Kanári-szigetek - Gran Canaria és Tenerife

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 8 éj

 

 

355 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
9 nap / 8 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

Kanári-szigetek - Gran Canaria és Tenerife

·          Egy úton két sziget megtekintése

·          Pihenés mindkét sziget tengerpartján

·          Kirándulások során a szigetek felfedezése

·          Több fakultatív programból választhatunk

Program:

Program:

1. NAP: BUDAPEST – GRAN CANARIA

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban utazás Gran Canariára. Transzfer a ***-os szállodába (4 éj), majd pihe­nés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bár­ral és medencével rendelkezik.

2. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol belátha­tunk a kanyonba, visszanézhetünk Maspalomas homokdűné­ire és gyönyörű fotókat készíthetünk a tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén elhaladva egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett, amíg meg nem közelítjük Fataga termékeny vidékét, ahol déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátó­ból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhat­juk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcslevet. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig, megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát. A sziget földrajzi központjában, Cruz de Tejedánál, ahol az összes helyi út keresz­tezi egymást, Teror felé indulunk Valleseco termékeny völgyén keresztül. Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves arukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei láto­gatnak el minden évben, ezért ez a sziget vallási központja is. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája is. A következő meg­álló Firgas, a vizek városa. Ezután következik a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy olyan étterem­ben, ami kifejezetten a helyiek által látogatott hely. Az ebéd 3 fogásos és a tipikus kanári ételek mellett a széles választék­ból kérhetünk hagyományos ételeket is. Az ebédhez ital is jár. Következő látnivalónk a Bandama, ami az utolsó működő vul­kán volt 5.000 évvel ezelőtt Gran Canarián. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas pano­rámáját. A kirándulás utolsó megállója a Finca Canarias, mely egy családi aloé vera-ültetvény, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozá­sával. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet. A helyszínen lesz lehetőség részt venni helyi szervezésű, többféle programon. Ezekről a helyszínen az idegenvezető fog részletesebb tájékoz­tatást adni. (Programra jelentkezési lehetőség a helyszínen).

4. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással töltjük. Aki sze­retne, a helyi iroda szervezésében fakultatív programokon vehet részt.

5. NAP: GRAN CANARIA – TENERIFE

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Gran Canariáról áthajózunk az „örök tavasz szigetére”, Tenerifére. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezésé­ért 1 €-t kell fizetni. Szállás Tenerifén ***-os szállodában (4 éj). Szállodánk közel van a tengerparthoz, de saját bárral és meden­cével is rendelkezik.

6. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, valamint a Kanári szigetcsoport múltjáról és jelené­ről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró alkoholos italt, melyet a helyiek viagra naturalnak neveznek. Ezután megismerked­hetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történeté­vel és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár talál­ható. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebé­det a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyaszt­juk el, helyi muzsikaszóval kísérve. Ebéd után a sziget külön­legessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságá­ban is gyönyörködhetünk.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz, és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek.

8. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szervezett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben ide­genvezetőnk fog segíteni. Dönthetünk hajókirándulás mellett, vagy a sok program egyikeként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, s igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik, örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak.

9. NAP: TENERIFE – BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.05.06 - 9 nap / 8 éj
355 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak