A varázslatos Miramare Kastély és Trieszt

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Az Adriai-tenger mellett elterülő fehér márványból épített kastély romantikus látványa, Trieszt hangulatos óvárosa és az olasz gasztronómiai élmények pompás varázsában fog telni ez az utazásunk…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Szállás nélkül, Trieszt

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről este 23.30-kor. Találkozás 23.15-kor a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel.

 

2. nap: Miramare Kastély, Trieszt

A reggeli órákban érkezünk a Trieszti-öbölbe, ahol már messziről tündököl az isztriai fehér márványból épített Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta építtetett. A 19. századi romantikus kastély történelme igen sokszínű, pl. 1864-ben Miksa itt fogadta a mexikói küldöttséget, mely felkérte őt, hogy országuk császára legyen. A kastélyban megtekinthetőek Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, de van itt tárlat, mely bemutatja a kastély történelmét. Minden szoba az eredeti, 19. századból származó díszekkel, tárgyakkal van berendezve. Erzsébet királyné, azaz Sisi is gyakran látogatott ebbe a kastélyba. Miután belülről megismertük a Miramare Kastélyt a parkjában sétálunk, melyet szintén Miksa tervezett. Innen Trieszt városába utazunk, ahol egy rövid sétát teszünk, melynek vége a város főtere, azaz a Piazza Unita d’Italia, mely közvetlen a tengerpart mellett fekszik. Innen szabad program következik, így lesz lehetőség a Corso Italia-n vásárolni, vagy ebédelni. Azok akik érdeklődnek a város fölé magasodó Capitolium dombra épült vár iránt, a Trieszt-Opicina kisvasút segítségével könnyen feljuthatnak, hogy onnan nézzenek le Triesztre, illetve az Adriai-tengerre. Késő délután még lesz időnk a kikötőben sétálni vagy hódolni az olasz gasztronómia élvezeteinek. Budapestre az esti órákban indulunk.

 

3. nap: Budapest

A kora hajnali/reggeli órákban érkezünk Budapestre.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérőt.

 

Az alapár nem tartalmazza: az étkezést, a belépők árát, a biztosítást és az esetlegesen felmerülő személyes költségeket.

 

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

 

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

 

Időjárás: tavasszal és nyáron is picit hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni meleg kabátot és pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

 

Pénzügy: a belépők mellé (kb. 11 euró/fő) érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen!

 

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

 

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő. Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges. A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. A programok időrendi sorrendje változhat.

 

Vidéki felszállási helyek:

  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő
  • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő
  • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő
  • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő
  • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő
  • M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő
  • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő

Felhívjuk a figyelmed, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak