Alpesi őrjárat

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

122 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Alpesi őrjárat
Cseppkőbarlangban lévő szurdokban gyalogtúra Felvonózások és túrázások a Dolomitokban Legmagasabb dél-tiroli vízesés Dolomitokban lévő szállásunk 1400 m magasan lesz

Program:

1. nap: Budapest – Szlovénia – Skocjan (640 km)

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről, és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autópálya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mellett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyönyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szurdok feletti hídon történő átkelés is. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látványosságot, mely méltán része az UNESCO világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. nap: Kranjska Gora – Dolomitok (240 km)

Reggel megyünk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma. Előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidonál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent gyönyörködünk a panorámában, majd tehetünk egy könnyű sétát a Dolomitok lábainál lévő hegyen. Ezt követően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megerőltető, ellenben nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 óra. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1400 m magasságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbeölelnek bennünket a Dolomitok legismertebb csúcsai (3 éj). .

3. nap: Pragser Wildsee – San Candido (70 km)

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsorozatot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján, és felkeressük a filmbéli, látványos helyszíneket. A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, mely 1496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegyvonulat tükröződik a tó sötétzöld színében. A délután nagy részét San Candidoban és környékén töltjük. Először a Sexten felvonóval felmegyünk a 2434 m magas hegyre. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál, a Dolomitok pazar fennsíkján. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidoba, mely 1173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. nap: Bruneck – Rainbachfall (80 km)

A mai programunkat művészeti látványossággal kezdjük. Először a St. Sigmund gótikus templomot csodáljuk meg a páratlan szépségű XV. sz-i szárnyas oltárával. Továbbhaladva a lódengyártásáról híres olasz kisváros, Bruneckkövetkezik, mely a környék legjelentősebb települése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV- XVI. sz-i házak díszítenek. Ebben a városban található a híres hegymászó R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Rain-völgy természeti csodáiban gyönyörködünk. Megállunk Rainbach-vízesésnél. A három szakaszban lezúduló zuhatag teljes hossza eléri a 200 m-t. Ez Dél-Tirol legjelentősebb és legnagyobb vízesése. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk felfelé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezúduló víztömeg. (Kb. 3,5 órás túrázós program). A már megszokott szállásunkra a koraesti órákban érkezünk vissza.

5. nap: Wörthi-tó – Nagykanizsa – Budapest (730 km)

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngyszem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temploma. Természetesen ezeket is megnézzük. Programunk után, Szlovénia érintésével, érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.06.25 - 5 nap / 4 éj
122 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak