Évekkel ezelőtt indult útjára ez a nagyszerű kezdeményezés, mely a TeSzedd! névre hallgat. Nagy örömünkre 2014-ben is megrendezésre kerül ez a szemétszedési akció, melyet május 9-11 között rendeznek országszerte...

Évekkel ezelőtt indult útjára ez a nagyszerű kezdeményezés, mely a TeSzedd! névre hallgat. Nagy örömünkre 2014-ben is megrendezésre kerül ez a szemétszedési akció, melyet május 9-11 között rendeznek országszerte. Idén először csatlakozik a mozgalom a Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű projekthez.


Fotó: www.jovomeno.org 

Május 10.-én Európa 28 országban fogják a szemetet szedni az önkéntesek. Ezeknek a programoknak a fő célcsoportjai a diákság és az ifjúsági szervezetek voltak a kezdetekben. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy rengeteg vállalat, önkormányzat, civil szervezet és magánszemély csatlakozik a rendezvényhez.
A TeSzedd! mozgalom fő célja, hogy a környezetünket megtisztítsuk a szeméttől és egy élhetőbb világot teremtsünk magunknak, unokáinknak. Nem elhanyagolható szempont, hogy a résztvevők kis ízelítőt kapnak abból, hogy milyen is önkéntesnek lenni és idegenekkel együtt küzdeni egy közös, nemes célért. Természetesen a szemétszedési akció szervezett keretek között zajlik, minden ponton koordinátorok segítik, irányítják az önkéntesek munkáját. Egyénileg regisztrálni és csatlakozni a helyszínekhez május 2-ig lehet az interneten.


Fotó: diak.hulladekboltermek.hu 

A szervezők a szemét elszállítását, szakszerű ártalmatlanítását vállalják, sőt a szemétszedéshez szükséges eszközöket is rendelkezésünkre bocsájtják. Nem marad más hátra, mint induljunk el és szedjük össze a szemetet!