Új kalandutazásunk számtalan olyan lehetőséget kínál, melyeket a hagyományos marokkói utazások nem tartalmaznak. A természeti látványosságok szerves részét képezik a kalandozásainknak, ezért nem szeretnénk elsuhanni mellettük. Az utazás alatt azonban a kulturális látnivalókat is megtekintjük, sőt igyekszünk azokat testközelből megfigyelni...

Új kalandutazásunk számtalan olyan lehetőséget kínál, melyeket a hagyományos marokkói utazások nem tartalmaznak. A természeti látványosságok szerves részét képezik a kalandozásainknak, ezért nem szeretnénk elsuhanni mellettük. Az utazás alatt azonban a kulturális látnivalókat is megtekintjük, sőt igyekszünk azokat testközelből megfigyelni.

 

Miben más ez az utazás a szokásostól?
A programban rengeteg látnivalót zsúfoltunk, de úgy alakítottuk ki az utazás dinamikáját, hogy ne kelljen rohanni. A kirándulások alatt is kellemes tempóban haladunk, így bőven lesz időnk átélni a természet szépségét. Igyekszünk mindig kihasználni a kiscsoport adta lehetőségeket, pl. ha az érdekes „téma” ott hever az út szélén, akkor biztos, hogy megállunk.


A sivatag felé tartottunk, mikor megálltunk a pásztor bácsinál...

Hogyan képzeljünk el egy városnézést?

Marokkó az a hely, ahova csak kiscsoportba érdemes utazni. Ezen az utazásunkon maximum 15 fő vehet részt. Így sokkal könnyebben mozgunk, illetve több időnk marad átvenni a városok hangulatát. Jellemzően esténként vagy a reggelinél beszéljük meg, hogy mit fogunk aznap látni, így a kalandutazásunkon elképzelhetetlen, hogy egy „esernyős” idegenvezető után loholjunk. Az útikönyveket félredobjuk és felderítjük a 21. századi Marokkót.


Ait Benhaddou ősi kasbája, melyet bebarangolunk...

Hol ebédelünk és vacsorázunk?
Óriási szabadságot ad a kezünkben, hogy bárhol étkezhetünk. Túravezetőnk és helyi barátaink rengeteg remek helyet ismernek. Míg mások a szállodában vacsoráznak, addig mi a Jemma El Fna misztikus terén fogjuk a vacsoráinkat elfogyasztani vagy valahol a sivatagban miközben a csillagos eget kémleljük. Esetenként a street foodot is érdemes kipróbálni, természetesen jól megválogatva, hogy hol tesszük mindezt. A vacsora után általában a csoport és a túravezetőnk a szálláson folytatja az anekdotázást némi otthonról hozott pálinka kíséretében, szigorúan a gyomorfertőtlenítés végett. :)


Fantasztikus ebéd az egyik kedvenc helyünkön...

Milyenek a szállásaink?
Igyekszünk mindenhol a központi részeken aludni. Így pár perc sétával a lüktető tereken vagy utcákon lehetünk. Azonban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy pihenni tudjon a csoport ezért jól kiválogattuk a szállásaink, melyek helyi besorolásnak megfelelően 3* felelnek meg. Eltérés egyedül a sivatagban lehet, ahol kipróbáljuk a helyiek sátrait a Szahara homok dűnéinél.


Marrakeshi szállásunk... Fantasztikus ugye? 1 percre a híres Jemma El Fna tértől...

Mennyire nehezek a kirándulások?
Kirándulásaink mindenki számára teljesíthetőek. Érdemes egy kényelmes szandált magunkkal hozni s a városnézéseket is abban abszolválni. A látvány garantáltan emlékezetes marad.


Délutáni séta Tinerhirben...

Mivel utazunk?
Légkondicionált kisbuszunk szinte végig velünk lesz. Igyekszünk az utazásokat is kalandosabbra fogni, így rengeteg helyen megállunk, hogy bepillantsunk a vidéki Marokkó életébe. A városokban az átlagosnál picivel többet fogunk sétálni, de taxikat bárhol foghatunk, hogy a szállásra így térjünk vissza, ha elfáradnánk.


Nagyszerű utakon haladunk az autóbuszunkkal...

Melyek a kiemelt látnivalók az utazás során?
Lényegében az egész utazás egy élményhalmaz. Marrakesh lüktetése, az előttünk megelevenedő történelem mindenkire nagy hatással lesz. A Magas-Atlaszon átkelünk, hogy a pálmaoázisok után a sivatag homokdűnéi közt tevegeljünk. A szűk szurdokok, elhagyatott városok és az érintetlen vidéki Marokkó látványára sokáig emlékezni fogunk. Úgyhogy nem marad más hátra, mint kalandra fel!


A lélegzetelállító Cascades D'Ouzoud...

 

Foglalási lehetőség: Kalandkirándulás Marokkóban.