Kambodzsa

Kambodzsa

Kambodzsában még napjainkban is kísért Pol Pot és a vörös khmer szelleme, de lassanként visszatér a béke és az optimizmus, az országot átjárja az újrakezdés izgalma és a vállalkozó kedv. Vegyünk egy adag sáfránysárga köpenybe öltözött szerzetest, mohalepte romokat, tébolyult robogóforgalmat és szitakötőfelhőket. Keverjük össze jázminillatú naplementékkel, a gyarmati kort idéző, elegáns sugárutakkal, pompás selymekkel és dúsan tobzódó bougainvilleákkal. Körítsük a buddhizmus pikáns zamatával, és szolgáljuk fel gőzölgő melegben, forró hőmérsékleten.

Hazánk diplomáciai képviseletét a vietnami nagykövetség látja el.

A hanoi magyar nagykövetség adatai:

Embassy of the Republic of Hungary

360 Kim Ma Street, Daeha Business Center,

12th floor, Ba Dinh District, Hanoi

Telefon: (+84.4) 7715.714/5 Fax: (84.4) 7715.716

E-mail: hungemb@hn.vnn.vn

Pénznem, devizaelőírások: hivatalos pénznem a riel, 1 KHR=100 sen. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos! Külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott, de bevallást kell tenni a határon a bevinni szánt összegről. Minden konvertibilis valutát elfogadnak, a thai bath-ot is. A nemzetközileg ismert hitelkártyákat sem fogadják el, az utazási csekkek beváltása is csak a fővárosi, nagyobb bankokban lehetséges. Javasolt a készpénz kivitele.

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, (bővebben: Nemzetközi Oltóközpont, címe az általános információknál). Nem ajánljuk a csapvíz fogyasztását, csak a palackozott vízét. A célszerűen összeállított útipatika is nagy segítséget jelenthet.

Telefon: a mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.

Időeltolódás: a téli időszámítás alatt Magyarországhoz képest +6 óra.

Hálózati feszültség: 220 V, az európai szabvánnyal megegyező


Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Kambodzsa