Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

161 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

·          Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között

·          Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban

·          Gyaloglás hóban 3000 m magasan

·          Mesés tájak a Gleccser Express-en

Program:


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – RATTENBERG (800 km)

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyörkö­dünk a tájban. Késő délután megállunk a kicsi, de nagyon hangu­latos Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán ahol az üzletek telis-tele vannak szí­nes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli ***-os szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS (510 km)

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 4,5 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb exp­resszével, az útvonal egy része az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. A vonatozás elején a Rajna-szurdokában haladunk, majd Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. Zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduk­tok, hidak tarkítják utunkat. Svájc legnépszerűbb hegyi vas­útja, a Glacier (Gleccser) Express idén már 105 éves. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyet gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat különleges panorámaablakaiból kiváló a kilátás. Brigben szállunk le a vonat­ról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utun­kat Aigle közelében lévő ***-os hotelünkhöz (3 éj), ahol vacsora.

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD (80 km)

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy 2 éve átadtak egy függőhidat, mely több mint 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tud­nak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc összes jelentős csúcsa látható innen is. Fontos a vízhatlan cipő. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etvaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése – Közép-Svájc leggazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex településen keresztül a milliomosok városába, Gstaadba a dél­utáni órákban érkezünk. Városközponti sétánk során megtekint­jük a hírességek házait és lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt is. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS – MONTREUX (160 km)

Délelőtt Villars-ba utazunk, közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi legelőkön, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Délután érkezünk vissza szállásunkra, ahol, aki akar, pihenhet, vagy eljön velünk egy bájos városka megtekintésére. Montreux a Genfi-tó partján található kedvelt üdülőhely, ahol zenei fesz­tiválokat is szoktak rendezni. Sétálunk a hangulatos tóparton. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: THUNI-TÓ – INNSBRUCK (490 km)

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk Közép-Svájc egyik legszebb taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3–4.000 m magas hegye­ket a tóról, a szépen gondozott tókörnyéki tájat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal folytatjuk utun­kat Svájcban. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa. Itt ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően Svájc egyik csokoládégyárának shopjába megyünk, ahol vásárolni is lehet a finomságokból. Ausztriába átérve átszeljük Voralberget, majd az Inn völgyében haladva érkezünk az esti órákban a Tirolban lévő ****-os szállásunkra.

6. NAP: TIROL – STEYR – HEGYESHALOM – BP. (730 km)

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangu­latú kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gazdag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.06.14 - 6 nap / 5 éj
161 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak