Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság Mi más a paradicsom, ha nem a pálmákkal szegélyezett, fehér homokkal borított tengerpart, türkizkék víz, rum és merengue? Santo Domingo építészetével és történelmi hangulatával bűvöli el a látogatót, az ország hegyes-völgyes belső vidékein pedig evezhetünk és kirándulhatunk (szekérrel is). Az egészben az a legszebb, hogy ez az élvhajhász nép bárhol és bármikor szívvel-lélekkel veti bele magát a tivornyázásba: egymást követik a szörfversenyek, a zenei fesztiválok és a karneválok. A Dominikai Köztársaság körülbelül két évezreddel ezelőtt még az indiánok birodalma volt. Kolumbusz Kristóf, India felfedezésekor ezen a szigeten kötött ki, és vezérhajójáról Santa Mariának nevezte el. Az itt élő spanyolok viszont átkeresztelték "Espagnola" névre, mivel a sok heggyel tarkított sziget otthonukra emlékeztette őket. Az ország középső részén húzódik az egész karibi térség legmagasabb csúcsát (Pico Duarte) hordozó Központi-kordillera. A központi vonulattól északra és délre síkságokkal elárasztott alacsonyabb hegységek húzódnak. Az egykori spanyol gyarmat 19. században nyerte el függetlenségét. A turizmus évről évre nagyobb bevételt jelent az országnak, mivel minden évben egyre több turista látogat ide, hogy élvezze a csodálatos napsütést, a kristálytiszta tengert, valamint a kókuszpálmák árnyékát. A hangulatot a helyi emberek vidámsága és végtelen vendégszeretete egészíti ki.

Időeltolódás: –5 óra.

Hivatalos pénznem: dominikai peso, melynek váltópénze a centavos. A dominikai valuta bevitele és kihozatala tilos! Az amerikai dollár használata elterjedt, nagyobb településeken elfogadják a nemzetközi hitelkártyákat.

Vámszabályok: az országba 5000 USD értéknél magasabb összegű bármilyen valuta behozatala bejelentés-köteles! Javasoljuk, hogy értéktárgyaikat beviteli nyilatkozatban rögzítsék!

Hivatalos nyelv: spanyol, az üdülőhelyeken beszélnek németül és angolul is.

Hivatalos vallás: római katolikus.

Áram: 110 volt, átalakító szükséges.

Egészségügyi előírások: kötelezően előírt védőoltás nincs, azonban Hepatitis A és B elleni oltás ajánlott. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, de mindenhol kapható palackozott víz. A hazánkétól eltérő éghajlat és a főzési módszerekben lévő különbségek miatt ajánljuk, hogy fokozottan ügyeljenek a szállodán kívüli étkezésre, főként a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem ajánlott.
 
Borravaló: elvárt mértéke átlagosan a számla értékének 10%-a, kisebb szívességekért 1 USD.

Ételek, italok: a dominikai konyha a spanyol, az indián és a karibi szigetvilág csodás keveréke, biztos, hogy senki sem csalódik benne.

Ruházat: könnyű len- és pamutruházat ajánlott. Tilos a monokinizés!

Telefonálás: Dominika hívószáma: 00809, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható.

Diplomáciai képviselet:
Magyarország a Dominikai Köztársaság
bécsi nagykövetségéhez van akkreditálva:
1010 Bécs, Bankgasse 4-6.
Tel.: 00431-537-80-452

A magyar utasok képviseletét a Magyar Köztársaság
kubai nagykövetsége látja el:

Calle G. No. 458. entre 19. y 21. Vedado Havanna.
Tel.: 0053-78-333-365; 0053-52-802-110

Beutazási szabályok: turisztikai célú utazás esetén magyar állampolgárok a hazautazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes magánútlevél birtokában utazhatnak az országba. Vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. A turistakártya megvásárolható a Dominikai Köztársaság külképviseletein, vagy az országba történő belépéskor a határátkelőhelyen. A turistakártyával 60 napig engedélyezett az országban tartózkodni. Kilépéskor 20 USD/fő kilépési illeték fizetendő.


Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Dominikai Köztársaság