A világ távoli szegleteiben őrültebbnél őrültebb hagyományokkal találkozhatunk. Az egyik kedvencünk, mely mosolyt csalt az arcunkra Dél-India eldugott szegleteiben kerül évente megrendezésre...

A világ távoli szegleteiben őrültebbnél őrültebb hagyományokkal találkozhatunk. Az egyik kedvencünk, mely mosolyt csalt az arcunkra Dél-India eldugott szegleteiben kerül évente megrendezésre.

A betakarítás utáni időszakban Kerala tartomány kis falvaiban egy sajátos versenyt rendeznek. A Marmandi fesztivál ideje alatt egy foci pálya méretű rizsföldet árasztanak el bokáig érő vízzel, majd pár bika segítségével indulhat is a mókás verseny. A bikákra egy hám kerül, melyet egy bőr kötél köt össze a versenyzővel.

A rizsföldeket általában az esemény előtt frissen felszántják, így a sáros vízben zajló verseny igen látványos. A falusiak a terület köré gyűlnek és nagy izgalommal figyelik a versenyzőket. A attrakció általában délben kezdődik és egészen késő estig tart. Egy bikát három fő készít föl az „ütközetre” és általában 30 mini csapat indul a versenyen.

A hajtók mind profik, nagy gyakorlattal és hozzáértéssel kezelik az ökröket. Az állatoknak egész évben jó dolguk van, mert speciális élelmet kapnak és kiemelt figyelmet fordítanak rájuk. A leghíresebb a Maramadi versenynek az Anadapali faluban lévőt tartják, melyet minden év augusztus 15.-én tartanak.