Szlovák Paradicsom: Hernád-áttörés

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Fantasztikus kirándulást teszünk a Szlovák Paradicsom talán legszebb és leghíresebb részén. Hatalmas sziklafalak közt túrázunk, vas létrákon mászunk, fából készült hidakon egyensúlyozunk és mindeközben magunkba szívjuk a friss hegyi levegőt.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Káposztafalva, Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

Fantasztikus kirándulást teszünk a Szlovák Paradicsom talán legszebb és leghíresebb részén. Hatalmas sziklafalak közt túrázunk, vaslétrákon mászunk, fából készült hidakon egyensúlyozunk, és mindeközben magunkba szívjuk a friss hegyi levegőt.

 

Korán reggel 05:15-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05:00-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Folyamatos utazás után Erdőaljáról indulunk a mai túránkra, rövid séta után már a vadregényes Suchá Belá-szurdokban találjuk magunkat, ahol pár kaptatót le kell küzdenünk, amolyan bemelegítő jelleggel. A folytatásban fa- és fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb. A szurdokban több vízesést láthatunk, némelyiket testközelből is láthatunk. A földrajzórákon tanultak megelevenednek előttünk a szurdokban, így igazán közelről tanulmányozhatjuk a természetet. Még egy kis kaptatót leküzdve érkezünk a mai túránk legmagasabb pontjára egy aprócska erdei tisztásra. Miután pihentünk egy keveset tovább indulunk a Menedékkő-fennsíkra, hogy egy hosszabb pihenőt tartsunk. Itt elfogyaszthatjuk a szendvicseink, vagy vásárolhatunk a turistaházban. Innen beereszkedünk a Hernád völgyébe, hogy a híres Hernád-áttörést bejárjuk. Itt szűk sziklafalak közt haladunk pár méterrel a Hernád folyó fölött. Haladásunk a sziklafalba erősített láncok, vagy dróttálcák segítik. Ez a szakasz csakis teljes szédülésmentességgel, valamint a technikai segédeszközök megfelelő használatával hajtható végre. Az egyik leglátványosabb szakasz megtétele után vissza sétálunk az autóbuszunkhoz és megkezdjük a haza utazásunk. Budapestre várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.

 

Túratáv: kb. 15 km, szintkülönbség kb. 600 méter fel és le.

 

Nehézség: Közepes nehézségű gyalogtúra. Ezt a túránkat csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk. Az útvonal jól járható, de lehetnek sziklás szakaszok. A túra egyes szakaszai teljes szédülésmentességgel, valamint a technikai segédeszközök megfelelő használatával hajthatóak végre. egy-két alkalommal pedig olyan rövid kitett helyeket is érinthet az ösvény, ahol a tériszonyosoknak kicsivel jobban kell koncentrálniuk. Az útvonal lehet meredek, előfordulhatnak olyan rövid szakaszok is, ahol láncokba kell kapaszkodnunk, de a túra mindvégig teljesen biztonságos.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

 

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

 

Pénzügy: Szlovák Paradicsom belépő: 5 Euro/fő

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak