Közel a szlovén határhoz, de még Olaszországban található egy egészen elképesztő városka, melyet a 16. században alapítottak. Palmanova erődvárosnak épült, hogy a török illetve az osztrák csapatokat megakadályozza az előrenyomulásukban a Velencei Birodalom felé.

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

Közel a szlovén határhoz, de még Olaszországban található egy egészen elképesztő városka, melyet a 16. században alapítottak. Palmanova erődvárosnak épült, hogy a török illetve az osztrák csapatokat megakadályozza az előrenyomulásukban a Velencei Birodalom felé. 9 szögletű alaprajzát a mai napig megőrizte, sőt a falai igazán remek állapotban maradtak fönt.

 

Az építkezés közel 100 évig tartott. A beépített koncentrikus csillag három körgyűrűt tartalmaz. A várost körbe ölelő falak kerülete összesen 7 km, melyet körbe vesz egy hatalmas várárok és kilenc nyíl alakú összekapcsolódó bástya. Védelmi szempontok alapján a legkorszerűbb módszereket vették figyelembe az építkezés folyamán. A városba három őrzött kapun keresztül lehetett betérni.

 

 

A velenceiek a birodalmuk legnagyobb támaszpontjává szerették volna tenni Palmanovát. A harmonikus építészet, a precízen megtervezett városkép és az önfenntartásra remekül kialakított zöld területek nem hozták a várt sikereket, így 1622-ben elítélt bűnözőkkel telepítették be a várost.

 

 

A város komoly csatát a történelem során soha nem látott, azonban kétszer is elfoglalták. Először Napóleon csapatai, majd az Olasz Királyság foglalta vissza.
A Világháborúk során fontos szerep hárult a városra a stratégiai fekvése miatt. 1960-ban Nemzeti Műemlékké nyilvánították Palmanovát.