Nepál, a kis ázsiai ország hatalmas élményekkel engedi csak haza az ide érkező turistákat. Mesebeli templomok, csodás kultúra és a világ legmagasabb hegyvonulatai várnak bennünket. Kiscsoportos kalandos utazásunk a napjaink Nepálját igyekszik bemutatni, de nem feledkezünk meg a múlt kincseiről sem...

Nepál, a kis ázsiai ország hatalmas élményekkel engedi csak haza az ide érkező turistákat. Mesebeli templomok, csodás kultúra és a világ legmagasabb hegyvonulatai várnak bennünket. Kiscsoportos kalandos utazásunk a napjaink Nepálját igyekszik bemutatni, de nem feledkezünk meg a múlt kincseiről sem. Tapasztalt túravezetőnk mellett pedig mindenki átélheti a Himalájában a naplemente csodás pillanatait.

 

 

Miben más ez az utazás a szokásostól?
Kiscsoportos kalandozásunk nagy előnye, hogy kevés emberhez kell alkalmazkodjunk. Így több időt tölthetünk egy buddhista sztyúpánál vagy egy hindu templomnál. A kulturális látványosságok mellett a természet szépségeiről sem mondunk le, könnyebb kirándulás teszünk a Himalája ösvényein, hogy átéljük a csodás naplemente pillanatát.

Reggeli fények Kathmanduban... 

 

Hogyan képzeljünk el egy városnézést?
Az útikönyveket a szálláson hagyjuk. A fő hangsúlyt a jelen mindennapjaira helyezzük illetve arra, hogy átgondoljuk, mi miért történik körülöttünk. Ellátogatunk egy tradicionális halottégetésre, mely merőben eltér a mi kultúránktól. Nem könnyű ezeket a kulturális különbségeket megérten, de azon leszünk, hogy sikerüljön.


Egy séta során sok mindent láthatunk...

 

Hol ebédelünk és vacsorázunk?
Óriási szabadság, hogy bárhol megtehetjük. Így gasztró kalandozásnak is felfogható az utazásunk. Túravezetőnk által kiválasztott hangulatos éttermekben vacsorázunk a hotelek „sötét” termei helyett. Így tovább tudunk a városok nyüzsgő központjába lenni, vagy étkezhetünk a Himalájára néző tetőterasz valamelyikén.


Egy jellegzetes nepáli étel, a dal bhat...

 

Milyenek a szállásaink?
Hangulatos, jó felszerelt 4* hotelekben alszunk Kathmanduban és Pokharában. Ezek a szállások a központi helyek közelében helyezkedek el, így nem szorulunk ki a város szélére. A hegyen hangulatos vendégházakban töltjük az éjszakákat. A gyönyörű kilátás, a természet közelsége fantasztikus élményekkel gazdagítja a kirándulásunkat.


Szállásunk a hegyen...

 

Mennyire nehezek a kirándulások?
Úgy alakítottuk ki a kirándulásokat, hogy mindenki számára teljesíthetőek legyenek. A nagy csomagjainkat nem kell cipelni. Ezek a Pokharában található szálásunkon hagyhatóak vagy hordárok hozzák a hegyen velünk a szükséges dolgainkat. A napi átlagosan teljesítendő táv 10 kilométer, mely alatt kisebb szintemelkedéseket kell leküzdenünk. Mivel bőven van időnk a távokat megtenni, így biztosan nem fogunk rohanni, hanem igyekszünk a természet szépségét átélni.

A nepáliak szent hegye a háttérben a Machapuchare...

 

Mivel utazunk?
Saját bérelt buszunkkal fogunk közlekedni. A városokban azonban előfordulhat, hogy autó riksába pattanunk vagy kipróbáljuk a klasszikus riksákat is. Ezek mindig hatalmas élményt jelentenek az utasainknak. A Phewa-tavon pedig csónakokkal fogunk közlekedni. Így majdnem minden közlekedési eszközt ki fogunk próbálni.

Turista buszunk...

 

Melyek a kiemelt látnivalók az út során?
Kathmandu és Bhaktapur számos temploma és palotája az Unesco Világörökségét képezni. Ezeket mid meg fogjuk látogatni. A kulturális sokszínűség is garantáltan le fogja nyűgözni az ide látogat turistát. A Himalája csodás vonulatai pedig magukért beszélnek. Három darab 8000 méter fölött csúcsot is a saját szemünkkel láthatunk illetve lehetőségünk lesz az Everest körül repülni. Úgyhogy nem marad más hátra, mint kalandra fel!


Egy csodás naplemente...

 

 

Foglalási lehetőség: Nepál.