Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

162 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Mesés tájak látványa a Gleccser Express-en Nyári kirándulás hóban, 3000 m magas gleccseren Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Rattenberg (800 km)

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyörködünk a tájban. Késő délután megállunk Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán. Az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés a szállásra. Vacsora.

2. nap: Tirol – Svájc - Gleccser Express (510 km)

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 4,5 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével, az útvonal egy része az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. A vonatozás elején a Rajna-szurdokában haladunk, majd Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2033 m magasra is. Zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak tarkítják utunkat. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express idén már 104 éves. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyet gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat különleges panorámaablakaiból kiváló a kilátás. Brigben szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szálláshelyünkre (3 éj), ahol vacsora.

3. nap: Glacier 3000 – Gstaad (80 km)

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmodernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3000 m magasan lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, gleccseren való séta. A látványt még azzal is fokozták, hogy 2 éve átadtak egy függőhidat, mely több mint 3000 m magasságban van. A bátrabbak át is tudnak menni rajta, kárpótlásul számukra lenyűgöző élményt biztosít a végén lévő kilátó, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyönyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc összes jelentős csúcsa látható innen is. Fontos a vízhatlan cipő. Várható hőmérséklet: kb. 10°C. Délután l’Etvaz érintésével - mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése –, Közép-Svájc leggazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex településen keresztül a milliomosok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban. Megtekintjük a hírességek házait és lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt is. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. nap: Villars (80 km)

A régiónak különleges nyári ajánlata van. A kirándulóvonat és a hegyi libegők ingyen vehetők igénybe. Délelőtt Villarsba utazunk, hogy kabinos felvonókkal illetve fogaskerekű vonattal bejárhassuk a környék hegyeit. (Ezeket ingyenesen használhatjuk.) Közel 1800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi legelőkön, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai, a Mont Blanc csúcsával. Délután érkezünk vissza szállásunkra, ahol aki akar pihenhet, vásárolhat, vagy a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. A nap során fontos a jó túrázós cipő, mert meredek, de nagyon szép hegyoldalakon túrázunk.

5. nap: Thuni-tó – Innsbruck (490 km)

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk, és közel egy órát hajókázunk Közép-Svájc egyik legszebb taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3-4000 m magas hegyeket a tóról, a szépen gondozott tókörnyéki tájat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal folytatjuk utunkat Svájcban. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa. Itt ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően Svájc egyik csokoládégyárának shopjába megyünk, ahol vásárolni is lehet a finomságokból. Ausztriába átérve átszeljük Voralberget, majd az Inn völgyében haladva érkezünk az esti órákban a Tirolban lévő szállásunkra.

6. nap: Tirol – Steyr – Hegyeshalom – Magyarország (730 km)

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gazdag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.06.18 - 6 nap / 5 éj
162 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak