Kalandkirándulás a Kanári-szigeteken

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Spanyolország

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


4*-os szálloda, Puerto de la Cruz

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

Csodálatos hetet töltünk a Kanári-szigetek egyik legszebb szigetén. A gyarmati hangulatú városok megtekintése mellett a természet adta lehetőségeket is kihasználjuk és nagyokat kirándulunk az Atlanti-óceán egyik leghangulatosabb szigetén. Szállásunkon 7 éjszakát töltünk, innen fedezzük föl Tenerife egyedülálló világát. Az út során természetesen a pihenésnek is szentelünk időt, így a pihenőnapokon lesz lehetőségünk, hogy az óceánban csobbanjunk.

Program:

1. nap: Budapest, Puerto de la Cruz

A déli órákban indulunk menetrend szerinti repülőjárattal a Kanári-szigetek irányába. Délután érkezünk Tenerife szigetére, ahol a repülőtérről egyenesen a szállásunkra utazunk, így a nap további részét pihenéssel töltjük. Szállásunkon 5 éjszakát töltünk.

2. nap: Puerto de la Cruz, Teno-hegység

Reggeli után indulunk a sziget észak-nyugati végébe, hogy ezt a festői vidéket felfedezzük. A Teno-hegység vadregényes, szerpentines útjain kanyargunk, miközben a legszebb részeken megállunk egy-egy fotószünetre. A nap folyamán kisebb sétát teszünk A Teno-hegységben, melynek végén az ócán fölé magasodó világítótorony lesz a jutalmunk. Kellemes nap után, délután még élvezhetjük az óceán hullámait.

3. nap: Pihenőnap

A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Lehetőség nyílik a szállodában pihenni, a medence partján olvasgatni vagy Puerto de la Cruz valamelyik strandját felkeresni.

4. nap: Teide (3718 m)

A mai napon korán reggelizünk és a Kanári-szigetek egyik legszebb részére utazunk autóbuszunkkal. Hosszasan kanyargunk a Bosque de la Esperanza természetvédelmi területén, mígnem a fenyvesek egyre elfogynak és magashegységi sivatagban találjuk magunk. Itt már jól látható Spanyolország legmagasabb csúcsa a 3718 méter magas Teide. A vulkanikus csúcsra vezető út nagy részét felvonóval tesszük meg, majd a felvonó állomásától még 1 órát sétálunk. Gyönyörű körpanoráma tárul elénk, tiszta időben az egész sziget nagyszerűen belátható.

5. nap: San Cristobal de la Laguna (UNESCO Világörökség), La Orotava, San Andrés

A reggelink elfogyasztása után a sziget egykori fővárosát fedezzük föl. A gyarmatosítás idejéből fennmaradt 16-18. századi házak és szűk utcácskák különleges hangulatot árasztanak. Miután bebarangoltuk a koloniális jellegű Óvárost, majd innen La Orotava városába utazunk, ahol megtekintjük a helyi botanikus kertet. Délután tovább utazunk San Andrés piciny halászfalujába. A fantasztikus öböllel megáldott falucskának a strandján töltjük a délután további részét, majd a késő délutáni órákban visszatérünk a szállásunkra.

6. nap: Anaga hegység, Candellaria, Los Americanos

Reggelink elfogyasztása után az Anaga hegységbe indulunk, hogy egy kellemes kirándulást tegyünk. Az örökzöld babérerdőkből indulunk, hogy a túra alatt bemerészkedjünk a szigetre jellemző köderdők misztikus világába. Túránk célja egy sziklás hegygerinc ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk. A kirándulás után megnézzük a Kanári-szigetek egyik legnagyobb templomát Candelariában. Tenerife oltalmazójának felszentelt bazilika biztosan lenyűgöz, majd bennünket. Szállásunkra a délutáni/esti órákban érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk.

7. nap: Pihenőnap

Az elmúlt napok gyönyörű kirándulásai után a mai napunkon a feltöltődésé a főszerep.Fakultatív program lehetőség: bálnanézés illetve hajókirándulás a Los Gigantes szikláihoz.8. nap: Los Americanos, BudapestA délelőtt nagy részét még fürdéssel, pihenéssel töltjük. A kora délutáni órákban indulunk a repülőtérre, hogy megkezdjük utazásunk Budapest irányába. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre a késő esti órákban érkezünk.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegy illetékét (kb. 74 900 Ft), a feladandó poggyász (23kg) árát (kb. 24 990 Ft), a belépők (kb. 65 EUR), a kötelező borravalók (kb. 30 EUR) és a reggelin kívüli étkezések árát.

Egyágyas felár: 64 900 Ft

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk a Kanári-szigetekre. Tervezett menetrend:

Budapest - Tenerife: 12:35 - 17:10 Tenerife - Budapest: 17:45 - 23:55

Szállás: 7 éjszakát töltünk Puerto de la Cruz városában található szállodánkban. Kétágyas szobáink a helyi besorolásnak megfelelő 4* szintet képviselik. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. Egyágyas felár: 64.990 Ft.

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebéd vagy vacsora ára egy átlagos étkezés során: 10-14 Euró/fő. Napi kirándulásainkra érdemes kekszet, csokit magunkkal vinni.

Pénz: Kanári-szigetek Spanyolország része így a hivatalos fizetőeszköz az Euró. Költőpénznek 200-350 Eurót ajánlunk. A belépőkre kb. 45 Eurót fogunk elkölteni. Kötelező borravaló 30 EUR/fő.

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 15 fő.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Néhány kirándulásunk azonban átlagos vagy sportos erőnlétet igényel. Jó felszerelés, főleg sportcipő vagy túracipő szükséges a megtételükhöz.

Vám: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel léphetnek a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek területére.

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak