaház, mely hírnevét első előadásának, Antonio Salieri L’Europa Riconosciutájának köszönheti, melyet 1778-ban adtak elő. A Giuseppe Piermarini tervezte neoklasszikus, vörös-arany épület elképesztő akusztikájáról is ismert, mely az énekesek valódi képességét tárja fel, s így igazi élményben lehet része a nézőknek.