Csíksomlyói búcsú-Székelyföld-Dél-Erdély

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

84 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

Csíksomlyói búcsú-Székelyföld-Dél-Erdély
Csíksomlyói búcsú-Székelyföld-Dél-Erdély

Fekvese:

1. nap: Budapest-Arad-Temesvár-DévaElutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Aradra. Rövid városnézés, majd a Szabadság szobornál lerójuk kegyeletünket a 13 aradi vértanú előtt. Továbbutazunk Temesvárra, mely az ország legfejlettebb, legnyugatiasabb nagyvárosa. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Városnézés szabadprogram, majd a Retyezát festői hegyei alatt érkezünk meg Dévára. Szállás elfoglalása a szállodában, vacsora után esti városnézés, séta a főtéren.   2. nap: Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Brassó Ízletes reggelink elfogyasztása után felmegyünk Déva várához, majd Vajdahunyadra indulunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A „Várak királya” , ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, éppen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Látogatásunkat követően Gyulafehérvárra utazunk, ahol a Szent István királyunk alapította Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Délután Nagyszebenben a szász építészeti kultúra legépebben maradt főterét és épületeit csodáljuk meg, majd Brassóban megnézzük a város központját. Szászföld központja, gyönyörű főterével és a híres Fekete templommal fogad bennünket. Esti érkezés a szállásra, mely Négyfaluban lesz, magyar családoknál. 
3. nap: Csíksomlyó-SepsiszentgyörgyVár Csíksomlyó, a  katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Kora reggeli indulás Csíksomlyóra, a csíksomlyói búcsúba (Csíksomlyói kegytemplom), ahol idegenvezetőnk útmutatásával, gyakorlati segítségével, egész napos szabadprogram a búcsú forgatagában, fakultatív részvétel a Somlyóhegyen lévő szabadtéri misén. A késő délutáni órákban indulunk tovább Sepsiszentgyörgyre, mely Háromszék legnagyobb települése. Rövid városnézés után visszaindulunk szállásunkra, Négyfaluba. 
4. nap: Prázsmár-Törcsvár-Háromszék A reggeli órákban a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatásával kezdjük programunkat. A Törcsvári szoros előtt áll 100 méter magas hegyen , a nagyjából trapéz alaprajzú, észak-déli irányú belsőtornyos vár, Törcsvár vára, mely Drakula néven emlegetett Vlad Tepes legendájáról vált messze földön híressé. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. A Világörökség részét képező, szinte bevehetetlennek épített vártemplom a történelem viharos századaiban a környék lakosainak védelméül szolgált, ma szépen helyreállítva várja a látogatókat. Ezt követően Zágonba, Mikes Kelemen szülőfalujába, majd Csomakőrösre, Körösi Csoma Sándor szülőfalujába, és Gábor Áron városába, Kézdivásárhelyre utazunk. Kézdivásárhely, becenevén „a vargák városa” avagy a „céhek városa”, a Kárpát-medence legkeletibb magyar többségű városa, az egykori Kézdiszék központja. A város trapéz alakú főterét – az egykori piacteret – XVIII., XIX. századi épületek övezik, köztük az egykori városi tanácsháza épülete. Kézdivásáhely nevezetes arról, hogy fennmaradt udvarteres városszerkezete, a főtér körül több mint 70 udvartér található. Városnézés Székelyföld egyik legszebb városában, majd a késő délutáni órákban a Szent Anna- tó és környékét fedezzük fel. A tó Székelyföld egyik legvonzóbb természeti látványossága, mely Közép-Kelet-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterének alján képződött. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban.   5. nap: Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Szováta-Marosvásárhely  Reggeli után indulunk vissza Székelyföldre, és ismerős utakon, hegyeken keresztül sétálunk Tusnádfürdőn, útközben Gyergyószentmiklóson rövid városnézés, majd kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos-tónál és a Békási szoros festői tájain. A Bucsin rengetegén keresztül továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz, sétálunk a tó partján. Az esti órákban érkezünk Marosvásárhelyre, ahol esti séta a városban, majd elfoglaljuk szállásunkat a főtérhez közeli szállodánkban.
6. nap: Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest Reggeli után folytatjuk marosvásárhelyi városnézésünket, látogatást teszünk a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában.  Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Folytatjuk utunkat Kolozsvárra, Erdély fővárosába, rövid városnézés a főtéren, a Királyhágón keresztül érkezünk meg Nagyváradra,egy rövid sétát teszünk a városban. Érkezés a késő esti órákban.

Artablazat:


Utazás: autóbusszal Szállás: 2 éj szálloda ***, 3 éj  magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba) Ellátás: félpanzió Részvételi díj: 84.900,-Ft/fő   Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő   Biztosítás: 3.390,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:Temesvár 5 lejDéva felvonó 15 lejVajdahunyad 35 lejSzeben templom 5 lejTörcsvári kastély 40 lejPrázsmár 15 lejZágon 5 lejCsomakőrős 8 lejSzent Anna-tó  5 lejMohos-láp 4 lejAlsócsernaton 10 lejMarosvásárhely 15 lejKolozsvár 10 lejBehajtási engedély 10 lejKötelezően fizetendő Audio-guide 1.800 Ft/fő*Brassó-Fekete templom 10 lej*Gelence 10 lej*programon kívül fakultatív( idő függvényében)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 
Felszállási lehetőségek:Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 06:00Kecskemét-  M5-ös autópálya, MOL benzinkút Kecskeméti pihenőhely 07:00Szeged- M5-ös autópálya, Lukoil benzinkút 07:55
Az útvonal hazafelé módosul! Leszállási lehetőség: Berettyóújfalu-Püspökladány-Szolnok-Cegléd

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok, Belépők

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.06.06 - 6 nap / 5 éj
84 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak