Vendégségben a sokszínű Keleti-Kárpátok népeinél

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

149 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Szállás: Hotel

Vendégségben a sokszínű Keleti-Kárpátok népeinél

[b] 19 - 26 személyes autóbusszal

autentikus falusi vendégházban, panzióban

falusi reggeli, vacsora

Kivételes találkozás Kárpátalján innen és túl a szívből jövő, természetes vendégszeretettel és az eredeti ízekkel.

10-15 fő

Garantált indulás

jellegzetes helyi ételek

Leiras:

1. nap: Budapest - Záhony – Ungvár – Munkács

Reggel autóbusszal indulunk Budapestről, hogy átszeljük Magyarország keleti felét. Határátlépés után Ungvár felé vesszük az irányt, ahol először meglátogatjuk az óvárosi rész  nevezetességeit: történelmi vár, skanzen, séta a  belvárosban. Városnézés után betérünk egy hangulatos Medovij Kraj nevezetű kávézóba, ahol a mézkóstolás és mézzel ízesített kávé elfogyasztása közben kedvünkre vásárolhatunk a helyi méz-különlegességekből. Vacsora, szállás Munkácson.
Szállás: Hotel Langer Cservona Hora

2.nap: Munkács – Beregszász – Huszt – Visk

Reggeli után a gazdag történelmi múlttal rendelkező Munkács városával ismerkedünk. Elsőként a Zrinyi Ilona által ismertté vált 68 méter magas sziklára épült Rákócziak várával ismerkedünk (10perces könnyű emelkedő). Városi sétánk során betérünk a nagy múltú család Fejér-ház néven számon tartott nyári rezidencia udvarába, ahol Munkács város díszpolgárának Munkácsy Mihálynak mellszobra található.  Beregszentmiklóson egy misztikus várban kalauzolnak bennünket, amely a helyi pletykák szerint Zrínyi Ilona és Thököli Imre  szerelmi fészke volt a házasságuk előtti időszakban.   Következő megállónk Beregszász, ahol városnézés közben megkóstoljuk a frissen sütött cseburekit, a kvászt és a helyi kiváló süteményeket. Huszt vadregényes romvárához utazunk tovább (1,5km középnehéz emelkedő). Este hagyományos, helyi vacsorával fogadnak minket füstölt csülkös paszuly levessel és túrósbatyuval és finom helyi törkölypálinkával. Szállás Visken, falusi vendégházakban.
Szállás:  http://www.viskiturizmus.hu/  

3.nap:Visk- Técső  – Rahó – Kőrösmező

Az autentikus vendégház kínálta hagyományos parasztreggeliben lesz részünk, ami össze sem vethető a szállodák büféasztalával. Visken a mesebeli festett mennyezetű református templomot, haranglábot és kopjafaegyüttest tekintjük meg. A Tisza felső folyása mentén haladva helyi történeteket hallunk a csempészetről, az illegális pálinkafőzésről és a soha be nem fejezett hatalmas házakról. A nap folyamán megismerkedünk a hegyi pisztráng halfajtának az életmódjával, egy családi pisztrángtenyésztő területen a sajátkezüleg kifogott halat megsütjük, megkóstoljuk a házilag ütött olajat, és hegyi gyógynövényteával oltjuk szomjunkat. Délután egy felejthetetlen dzsippes túra keretében jutunk el a Tisza eredetéhez, a gyönyörű fenyves erdők világába (1,5km könnyű túra). Szállás és vacsora Kőrösmezőn.
Szállás: Hotel Yasinya 

4.nap: Kőrösmező – Kosziv

A gyönyörűséges Verhovina – a pásztorok földje – ezen a vidéken máig hagyományosan készül a juhsajt. Megismerkedünk a pásztorok életmódjával, megkóstoljuk az általuk készített termékeket. A magasan fekvő területről nagyszerű kilátás nyílik a Kárpátok legmagasabb ormaira, emiatt az itt készített javak minősége egyedülálló. Ebédre megízleljük a pásztorok kedvenc ételeit: erdei gombából készült levest és a rakott puliszkát hagyományos kovászolt, kemence kövön sütött kenyér kíséretében. Kosziv művészeiről és kézműveseiről, valamint országosan ismert kézműves piacáról ismert. Délután vásárlási lehetőség a helyi kézművesek termékeiből. Vacsora és szállás Koszivban.
Szállás:  Panzió Zatyshny

5.nap: Kosziv – Kolomya – Kőrösmező

Galícia legfestőibb városába, Kolomyába utazunk. A városnézés keretein belül megtekintjük a néprajzi múzeumot, a hímes tojás múzeumot, megismerkedünk a város német vonatkozású emlékeivel, helyi ételeivel. Rövid pihenőt tartunk Jaremcsén, a hegyi városkában, a hucul kirakodó vásárban, ahol szinte harapni lehet a levegőt. Erdei ösvényekkel szabdalt, fenyőfákkal körbevett rönkházak, ez a hucolok vidéke. A napi menüben szerepel egy német eredetű házi hússal töltött tészta, a homoktövis tea és az uzvár. Szállás Kőrösmezőn.
Szállás: Hotel Yasinya

6.nap Kőrösmező – Rahó -  Nagyszőlős – Beregszász-Budapest

Reggeli után, elsőként a Fehér- és a Fekete Tisza összefolyását csodálhatjuk meg,  ha nem zavaros a folyó vize gyönyörű látvány a világos és a sötét színű víz találkozása. Técsői megállónk során a híres fakazettás mennyezetű református templomba látogatunk, tiszteletünket tesszük a Kossuth szobor előtt és Hollósy Simonra emlékezünk, aki festőiskolát hozott létre a településen. Folytatva utunkat Nagyszőlősön  Bartók Béla gyermekkori emlékeit elevenítjük fel, aki 3 évig élt a városban, valamint megemlékezünk Perényi Zsigmondról az 1848 -as szabadságharc mártírjáról, aki a vidék szülöttje és kultúra pártolója volt. A napi menüben szerepel a térségben oly kedvelt  pelmenyi kóstoló- a húsos derelye. A program befejeztével  a beregsurányi határátkelőnél hagyjuk el Kárpátalját, érkezés Budapeste a késő esti órákban.

Unesco világörökségi helyszinek:

A Kárpátok fatemplomai ("tserkva") (kulturális/2013)

További információk 2:

Ár nem tartalmazza:

útlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó10 Eur/fő (helyszinem fizetendő)Egyéb költségek:Belépők: 15 Eur/főEgyágyas felár45.000 Ft/fő

Ár tartalmazza:

szállás rendkívül hangulatos, autentikus falusi vendégházakban és panzióban, gazdag helyi reggelivel, vacsorával2 alkalommal ebéd (3, 4. nap)minden nap gazdag kóstolók, gourmet séták költségekárpátaljai magyar nyelvű idegenvezető

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.08.17 - 6 nap / 5 éj
149 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak