A mélység Krisztusa, olaszul Il Cristo degli Abissi egy Földközi-tenger mélyén felállított Jézus Krisztust ábrázoló bronzszobor. A műemlék Portofino öblében található az Olasz riviérán, Genovától kb. 30 km-re keletre.

Velence non stop utazás  

Olaszország, Velence és környéke, Velence
Indulások: 2021.05.14-tól
Időpontok: 7 db
Ellátás: önellátás
Típus: Klasszikus városlátogatás
Szállás: Autóbusz
Utazás: autóbusszal

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. "La Serenissima" - a legfenségesebb -, így nevezte magát évszázadokon keresztül a büszke Velence. És joggal, mert a lagúnák városa egykoron az Adria királynője volt. Flottája uralta a tengereket. A kereskedelem és a hódítások mérhetetlen gazdagságot teremtettek számára. Mindmáig az e korból származó nemesi paloták övezik a csatornákat. 118 szigeten és szigetecskén alakult ki ez a város, az összeköttetést több mint 400 híd biztosítja. Titokzatos utcácskák nyílnak váratlanul festői terekre. 100 templomát világhírű mesterek, művészek freskói, falfestményei díszítik. Szent Márknak, a város védőszentjének szimbóluma az oroszlán, amely az egykori köztársaság hatalmi jelvényeként mindenütt jelen van. Velencében nemcsak rengeteg műkincs van, amit meg lehet nézni, itt a város maga egységes műemlék. És a város minden évben ezernyi színében ragyog fel, amikor a velencei karnevál alkalmával a maszkák drága és fantáziadús viseleteikben méltók akarnak lenni a város szépségéhez.

15 629 Ft/fő-től +

A mélység Krisztusa, olaszul Il Cristo degli Abissi egy Földközi-tenger mélyén felállított Jézus Krisztust ábrázoló bronzszobor. A műemlék Portofino öblében található az Olasz riviérán, Genovától kb. 30 km-re keletre. A szobor felállításának ötlete egy bizonyos Duilio Marcante nevű olasz búvártól származik, aki az olasz búvárkodás egyik úttörője volt és társának szeretett volna emléket állítani, aki 1947-ben halt meg arrafelé búvárbalesetben. A szobrot 1954. augusztus 22-én helyezték el 17 méter mélyen.

A 2 és fél méter magas szobor kitárt karokkal néz az “ég” felé. Rendkívül népszerű a búvárok körében és szimbolikus jelentéssel bír számukra. 2003-ban kiemelték a tengerből és restaurálták, erősen korrodált, illetve az egyik karja valószínűleg egy horgonytól letört, azt is visszatették rá.

A világban találhatunk még ennek a szobornak a mintájára hasonló alkotásokat: Szent György szigeténél Grenadában, Floridában Key Largonál és hasonló víz alatti csoda még az ausztriai Grüner See is.

Nyaralás Olaszországban