Róma valaha a világ egyik legnagyobb civilizációjának központjaként nagy befolyással volt a világ történetére. Csodálatos paloták, ősi templomok és bazilikák, nagy római emlékek, díszes szobrok és kecses szökőkutak...

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

Róma valaha a világ egyik legnagyobb civilizációjának központjaként nagy befolyással volt a világ történetére. Csodálatos paloták, ősi templomok és bazilikák, nagy római emlékek, díszes szobrok és kecses szökőkutak mutatják Róma mérhetetlenül gazdag történelmi örökségét, mely a város kozmopolita hangulatával párosulva igazán különlegesen hat az érzékszerveinkre.
Íme néhány kihagyhatatlan gyöngyszem az Örök Város kincses ládikájából:

 

 

Campo de’ Fiori tér

A Campo de’ Fiori egy téglalap alakú tér, a Piazza Navona déli részén, mely napközben piacként, este pedig szórakozóhelyként funkcionál. Neve virágmezőt jelent, mely még a középkorból származik, amikor a helyén egy beépítetlen területen egy virágzó rét foglalt helyet.
Vasárnap kivételével minden reggel zöldség-piacot tartanak. A látogatók friss termékeket, halat, húst, fűszereket és virágokat vásárolhatnak a piacon, vagy egyszerűen csak élvezhetik annak varázslatos, lenyűgöző hangulatát.

Piazza Navona

A sok római tér közül vitathatatlanul a 15. század végén épült Piazza Navona a leghíresebb. Az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb terét három pompás szökőkút díszíti oldalról pedig éttermek és kávézók szegélyezik. A kávézókba betérve igazi olasz cappuccinokat ihatunk, miközben a tér szépségében gyönyörködünk. 

Angyalvár

Az Angyalvár Hadrianus császár síremlékének épült 135 és 139 között, majd Caracalla uralkodásáig a császárok temetkezési helyeként szolgált. A későbbi évszázadokban katonai erőddé alakították át, majd a 13. században III. Miklós pápa egy titkos alagúttal köttette a Vatikánhoz, így a pápa bármikor menedéket kereshetett a várban. Rendkívül sok harc folyt birtoklásáért, melyet a római polgárok megelégeltek és megpróbálták lebontani az építményt. Börtönként is fontos szerepet töltött be egykor, mára azonban múzeummá vált és látogatók csodálhatják szépségét. Esti kivilágításában meseszép látványt nyújt.

Forum Romanum

A nyüzsgő ókori Róma szívében, a Capitolium és Palatinus domb között fekvő Forum Romanum a győzelmi felvonulások, választások, nyilvános beszédek és kereskedelmi ügyek helyszíneként funkcionált.
Területén máig fennmaradtak templomok és építmények, melyek a régi római kor hangulatába kalauzolnak el bennünket.

Spanyol lépcső

A monumentális lépcső Európa egyik leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. 1721-1725 között épült annak érdekében, hogy összekapcsolja a Bourbon spanyol nagykövetséget és a Szentszéket a francia egyházzal a Trinitá dei Montival. A 135 lépcsőből álló látványosság rendkívül közkedvelt a turisták, a helyiek és a szerelmespárok körében. Minden év májusában igazán pompázatos látványt nyújt, hiszen ekkor rózsaszín azáleák szegélyezik. Lábánál fekszik a Spanyol tér és a Gian Lorenzo Bernini által tervezett Barcaccia szökőkút. Római utazásunk során érdemes meglátogatnunk, hiszen valóban impozáns látványt nyújt , melyben van valami egészen varázslatos.

Trevi kút

A Nicola Salvi tervei alapján 1762-ben megépített Trevi kút a világ egyik leghíresebb barokk szökőkútjaként számon tartott. Szoborkompozíciója Neptunuszt a tenger istenét és az őt kísérő Tritonokat ábrázolja. A kúthoz egy monda is fűződik, ami szerint aki bedob egy pénzérmét a kútba, egy nap még biztosan visszatér Rómába. Naponta kb. 3000 eurónak megfelelő pénzérmét dobnak a kútba, melyeket éjszaka összegyűjtenek és a római rászorulók megsegítésére fordítanak. Róma méltán híres turisztikai látványossága a római utazások egyik kihagyhatatlan eleme.

Vatikáni múzeumok

A Vatikáni múzeumokat Gyula pápa alapította a 6. században. A múzeumok néhány, az egész világ számára fontos emlékkel is büszkélkedhetnek. Ide tartozik a Sixtus-kápolna, a Vatikáni képtár és még sok más jelentős emlékmű is. A Sixtus-kápolna mennyezetén megcsodálhatjuk Michelangelo munkáit. A hatalmas belső térben még lenyűgözőbb látványt nyújtanak a csodálatos, gazdagon díszített festmények.

Pantheon

Az egyik legjobb állapotban fennmaradt római kori épület, a Pantheon Kr.e. 27-ben épült, valamennyi római isten tiszteletére. A templom többször is leégett, azonban 115 és 117 között Hadrianus újjáépíttette és Agrippa kúp alakú kupoláját egy másik, félgömb alakú kupolára cserélte. A kerek alaprajzú, görög stílusban épült templom előcsarnokát, három sorban elhelyezett gránitoszlopok tartják, melyeket gyönyörű, faragott korinthoszi oszlopfők díszítenek. A kupola belsejébe egy 9 méter átmérőjű nyíláson árad be a fény. Csaknem 2000 évvel megépülése után még mindig a Pantheoné a legnagyobb alátámasztás nélküli kupola a világon.

Szent Péter bazilika

A katolikus világ központjaként szolgáló bazilika közkedvelt turisztikai látványosság. A hatalmas templom 120 méter belső magassággal rendelkezik, így egy űrsikló, vagy akár a Szabadság Szobor is könnyedén elférne benne. Neve onnan eredeteztethető, hogy a bazilikát Szent Péter apostol sírja fölé emelték. A bazilika 1506-tól egészen 1615-ig, vagyis több mint száz évig épült. Sok híres művész, mint például Michelangelo és Bernini is munkálkodott létrejöttén.

Colosseum

A Római világ legnagyobb és méltán leghíresebb amfiteátruma a Colosseum, mely még Vespasianus császár uralkodása alatt épült. Mai nevét a középkorban kapta, feltehetően Nero császár egyik közelben található szobráról, mely a Kolosszus nevet viseli. A mintegy 50.000 fő befogadására képes Colosseum 80 bejárattal rendelkezett, és gladiátor valamint állatviadalok helyszíneként szolgált.
2010 júliusa óta az érdeklődők a földalatti részeit is megtekinthetik.