A varázslatos Miramare Kastély és Trieszt

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Az Adriai-tenger mellett elterülő fehér márványból épített kastély romantikus látványa, Trieszt hangulatos óvárosa és az olasz gasztronómiai élmények pompás varázsában fog telni ez az utazásunk…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


Trieszt, Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap: Budapest

 

Indulás Budapestről este 23.30-kor. Találkozás 23.15-kor a Népligetben. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

2. nap: Trieszt Miramare Kastély, városlátogatás Triesztben, borkóstolás Mariborban
A reggeli órákban érkezünk a Trieszti-öbölbe, ahol már messziről tündököl az isztriai fehér márványból épített Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta építtetett. A 19. századi romantikus kastély történelme igen sokszínű, pl. 1864-ben Miksa itt fogadta a mexikói küldöttséget, mely felkérte őt, hogy országuk császára legyen. A kastélyban megtekinthetőek Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, de van itt tárlat, mely bemutatja a kastély történelmét. Minden szoba az eredeti, 19. századból származó díszekkel, tárgyakkal van berendezve. Erzsébet királyné, azaz Sisi is gyakran látogatott ebbe a kastélyba. Miután belülről megismertük a Miramare Kastélyt a parkjában sétálunk, melyet szintén Miksa tervezett.
Innen (kb. 11:30-kor) Trieszt városába utazunk, ahol egy rövid sétát teszünk, melynek vége a város főtere, azaz a Piazza Unita d’Italia, mely közvetlen a tengerpart mellett fekszik. Innen szabad program következik, így lesz lehetőség a Corso Italia-n vásárolni, vagy ebédelni.
Délután (kb. 14:30-kor) indulunk Hazafelé Szlovénián keresztül. Kb. 3 órás utazás után Mariborba érkezünk, ahol 18:00 órakor borkóstoláson veszünk részt Európa legnagyobb és legrégebbi borpincéjében. Budapestre az esti órákban indulunk (kb. 20:00 órakor).

3. nap: Budapest
Az éjszakai órákban érkezünk Budapestre. (kb. éjfél és 1 óra között)

 

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérőt.

Az alapár nem tartalmazza: az étkezést, a belépők árát, a biztosítást és az esetlegesen felmerülő személyes költségeket.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Időjárás: tavasszal és nyáron is picit hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni meleg kabátot és pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Pénzügy: a belépők mellé (kb. 11 euró/fő) érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen!

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő. Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges. A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. A programok időrendi sorrendje változhat.

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Felhívjuk a figyelmed, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak