Kirándulás a Garda-tónál, séta Veronában

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

69 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Trieszt - Verona - Garda tó (Malcesine - Monte Baldo - Riva del Garda - Varone vízesés - Sirmione - Bardolino) - Vicenza

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: félpanzió
Ellátás: reggeli
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


Verona, 3*-os szálloda

Szállás: Hotel

Egyéb szolgáltatások:
Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest – Trieszt - Verona

Találkozás 05:15-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

.

Indulás 05:30-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba.

Triesztbe érkezvén a város leghíresebb épületéhez fogunk ellátogatni, ami nem más, mint a Miramare kastély. A 19. századi romantikus palotát Habsburg Miksa építtette és élt itt feleségével pár évet Sarolta belga királyi hercegnővel. A kastélyból gyönyörű kilátás tárul elénk a trieszti öbölre és az Adriára. A kastélynál tartunk egy kis szabadidőt, ami alatt sétálhatunk a kastély parkjában vagy megtekinthetjük belülről is az épületet, mely ma már múzeumként működik.

Továbbutazás a Veronához közei szállásunkra, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni.

2. nap: Garda tó (Malcesine – Monte Baldo - Riva del Garda - Varone vízesés)

Reggeli után elutazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine gyönyörű városa lesz, ahol a városnézés alkalmával megismerhetjük leghíresebb jelképeit a Scaliger-kastélyt és a ma városházaként működő Palazzo dei Capitanit. A városból felvonóval felmegyünk a Monte Baldo tetejére (1700 méter), ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk.

Következő állomásunk a Riva del Garda a tó északi részének mediterrán hangulatú kisvárosa lesz. Egyik legérdekesebb nevezetessége az 13. században épült Torre Apponale 34 méter magas óratorony. Szabadidő, bolyongás a macskaköves utcácskákban. A nap utolsó megállója a Varone vízesés lesz, mely pár kilométerre található Riva del Gardatól. Az Alsó-barlangban egy igen keskeny sziklakürtőben zúdul a mélybe, közel 100 méter magasból a víztömeg, páratlan látványosságot nyújtva az odalátogatóknak.

A Felső-barlangig 115 lépcsőfokon keresztül jutunk fel, miközben csodálhatjuk az egyedülálló mikroklímának köszönhető botanikus kertet. Sok különleges növény virágzik itt, melyek ritkán láthatók együtt (mediterrán növények magashegyi növényekkel együtt). Késő délután visszatérünk a Verona melletti szállásunkhoz.

3. nap: Garda tó (Sirmione – Bardolino) - Verona

Reggeli után elutazás a tóba hosszan benyúló földnyelven fekvő Sirmione városkába. Az óvárosba vezető hídon átsétálva találjuk a mesebeli középkori Scaligeri kastélyt. Színes óvárosa kávézókban és éttermekben gazdag. Szabadidőben fürdőzési lehetőséget vagy hajókirándulást javaslunk. Továbbutazunk Észak-Olaszország egyik leghíresebb borvidékére Bardolinoba. Megismerhetjük a Borászati múzeumot, és az Olíva olaj múzeumot, illetve szabadidőben az egyik hangulatos trattoriában megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat.

A nap utolsó állomása Verona lesz. A szerelmesek városának egésze az UNESCO kulturális világörökségének része, köszönhető ez főként a híres ókori Arénájának. A város könnyen felfedezhető gyalogosan, így a délután folyamán a főbb nevezetességeket végigjárjuk.

Késő délután visszatérünk a Verona melletti szállásunkhoz.

4. nap: Vicenza – Budapest

Reggeli után, megtekintjük a “Palladio városa“-ként is ismert varázslatos Vicenzát. A mester munkássága városszerte visszaköszön, szép épületei, villái felejthetetlen élményt nyújtanak az építészetet kedvelőknek. Városnézés után elkezdjük utazásunkat hazafelé. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás:

- autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Ellátás:

reggeli (félpanzió kérhető)

Csoportkísérő / idegenvezető:

a csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

A helyszínen fizetendő költségek:

Idegenforgalmi adó kb.: 2 €/fő/éj (kötelezően fizetendő)

Miramare kastély: kb. 13 €

Scaliger Kastély (Malcesine): kb. 5 €

Monte Baldo felvonó: kb. 22 € (return)

Torre Apponale (Riva): kb. 2 €

Varone vízesés: kb. 5 €

Sirmione hajókázás: kb. 15 €

Verona Aréna: kb. 10€

A program változás jogát fenntartjuk!

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.12 - 4 nap / 3 éj
69 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak