A hat legszebb holland Karib-sziget A holland fennhatóság alatt álló Karib-térség szigetvilágának természeti kincsei izgalmas kalandokat nyújtanak és pihentető kirándulásokra is lehetőséget adnak a turisták számára. A Holland Királysághoz tartozó 6 sziget lakói barátságos, könnyed viselkedésükről híresek...

A holland fennhatóság alatt állt Karib-térség szigetvilágának természeti kincsei izgalmas kalandokat nyújtanak és pihentető kirándulásokra is lehetőséget adnak a turisták számára. A Holland Királysághoz tartozó 6 sziget lakói barátságos, könnyed viselkedésükről híresek. Azok az utazók, akik élvezik a közkedvelt szabadidős tevékenységeket, mint például a szerencsejáték és a vásárolgatás, mindent megtalálnak, amit csak szeretnének a holland Karib-szigeteken. Azonban azok számára is izgalmas kikapcsolódást nyújt, akik a kisebb tömeget részesítik előnyben...

 

 

Sint Eustatius

Pihentető nyaralást nyújtó, nem túlzsúfolt sziget, amely Sint Eustatiusról kapta a nevét, azonban Statia vagy Statius néven is ismert. Ellentétben a Karib-térség más részein található számos nagyobb szigettel, Sint Eustatiuson lassabb tempóban folyik az élet, a sziget turisztikai szélsőségektől mentes, autentikus élményeket kínál az odalátogatóknak. Az alig egy csipetnyi modernizáció, a sziget egyetlen városában Oranjestadban fellelhető, amely egy bájos hely vásárlásra, étkezésre és egy kis lazításra. Sint Eustatius szigetén az utazók kényelmes tempóban, főként túrázással, felfedező utakkal valamint búvárkodással töltik napjaikat. Azok részére, akik egy kicsit több izgalmat szeretnének belecsempészni a napjaikba, érdemes ellátogatni júliusban a Statia Karneválra, amely a zenei programoknak és a táncnak nyújt színteret valamint a legjobb helyi ételek megkóstolására is lehetőség kínálkozik.

Saba

A turisták bizonyára meglepődnek, amikor megtudják, hogy a Holland Királyság legmagasabb pontja, a legkisebb speciális önkormányzat, Saba szigetén található, amely a Mount Scenery vulkán otthona. Saba nem a homokos strandja miatt a legjelentősebb a Karib-térségben, azonban így is vonzó a turisták számára a szép táj és a változatos és élénk ökoszisztéma. Saba megközelíthető repülővel vagy vitorlással is, közel fekszik Sint Maartenhez, azonban eltér bármely más helytől a Karib-térségben. Világhírű merülőhelyekkel, gyönyörű esőerdő ösvényekkel dicsekedhet, és rengeteg helyet kínál a kikapcsolódásra. Ez valóban egy ideális kikapcsolódási hely az öko-turizmust kedvelő rajongók számára.

Bonaire

Bonaire szigetét szinte kizárólag a merülésre illetve búvárkodásra ajánlják, a homokos strandok hiánya miatt. A sziget merülőhelyei könnyen megközelíthetőek. Tény, Bonaire a legjobb hely a világon a parti merülésre a több, mint 80 búvárkodásra alkalmas part-menti merülőhelyével együtt. A víz tisztasága és átláthatósága miatt Bonaire vonzó hely a víz alatti fotózáshoz is. Az utazók ellazulhatnak a földön, vagy megragadhatnak egy távcsövet és elmehetnek madárlesre vagy meglátogathatják Bonaire néhány érdekes látnivalóját. A sziget széles választékát kínálja a szálláshelyeknek, így szerény szállodák, nagy üdülők, villák, és tengerparti apartmanok is rendelkezésre állnak.

Sint Maarten

Két ország számára is jelentős sziget, a szépsége és elhelyezkedése miatt. Sint Maarten, vagy más néven Saint Martin sziget megoszlik két ország között, így Hollandia és Franciaország fennhatóság alatt is áll. Sint Maartenhez a sziget alsó harmada tartozik. A szigeten egy golfpálya található, számos hely nyújt étkezésre, vagy egy ital elfogyasztására lehetőséget, de nagy bevásárlásokra is kínál alkalmat Philipsburg városa. De a Sint Maartenbe tett kirándulás nem lenne teljes, ha nem látogatnánk el a Karibi szigetvilág legjobbjaiként számon tartott, Sint Maarten sziget legkiválóbb 37 strandja közül legalább az egyikre. A turisták választhatnak a sziget holland oldalán különböző helyszínek között: a nyugati oldalon lévő a „Cupecoy Beach”, vagy a keleti részen lévő „Dawn Beach” között. Az ide látogatók élvezhetik a népszerű strandokat, de elhagyatott területeket is felfedezhetnek. A keleti oldalon fekvő strandokon - a nyugati oldalon találhatókkal ellentétben -, általában a szeles idő miatt erőteljesebben hullámzó vizekkel találkozhatnak az idelátogatók.

Curacao

Venezuela közelében a Dél-karibi térségben található Curacao szigete egyre népszerűbb tengerjáró hajóúti cél. Érdemes ellátogatni a holland sziget fővárosába Willemstad városába, amely épületeinek stílusa Hollandiára emlékeztet a szép pasztell árnyalatokkal festett házaival. A városközpont két fő negyedét a Szent Anna-öböl választja el egymástól. Az idelátogatók Punda negyedben meglátogathatják az üzleteket, az éttermeket és a múzeumokat, míg a sziget másik oldala elsősorban a helyi lakosság élettere. Az öböl a búvárkodás mellett lehetőséget nyújt a delfinekkel való úszásra is. Sok ember látogat Curacao szigetére, hogy élvezze a búvárkodást anélkül, hogy hajóra lenne szüksége.

Aruba

Aruba a csodálatos időjárásáról ismert, hiszen elsősorban napsütéses, derült égbolt, a hűvös szellő, és a szinte nem létező eső jellemzi. Az egyik legnépszerűbb holland Karib-sziget egyedülálló élményt ad a gyönyörű, fehér homokos strandok és a sivatagos területek kontrasztjával. A látogatók napfürdőzhetnek vagy merülhetnek egyik nap vagy választhatják a lovaglást illetve túrázhatnak a további napokon. Itt található egy spanyol aranybánya is. A Holland gyarmati építészet stílusjegyeit tükrözi a déli parton fekvő főváros, Oranjestad. A látogatók butikokban vásárolgathatnak, sétálhatnak a vízparton, valamint számos különböző kulináris élményben is részük lehet. Aruba több nagy üdülőhellyel, 12 kaszinóval, mindenféle típusú és színvonalú éttermeivel és bárokkal várja az odalátogatókat.