Lisszaboni városlátogatás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Portugália

A legenda szerint az Odüsszeusz által alapított város 1255 óta az ország fővárosa, a Tejo folyó jobb partján terül el. A várost nem lehet, "csak meglátogatni", hanem át kell élni: séta az óvárosban szövevényes, zegzugos utcácskáin, utazni a világ legmókásabb villamosával (Electrico), csavarogni a díszes utcákon és tereken.

Utazás alapadatai:

Utazás: TAP Air Portugal járattal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


3*-os szálloda, Lisszabon

Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*

Programleírás:

A legenda szerint az Odüsszeusz által alapított város 1255 óta az ország fővárosa, a Tejo folyó jobb partján terül el. A várost nem lehet, "csak meglátogatni", hanem át kell élni: séta az óvárosban szövevényes, zegzugos utcácskáin, utazni a világ legmókásabb villamosával (Electrico), csavarogni a díszes utcákon és tereken.

Monumentális épületei és emlékművei, valamint Európa leghosszabb hídja teszik jellegzetessé a várost. Lisszabon rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Szent György vár (Castelo do Sao Jorge) a városközpontban, amely legmagasabb dombon fekszik, és fantasztikus kilátása van a városra és a Tejo folyóra. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Gyönyörű, sajátságos hagyomány a csempefestészet, művészi képkompozíciókat is találhatunk egy-egy ház falán. A helyi Váci utcán, a Rua Augustán keresztül juthatunk el a tengerpartig, az impozáns Praca do Comercióig, ahol az előkelő és fontos emberek szállhattak partra Portugáliában.

Nézzünk be a parázs vitáktól hangos tőkehalszagú bárokba, és kérjünk egy pohár ginjinhát (meggylikőrt), így lesz teljes a lisszaboni utunk!


Lisszaboni hangulatok képekben: itt.


Programjavaslat

1. nap: Elutazás közvetlen járattal Budapestről Lisszabonba, utazás egyénileg a szállodába vagy transzfer igénylése esetén transzferbusszal.
Szabad program, célszerű a délután/este folyamán a belvárost felfedezni, megismerkedni a helyi gasztronómiával, elvegyülni a Rua Augustán, vagy felpattanni a 28-as villamosra, mely kihagyhatatlan, ha Lisszabonban járunk.

2. nap: Reggeli után egész napos szabad program, vagy egész napos (fakultatív program min. 8 főtől 7 990 Ft/fő) Lisszaboni gyalogos városnézés (Belváros- Alfama negyed–Belém).
Elsőként Lisszabon belvárosában sétálunk (Rossio tér). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronomiájával. Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik Lisszabon városára. Az Alfama negyeden keresztül, belevetjük magunkat az Alfama szűk sikátoraiba, ahol egykor mórok laktak és egyben Lisszabon legrégebbi része. A negyed kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe. A meredek és szűk utcákon találkozhatunk a híres lisszaboni villamossal is (28-as). Néhány villamos– ha minden igaz – San Franciscóból származik. Az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés szinte teljesen elpusztította az alsóvárost, a mai belvárost (Baixa). Az építészek ide teljesen új városrészt varázsoltak, a párhuzamos utcákat neoklasszicista épületekkel szegélyezték és kialakították a mai Lisszabon kereskedelmi központját. Ezt követően, villamossal a Belém negyedbe látogatunk. A Tejo, Portugália legnagyobb folyójának partjáról jól láthatjuk a hatalmas, 2 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról (San Francisco) mintáztak. Meglátogatjuk a Jeromos kolostort (belépő opcionális*), amely a felfedezések korának gazdagságát idézi. Az épületegyüttes szépségét Portugáliában szinte csak a Batalha kolostorhoz lehet hasonlítani. Túra időtartama 7 óra. Közlekedés: gyalogos, villamos, ingyenes lift.

3. nap: Reggeli után egész napos szabad program, vagy egész napos (fakultatív program busszal min. 12 főtől: 11 990 Ft/fő) Sintra -Cabo da Roca-Cascais.
Sintra, mely mikroklímája és természeti szépsége miatt évszázadokon keresztül a portugál királyi család nyaralóhelyeként szolgált és jelentős történelmi hátterének, épületeinek köszönhetően az UNESCO világörökség listájára került.
Lisszabonból autóval/kisbusszal utazunk (40 perc) Sintrába. Első megállónk a Mánuel király stílusú Városháza, az "aranykorszak" szimbólumaival díszeleg szemünk előtt. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk a közeli, egyik legrégebbi (1756) kávézóban megkóstoljuk (opcionális) Sintra tipikus süteményeit a Queijadas de Sintra és Travesseiro de Sintra-t. Végig sétálunk a kortárs szobrokkal díszített sétálóutcán, csodálva a város egyedi hangulatát. A belvárosban a Nemzeti palotát (Palácio Nacional de Sintra) annak terét és kilátóját vesszük figyelembe (belépő opcionális*). Nem messze a palotától egy meglepetéssel szolgálunk, ahol szintén alkalmunk adódik a pihenésre. Sintra apró szuvenir boltjai, vásárlásra csábítanak, miközben ezen áruk szimbólumairól hallgatunk, irány a Cabo da Roca (Szikla-fok), a kontinentális Európa legnyugatibb pontja. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões így írt e helyről az Os Lusíadas VIII. énekében: "Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik" (Onde a Terra se acaba e o mar começa).
Cascais az egykori halászfalu a portugál királyi család üdülőhelye lett a 19. század végén. Sétánk során, bekukkantást nyerünk egy kis öbölbe, ahol akár kagylókat is gyűjthetnek. Végigsétálunk a hullámos macskaköves sétáló utcán, ahol szuvenír boltok és éttermek tömege kínálkoznak. A reggeli halfogás után, az Atlanti óceánon pihennek meg a halászhajók. Hálók és csapdák kéznyújtásnyira húzódnak... ha akad időnk,egy-két óceánparti látogatást is teszünk.
Túra időtartama 8 óra. Közlekedés: kisbusz.

