Bakancsos túra a Szlovén paradicsomban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovénia

Lenyűgöző alpesi környezetben túrázunk, ahol Maribori-hegység csúcsai vesznek körbe bennünket. Túránk során két lenyűgöző vízesést és egy hangulatos menedékházat illetve kápolnát is érintünk. Csodás élményekkel, és rengeteg hangulatos fényképpel térünk haza Szlovénia bájos tájairól…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Maribor, Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap: Budapest, Mariborsko Pohorje, Budapest

Korán reggel 05.15-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.00-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). A délelőtti órákban érkezünk a Maribor közelében fekvő Ruše településre. Innen indulunk, hogy felfedezzük a Maribori-hegység legszebb részeit. Gyönyörű alpesi környezetben sétálunk, miközben mellettünk csordogál a Lobnica patak. Szép lassan elkezd emelkedni a túraösvényünk, ám két gyönyörű vízesés elfeledteti velünk a kaptatót. A Mali Sumik és a Veliki Sumik vízeséseket miután megcsodáltuk egy rövid pihenőt teszünk a közelben fekvő menedékháznál, hogy frissen induljunk lefele a nyeregből. Menet közben érintjük a Szt. Mária kápolnát, majd egy nagyobb úton sétálunk vissza az autóbuszunkhoz. Friss alpesi levegővel, csodás élményekkel feltöltődve indulunk Magyarország felé a délutáni órákban. Budapestre a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.
Túratáv: kb. 14 km, szintkülönbség: 600 méter fel és 600 méter le.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: az étkezést, a biztosítást és az esetlegesen felmerülő személyes költségeket.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Időjárás: tavasszal és nyáron is picit hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni meleg kabátot és pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni.

Ami feltétlen szükséges a túrához: kényelmes, vízhatlan túrázásra alkalmas bakancs vagy cipő, kényelmes ruházat, egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Pénzügy: érdemes az étkezésre (benzinkutak) eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen!

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

 

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
A programok időrendi sorrendje változhat.

Felszállási lehetőség:

Vidéki felszállási lehetőségeinkről a Súgónkban tájékozódhat.

Felhívjuk a figyelmed, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak