Eljött az év azon időszaka, amikor mindenki jó melegen felöltözik, forralt bort kortyolgat és elkezd aggódni a karácsonyi bevásárlás miatt. Idén, mi a felesleges aggodalmaskodás helyett inkább azt javasoljuk, hogy töltsünk egy kis időt a londoni karácsonyi vásárok különleges légkörében...

London Pünkösd

London Pünkösd  

Egyesült Királyság, Anglia
Indulások: 2020.05.28-tól
Időpontok: 1 db

Program:

A VÁRHATÓ PROGRAM:

1. nap: Kora reggel repülés Luton reptérre. Érkezés után b uszos városnézés: Buckingham Palace, Royal Albert Hall és Memorial Harrod’s, Marble Arch, Hyde és St. James’s parkok: strand és a bírósági negyed: London és Tower-hídak).   A programot követően transzfer a szállodába. A szállás elfoglalása után indul a vezetett gyalogos városnézés (tömegközlekedési eszközök segítségével) London kormányzati és Westminster negyedeiben. Westminster Abbey, Parlament a híres Big Ben-nel (a Westmins­ter hídról is a Temzével); Whitehall, Trafalgar Square (Nelson emlékmű), Színházak negyede. St. James’s Park és Palota (kívülről), Buckingham Palace (kívülről), Green Park.   

2. nap: A Tower és City városrészek megismerése idegenvezetőnkkel gyalogosan, (tömegközlekedési eszközök segítségével): Tower középkori erődje (koronázási ékszerek, vármúzeum, udvarok). 
Majd délután fakultatív hajós városnézés a Temzén. Temze parti séta Tower hídon át, majd a déli parti díszsétányon Shakespeare Globe színházáig. Kora esti séta a Picadilly Circus mentén a híres Sohoban és az elegáns Regent Street-en.  

3. nap: Szabadidő, múzeumlátogatás vagy alternatívaként: Királyi Botanikus kert illetve Hampton Court megtekintése.

4. nap: Fakultatív egész napos buszos Dél-Anglia kirándulás - Stonehenge belépő az árban. Salisbury - párját ritkító gótikus székesegyház Anglia legmagasabb tornyával, történelmi városmag, Stonehenge – A Világörökség részét képező, titokzatos neolitikus kőoszlopok; Oxford – ismerkedés a híres egyetemi város ódon kollégiumaival, híres műemlékeivel, reneszánsz épületeivel. 
Vagy tematikus szabadidő / múzeumlátogatási lehetőség (British múzeum, Victoria Albert múzeum, Tate modern (ingyenes), Madame Tussauds, London Eye). 

5. nap: Szabadidő vagy további látnivalók megtekintése (pl. Windsori kastély-minimum 15 fő esetén. Jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél. Belépő a helyszínen egyénileg fizetendő. Kb. 20 font / fő), majd menetrend szerint utazás haza az esti órákban, Budapestre.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint.

134 900 Ft/fő-től +

Eljött az év azon időszaka, amikor mindenki jó melegen felöltözik, forralt bort kortyolgat és elkezd aggódni a karácsonyi bevásárlás miatt. Idén, mi a felesleges aggodalmaskodás helyett inkább azt javasoljuk, hogy töltsünk egy kis időt a londoni karácsonyi vásárok különleges légkörében. A hatalmas választéknak köszönhetően, szinte biztosan találunk majd mindenki számára megfelelő ajándékot, mindeközben pedig feltöltődhetünk a varázslatos, ünnepi hangulatban és gyönyörködhetünk a mesés dekorációban. 

 

 

Hyde Park Winter Wonderland

A Winter Wonderland minden évben november 21-től január 4-ig kerül megrendezésre a Hyde Parkban. A park egy része ilyenkor egy csodavilággá alakul át, ahol lehet korcsolyázni, felülhetünk a hatalmas óriáskerékre, vagy megnézhetjük a Zippos Cirkuszt és a jég varázslatos birodalmát is. Két hagyományos karácsonyi vásár, az Angels és a Yuletide közül választhatunk, így bőven akad lehetőségünk arra, hogy az ajándékokat időben beszerezzük. 

Covent Garden karácsonykor

A Covent Garden egyedi hangulatát annak köszönheti, hogy mindig van valami egészen varázslatos abban, ahogyan fel van díszítve. A dekoráció idén is lenyűgöző, megcsodálhatjuk London legnagyobb és legfényesebben kivilágított karácsonyfáját, a hatalmas, majdnem 7 méteres ezüst rénszarvast, illetve a hihetetlenül sok, közel 150.000 karácsonyi fényfüzér fényében is gyönyörködhetünk, valamint megnézhetjük a 700.000 darab Legóból készült Mikulást is. Minden szombaton élő rénszarvasokkal is találkozhatnak a gyerekek, és azok is, akik még lelkükben gyermekek, illetve számos egyéb tevékenységgel is készülnek a szervezők. Ami a vásárlást illeti, a Real Food Market-et karácsonyra kicsit átalakítják, az Apple Market-en pedig egyedi ünnepi ajándékokat értékesítenek.

A vásár november 6-tól január 2-ig tart, a rénszarvas karácsonyig minden szombaton 12:00-14:00-ig simogatható, a Real Food Market csütörtökönként 11:00-19:00-ig, az Apple Market pedig minden nap 10:30-18:30-ig tart nyitva. A belépés ingyenes.

Southbank Centre karácsonyi vásár

Ha autentikus karácsonyi érzésre vágyunk az ünnepi szezonban, akkor feltétlenül keressük fel a londoni Southbank Centre-ben a Queen’s Walk-ot. A sétányon november 11-től január 4-ig, 80 faházikóban árusítanak mindenféle karácsonyi finomságokat. A kézműves termékektől kezdve, a forralt boron át, egészen az autentikus ételekig. A piac része a Southbank Centre téli fesztiváljának, mely magában foglalja még a Csokoládé fesztivált, a Real Food karácsonyi vásárt és a Designers/Makers karácsonyi vásárát is. Ha mindez nem lenne elég, két kórus tart előadásokat minden nap.

Nyitva tartás: Hétfő – Csütörtök: 11:00-19:00 Pénteken és Szombaton: 10:00-22:00 Vasárnap: 10:00-21:00 A belépés ingyenes.

Karácsony a Kew Gardens-ben

Ha szeretnénk elkerülni a karácsonyi vásárokban lévő nagy tömeget, akkor keressük fel a Kew Gardenst. Tegyünk egy sétát a kivilágított ösvényen, nézzük meg a tűz kertjét, vagy a fények alagútját, illetve, vessünk egy pillantást a csillogó óriás hópelyhekre, a Mikulás Hópehely-barlangjára vagy a többi érdekességre, melyek kikapcsolódást és szórakozást nyújtanak az egész család számára.

Ezt november 26-tól január 3-ig tehetjük meg, minden nap 17:00-22:00-ig. Belépőt elővételben 15, helyben pedig 17 fontért vehetünk.