4. nap: Reggeli után szabad program, vagy félnapos kirándulás (fakultatív program min. 8 főtől 4 990 Ft/fő) Krisztus Király szobor (Cristo Rei) és Almada.
A Krisztus király szobor (Cristo Rei) Jézust ábrázoló műalkotás a portugáliai Almada településen található, Lisszabonból komppal jutunk át a túloldalra a Tejo folyón. Hamarosan, Cacilhas városkába érkezünk ahol, gyönyörű rálátás tárul elénk Lisszabonra. Kihagyhatatlan, a Dom Fernando II e Glória 19 sz. hajó megtekintése, belépős (opcionális). Utunkat busszal folytatjuk tovább a Krisztus Király szoborhoz, Almada városán keresztül. Lisszabonra vetett tekintetével és tárt karjaival várja látogatóit a Tejo déli partján. Egy felvonóval lehet felmenni a 80m magasan lévő teraszra (opcionális), ahol a 28 m magas szobor emelkedik az ég felé. Utunk visszafelé busszal és komppal történik. A folyóról kiváló képeket készíthetünk az Április 25.-i hídról.
Időtartam: 4h (úttal együtt) Közlekedés: komp, busz, gyalogos.

A program után, a menetrend függvényében utazás egyénileg a repülőtérre, vagy transzfer igénylése esetén transzferbusszal, majd közvetlen járattal Budapestre.


Főbb jellemzők:

 • Szállás 3 éjszakára reggelis ellátással a ***-os belváros közeli szálloda kétágyas szobáiban (pl. A.S Hotel Lisboa, Residencial Horizonte vagy hasonló)
 • Utazás közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal (TAP légitársaság) Budapest – Lisszabon– Budapest útvonalon
 • Utasonként 1 db kézipoggyász szállítása, 23 kg-os feladott poggyász szállítása + fedélzeti ellátás

Külön fizetendő:

 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: kb. 1 EUR/fő/éjszaka
 • repülőtéri illeték: 39 990 Ft/fő
 • foglalási díj 500 Ft/fő
 • transzfer (repülőtér – szálloda – repülőtér között) 8 990 Ft/ fő.
 • betegség-, baleset és poggyászbiztosítás: Colonnade Classic kalkulált: 2 750Ft/fő; Prémium kalkulált: 3 600 Ft/fő; Privilég kalkulált 4 600 Ft/fő
 • útlemondási biztosítás 1%,

Fakultatív programok
(a helyszínen nem foglalhatóak, a jelentkezést legkésőbb 3 nappal indulás előtt lehet leadni):

 • Lisszaboni egész napos gyalogos városnézés: min. 8 főtől 7 990 Ft/fő
 • Sintra -Cabo da Roca-Cascais egész napos buszos kirándulás: min. 12 főtől 11 990 Ft/fő
 • Krisztus Király szobor (Cristo Rei) és Almada félnapos program: min. 8 főtől 4 990 Ft/fő

A programok ára az esetleges belépőket, tömegközlekedési jegyeket nem tartalmazza, azok a helyszínen fizetendőek.

 • Napijegy tömegközlekedéshez kb.: 6,65 EUR;
 • Jeromos kolostor kb.: 10 EUR;
 • Szent György vár kb.: 9 EUR;
 • Sintra Nemzeti Palota kb.: 14 EUR;
 • Krisztus szobor kilátó kb.: 5 EUR;
 • Komp+buszjegy (4. napi fakultatív programhoz) kb.: 8 EUR.


Várható menetrend (A légitársaság fenntartja a jogot menetrend változtatásra):
*2017. október 03, 17; április 03, 17 és május 08, 22-es indulásnál: Budapest 15:50 – Lisszabon 18:30  / Lisszabon 00:30 – Budapest 05:00
2017. November 07- 2018. Március 20 közötti indulásnál: Budapest 16:00 – Lisszabon 18:45  / Lisszabon 23:55 – Budapest 04:25(érkezés másnap)

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak