Hegyek vonzásában

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

170 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Hegyek vonzásában
Téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás Svájcban ingyenesen használható felvonók A világ leghosszabb gyalogos függőhídja A világ legnagyobb belül járható keresztje

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Traunsee – Tirol (640 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. Útközben is és felérkezésünk után is mesés rálátásunk lesz a városra és a tóra. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: Krimmli-vízesés – Gerlos hágó (330 km)

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídjához. A három éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikus élmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett. Kaptatós úton túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. A hídról leírhatatlan a látvány, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még izgalmasabbá a panorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk szállásunkra.

3. nap: Serfaus - Svájc (130 km)

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).

4. nap: St. Moritz – Bernina-hágó (50 km)

Ezt a napot Sankt Moritzban töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már ebben a városban, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3-4000 m-es csúcsok lábainál, közel 1800 m magasan fekvő alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval egészen 3057 m-re, ahonnan - tiszta időben - fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. A déli órákban indulunk vissza Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Délután autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Bernina-hágóra. A Diavolezza parkolóban, 2093 m magasságban megállunk, és beszállunk egy kabinos felvonóba, mely 3000 m magasságba visz fel bennünket. Innen körbetekintve láthatunk 3-4000 m magas csúcsokat és az alattunk kanyargó Pers gleccsert. Pazar hegyi úton megyünk vissza szálláshelyünkre. Mivel szállásunk ebben a régióban van, ezért a nap során használatos felvonókat ingyenesen kapjuk, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF), mely jelentős megtakarítást eredményez utasainknak. Szállásunk továbbra is Svájcban lesz.

5. nap: Svájc - Ausztria – Farkas-szurdok

Reggeli után az Inn völgyében haladva hagyjuk el Svájcot. Innsbruck után érjük el a Farkas-szurdokot. Ez a vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik legismertebb téli üdülőközpontjába, Kitzbüchelbe, mely 2000 m feletti hegyek ölelésében fekszik. Régebben a környék leggazdagabb települése volt, ez ma is látható, miközben sétálunk a főutcáján. Szabadidőnk során emléktárgyakat is vásárolhatunk. Kellemesen elfáradva érkezünk szállásunkra és ezzel zárul a látványos, sportos napunk.

6. nap: Pillersee – Hegyeshalom – Budapest (650 km)

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legnagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet1456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek innen gyalog jöhetnek le buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.07.09 - 6 nap / 5 éj
170 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak