Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

369 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében

[r] repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto járatával.

4*-os szállodákban
kettőágyas fürdöszobás szobákban

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

1. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét

2. Hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben

3. Megkóstoljuk a régió legjobb borait, akár egy 125 éves bort is

kis létszámű csoport

csodálatos természeti látnivaló

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

gasztro élmények

Garantált indulás, utolsó helyek

Programok:

Fakultatív hajóskirándulás Pinhaoból Tua-ig: 19 000 Ft

Egy felejthetetlen élmény (privát hajókázás) a Douro-folyón, páratlan kilátással és borkóstolóval, melynek időtartama: kb 2 óra

Vacsora a DOC Étteremben: 49 500 Ft

Vacsora a Grahams Pincészetben (Vinum Étterem): 35 000 Ft

További információk:

Várható menetrend

Légitársaság: Lufthansa
Oda út:
Budapest - München: 06:00 - 07:15
München - Porto : 08:20-10:10

Haza út:
Porto-Frankfurt: 16:45 -20:20
Frankfurt - Budapest: 21:40-23:10

 

 

További információk 2:

  Az út idegenvezetője

Dr Igaz Levente Imre

Ár nem tartalmazza:

Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)88 000 Ft  (változhat)Idegenforgalmi adó15 Eur Egyéb költségek: BBP biztosítás Útlemondásibiztosítás1,5%Egyágyas felár132 000 FtVacsora a DOC étteremben (2. nap)49 500 Ft Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)35 000 Ft Fakultatív hajókirándulás borkóstolóval (3.nap)19 000 Ft Belépőkkb. 25-30 Eur 

Ár tartalmazza:

2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában büfé reggelivelEllátás: 5 reggeli , 2 alkalommal ebéd , 2 alkalommal vacsora ( 1. és 3. napokon)Szolgáltatások / borkóstolások:Quinta da Pacheca Quinta Vallado Quinta de la Rosa birtokon Quinta do Crasto 4 fajta borHelyszíni közlekedésmagyar idegenvezető

Leiras:

 1. nap  Budapest – Porto – Braga - Pinhao

Elutazás Budapestről 06:00 h-kor a Lufthansa légitársaság járatával, muncheni átszállással Portoba. Érkezés 10:10 h-kor, majd ezután a Portotól 60 km-re fekvő Braga-ba utazunk, A várost Portugália ékköveként is emlegetik, melyet számtalan temploma miatt „Portugál Rómának” is neveznek.  A helyiek népszerű mondása úgy tartja: „Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Braga pedig imádkozik”. A 11. században Braga volt az ország vallási központja. Érkezés után sétálunk a bájos utcákon, az apró és keskeny házikók között, és megtekintünk több 100.000 azulejo csempét, majd megcsodáljuk a híres Sé Székesegyházat (Sé de Braga),  Portugália legrégebbi székesegyházát, melyet 1070-ben kezdtek építeni gótikus stílusban, majd később reneszánsz és barokk stílusú részekkel egészítették ki.

Végül Portugália egyik legnevesebb épületével zárjuk városnézésünket. Az Espinho dombtetőn magasodó Bom Jesus do Monte katedrális, a város egyik legkiemelkedőbb látványossága. A városközponttól 6 km-re található, dombtetőn álló, búcsújáró templomot egy csodálatos park öleli körbe. Mivel a kilátás is ámulatba ejtő, valóban megéri megmászni az odavezető, 581 lépcsőfokból álló, világhírű barokk lépcsősort. Ezt követően Portugália leghíresebb borvidékére, a Douro-völgybe indulunk, a világ legkorábban kijelölt borvidékére.

Este egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon. A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chefje, Pedro Cardoso 3 fogásos, gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg,  amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz 3 különböző bort kóstolunk meg. Szállás Pinhaoban.(3 éj)
Szállás: Hotel Quinta De La Rose

2. nap  Douro-völgy

Délben ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon. A 4 fogásos ételsorhoz zamatos fehér és vörösborokat kóstolunk.

Délután aktív pihenés, séta vagy kerékpározás a környéken.

Este fakultatív vacsora a szállodában, vagy egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját. Az 5 fogásos ételsorhoz 5 féle válogatott bort kóstolunk.

3. nap  Douro-völgy - szabadprogram

Aki különleges élményre vágyik, tartson velünk egy 2 órás fakultatív hajókirándulásra, a Douro folyó legszebb szakaszán. Pinhaotól felhajózunk Tua-ig.  A hajón elfogyasztott, minőségi fehér és vörös borok csak fokozzák a látvány szépségét.

Délután szabadprogram. Este gasztronómiai vacsora a folyóparton álló, Vintage House Rabelo étteremben. A vacsora során a Douro régió kulináris konyháját ismerjük meg, Joao Santos chef konyháján keresztül.

4. nap  Douro-völgy  

Délben egy ebéddel összetött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. A látogatás után a 3 fogásos ételsorhoz 2 féle DOC és egy porto tawny bort kortyolgatunk. Délután a Douro völgy-legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban alapított Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg, ahol négy friss bor kóstolunk meg. Végül lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is: az igazi ínyencek akár egy különleges, 1866-os bort is kóstolhatnak (200 Eur/5 cl). A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk a csodálatos tájtól. Este érkezünk Portoba. Szállás Portoban (2 éj).

5. nap Porto

Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti.

A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrális.  A közeli Sa Beno pályaudvaron a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) díszíti az állomás falait.

Innen a barokk stílusú Clerigos templomtoronyhoz sétálunk. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és a klasszicista Pombaline-t.

Igazi kuriózumként betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, melyet 1906-ban nyitottak meg. 

Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez, miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot, melynek díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A szabadprogram keretében  megihatunk egy kávét az antik Majestic Caféban.

Este átsétálunk Porto leghíresebb hídján, az I. Lajos-hídon, amely átível a Duoro-folyó felett. Ezután a  borkóstolós negyedben betérünk az egyik leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol  megismerjük a világ első bortermelő vidékének történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk híres Porto-i borokat is. A vacsora fakultatív.
Szállás: Hotel Eurostars Heroismo 4*. Hotel Eurostars Heroismo 4*

6. nap Porto – Budapest

Délelőtt szabad program Kora délután transzfer a repülőtérre. Indulás 16:45 -kor, menetrend szerinti járattal, majd egy frankfurti átszállással érkezés Budapestre 23:10 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszinek:
  • Oporto (Portó) történelmi központja 
  • Az Alto Douro borvidék 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.10.19 - 6 nap / 5 éj
369 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak