Magyar emlékek Kárpátalján

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

66 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 4*
Szállás: Hotel

Magyar emlékek Kárpátalján
Koszorúzás a Vereckei-hágónál Magyar emlékek nyomában Legszebb kárpátaljai városok megtekintése Színvonalas **** szálloda Munkácson

Program:

1. nap: Budapest, (Miskolc – Debrecen) – Beregszász – Tiszacsoma (500 km)

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság központjába, a határátkelés függvényében. Pénzváltási lehetőség. Ismerkedés Beregszásszal: Bethlen-Rákóczi kastély, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Szent István és Petőfi szobra, Fedák Sári-kastély, volt úri kaszinó. Beregszászi városnézésünk után ellátogatunk Tiszacsomára, ahol a honfoglalás kori temető tiszteletére állított emlékparkot tekintünk meg. Munkácson elfoglaljuk szállásunkat, mely ****-os (3 éj). Vacsora.

2. nap: Vereckei-hágó – Szolyva – Felső-Gereben - Munkács (220 km)

Reggeli után a Munkácsi várral ismerkedünk. Utunkat a Vereckei-hágó felé vesszük, ahol őseink Árpád vezetésével átjöttek a Kárpát-medencébe, a hágó előtt kitérőt teszünk Szolyvára. az emlékparkba, fejet hajtva a sztálini lágerek (malenkij robot) magyar áldozatai előtt. A Vereckei-hágóra érve rövid túrát (500m) teszünk a millecentenáriumra felépített hányatott sorsú emlékműhöz. Őseink történelmi múltjának, felidézése, a himnusz eléneklése és a természeti szépségben való gyönyörködés után autóbuszunkkal lassan leereszkedünk Felső-Gerebenbe, ahol piknik-bográcsgulyással várnak vendégfogadóink. Megálló Munkácson egy rövid belvárosi sétára, ismerkedés a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Munkácsy Mihály emlékekkel, tisztelgés szülőházának emléktáblája előtt. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Csetfalva – Tiszaújlak – Huszt – Szinevéri-tó (240 km)

Ezen a napon elsőként Csetfalvára látogatunk, ahol megtekintjük a fakazettás mennyezetű református templomot, illetve a Makovecz stílusban épült ökumenikus templomot. Útközben a Rákóczi-szabadságharc emlékére állított Turul-emlékművet nézzük meg Tiszaújlakon. Huszton felkapaszkodunk a híres várromhoz, amely Kölcsey Ferencet, a Huszt című vers megírására ihlette. Vásárlási lehetőség Izán, a „kosárfonó faluban”. A nap végén kisebb túrát teszünk a Szinevéri-tóhoz, amely Kárpátalja legmagasabban fekvő tava ( 989 m), majd visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap: Ungvár – Budapest (350 km)

Reggeli után Ungvárral, a megyeszékhellyel ismerkedünk. A vár megtekintése, Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató gyűjtemény látható. Séta a belvárosban, az Ung folyón átívelő sétálóhídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,5 km) hársfasorában. Itt lehetőségünk van az utolsó fillérek elköltésére, majd irány a határátkelőhelyhez. Budapestre érkezés az esti órákban. A debreceni, miskolci utasokat útközben, a többieket Budapest után a felszállási helyükre szállítjuk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.07.18 - 4 nap / 3 éj
66 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak