Párizs a fények városa, a világ minden tájáról vonzza az embereket, ami természetes, hiszen a világ egyik nagyvárosaként rengeteg gyönyörű látványosságot tartogat számunkra...

A Pireneusok két oldala

A Pireneusok két oldala  

Franciaország, Kasztília, Toulouse
Indulások: 2020.06.02-tól
Időpontok: 1 db

Program:


PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István szé­kesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabad­idő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővá­rost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassonne-ba, a világ legnagyobb várához, mely természetesen világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Több híres filmet for­gattak ezen a helyen, mely megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egye­temi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között – látjuk a hatalmas városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva foly­tatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő barlangot, a jelenés helyszínét, ahon­nan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegy­tárgyvásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DE MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic de Midi 2.876 méter magas csúcsára. (Extrém időjárási viszonyok esetén a program módo­sulhat). Ez a Pireneusok egyik leglátványosabb területe. Fentről – jó idő esetén – káprázatos panoráma tárul elénk. Óriási élmény! Felvonóval érkezünk le és buszunkkal továbbutazunk az elbűvölő St. Jean de Luz kikötővárosába. Megcsodáljuk a szép tengerparti házakat, színes halászbárkákat. Szabadidő, és fürdési lehetőség az óceánban. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, spanyol Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely 2016-ban Európa kul­turális fővárosa volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző kagylóöbölben, ahol szintén belegya­logolhat a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően ebédre aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat. (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek.) Továbbutazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látniva­lóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Saturnino templomot, a Városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplona-nál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat! Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekint­jük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jaca-ba megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében főváros volt. Aragónia első fővárosa, ma is régi fellegvárral, szép város­házával és az ország legrégebbi katedrálisával büszkélkedhet. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tár­házát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészet­nek, ezt szintén megtekintjük. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK – LLEIDA

Utunkat északi irányba vesszük, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzet­elállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek men­tén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres Egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Városnézésünk során ősi templomok mentén sétá­lunk, közülük kiemelkedik a legrégebbi, a San Pedro templom és a Katedrális melynek stallumjai, retablója különösen látvá­nyos. Városházájának homlokzatát aragon loggia díszíti. A késő gótikus udvara az országban a legszebbek közül való. Látjuk a városfal maradványait, és egy bástyát, mely megmaradt az ere­deti 99 őrtoronyból. Szállás Leridában vagy környékén.

299 000 Ft/fő-től +

Párizs a fények városa, a világ minden tájáról vonzza az embereket, ami természetes, hiszen a világ egyik nagyvárosaként rengeteg gyönyörű látványosságot tartogat számunkra. Azonban érdemes egy kicsit a környéket is bebarangolni, mivel nem csak a főváros rejt meseszép helyeket, melyek felejthetetlenné tehetik látogatásunkat. Következzen egy összefoglaló, melyben pár kihagyhatatlan helyet szeretnénk bemutatni:

 

 

Monet-kertje, Giverny

Claude Monet, a francia impresszionista festő munkásságát és természethez való kötődését leginkább úgy érthetjük meg, ha ellátogatunk Monet kertjébe. A híres művész otthonává választotta a területet, melyen egyszer vonattal átutazott, és melynek szépsége magával ragadta. Több ezer különböző stílusú növényt ültetett a kertbe, majd elkezdte őket lefesteni. A kis faluba, melyben ez a pompázatos hely található egyre több művész érkezett, hogy ihletet merítsen annak szépségéből. A Párizstól csupán 76 kilométerre található mesevilág nyitva áll az érdeklődők előtt április 1-től egészen november 1-ig.

Normandia partjai

Párizsból elindulva sokan keresik fel a Normandiai partokat, hogy megtekintsék a híressé vált D-nap csatatereit. 1944 június 6-án több százezer szövetséges csapatból érkező katona szállt partra Franciaországban, ezáltal a második világháború történetében fordulópontot létrehozva. A partokon rengeteg katona vesztette életét. A megszentelt helyeken átsétálva azon temetőkbe érkezünk, ahol keresztekkel jelölték meg végső nyughelyüket az aznap életüket vesztett katonáknak.

Reims és Champagne

Reims városa azon ínyencek számára, akik szeretnek finom kávékat és pezsgőket kóstolni valóságos mennyország. Párizsból vonattal indulva mindössze 45 perc utazás után megérkezünk a pezsgők országának szívébe, ahol a 319 szőlőültetvénynek köszönhetően évente több mint 321 millió pezsgőt palackoznak. Azonban a város lenyűgözően gyönyörű gótikus stílusban épített katedrálisát is mindenképpen meg kell tekintenünk.
A székesegyház az angliai Westminster Apátság francia megfelelője, hiszen rengeteg francia királynőt koronáztak itt meg egykor. A későbbi ólomüveg ablakait Marc Chagall tervezte.

Loire-völgye

A Párizstól délre található Loire-völgybe autóval 2, vonattal 1 órát kell utaznunk. Történelmi falvai, látványos megjelenése és festői szőlőültetvényei teszik igazán csábítóvá és kedveltté. Legnagyobb vonzerejét a csodásan zöld hullámzó dombokon megbúvó impozáns kastélyok jelentik. Legyenek azok kúriák, várak vagy fényűző paloták, mind a francia nemesség számára épültek egykor. Ismertebb kastélyai közé tartozik a Chambord, az Amboise, a Rivau, a Chinon és a Chenonceau.

Disneyland

Azok számára, akik szeretnek Disney parkokban kirándulni kihagyhatatlan hely a párizsi Disneyland. Itt megelevenedik szinte minden, amit a mesékben láthattunk: a szerethető karakterek, a történetekben szerelő helyszínek, valamint olyan éttermeket és szállodákat is találhatunk, melyek szintén a mesék világába kalauzolnak el bennünket. Évente mintegy 12 millió embert vonz, ezáltal Európa egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójaként tartják számon.

Chartres-i katedrális

A Chartres-i katedrálist a maga bonyolultan díszített, szinte az égig érő tornyaival az egyik leginspirálóbbnak tartják az egész világon. Az eredeti székesegyház még a 9. században épült, azonban 200 év múlva leégett. Itt őrzik azt a tunikát, melyet állítólag valaha Szűz Mária viselt, így a világ minden tájáról érkeznek ide zarándokok. Lenyűgöző architektúrája mellett, mely alapjaiban megegyezik az eredetivel, gyönyörűen kialakított ólomüveg ablakainak is csodájára járnak az emberek. Vonattal Párizsból könnyedén megközelíthető, alig több mint egy órát kell csak utaznunk.

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel Franciaország normandiai partjaitól egy kilométerre található. Az árapály síkságból kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget csúcsát a Mont Saint-Michel apátság koronázza. Közvetlen vasúti összeköttetésben nem áll Párizzsal, így ha meg szeretnénk látogatni, mindenképpen át kell szállnunk egy buszra.

Versailles-i kastély

A Versailles-i kastély mindent megtestesít, mely a palota és a kastély szavak hallatán az eszünkbe jut: gazdagság, fényűzés és pompa jellemzik. Valaha a 17. század elején vadászházként funkcionált, azonban később a francia királyi család otthonává vált.
Talán Mária Antoinette királynő kapcsolódott legszorosabban a palotához, azonban a francia forradalom miatt kénytelen volt elhagyni azt. Lenyűgöző művészi szobrok, Leonardo Da Vinci festményei, a Tükörgaléria és a lenyűgöző parkok a látogatókat visszarepítve az időben, kellemes emlékekkel gazdagítják.