Szardínia és Korzika, körutazás a legszebb mediterrán szigeteken

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

285 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Szardínia és Korzika, körutazás a legszebb mediterrán szigeteken

[r] repülővel
Ryan Air menetrendszerinti járatával

Öt éjszaka 3* és két éjszaka 4*-os szállodákban kettőágyas fürdoszobás szobákban

reggeli, 3 alkalommal vacsora

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat: 
2 sziget 1 utazással

Természeti látnivalók

Kultúrális látnivalók

Több országot érintő program

magyar csoportkísérő

 

Garantált indulás!

Programok:

fakultatív szárd vacsora: 28 Eur/fő (1.nap)

fakultatív borkóstoló: 3 Eur/fő (7.nap)

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Tanács Gábor

 

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek "mozaik-képének" a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

Leiras:

1. nap: Budapest – Cagliari

Elutazás Budapestről 06:35 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés 08:45 h-kor, majd reggeli a szállodában. Delelőtt városnézés a domoldalon épült, bástyákkal körülvett óvárosban, ahol megtekintjük a sziget legnagyobb római kori emlékét, az amfiteátrumromjait, a katedrálist és az Elefánt tornyot. Delután szabadprogram, séta a hangulatos városban vagy fürdési lehetőség a város híres strandján, a Poetton. Szállás a belváros közelében, este fakultatív vacsora, tipikus szárd ételekkel, italokkal.
Hotel Panorama 4* / Cagliari (helyi 4*-os szálloda pár perces sétára a belvárostól)

2. nap: Cagliari - Barumini - Arborea  (120 km)

A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.

Délután érkezünk Arboreában található szállásunkra, szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében, illetve a közeli tengerparton. Vacsora a szállodában.
Horse&Country Resort 4* / Arborea  ( városon kívüli tengerparti üdülőszálloda parkosított környezetben)

3. nap: Arborea – Nuraghek völgye - Alghero (250 km)

Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant’Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Ezt követően a sziget egyik legszebb, középkori műemlékéhez, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikához látogatunk. Kora délután érkezünk a sziget legszebb városába, Algheroba. A szállodai szobák elfoglalása után gyalogos városnézés Algheroban.  Barcelonata néven (kis Barcelona) ismertté vált város majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram. Szállás a belváros közelében, vacsora a szállodában
Szállás: Hotel San Marco 4*  (tengerparti szálloda az óváros közelében)

4. nap: Alghero - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio (150km)

Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Terresaba utazunk. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Lenyűgöző a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe.

Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabadprogram, szállás Bonifacioban.

Hotel Santa Teresa 3* / Bonifacio (kivételes fekvésű panorámás szálloda az óváros közelében)

5. nap: Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km) 

Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belváros közelében, vacsora a szállodában.

Hotel Castel’Vecchio 3* / Ajaccio (felújított szálloda a yacht kiköténél , negyedórás sétára a belvárostól)

6. nap: Ajaccio – Porto – Calvi (110 km)

Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.

Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanchesfantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Portobújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergiohágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után,  szabadprogram. A hangulatos kikötőben számos étterem hívogat. Szállás Calviban.

Hotel Mariana 3* / Calvi (központi fekvésű szálloda panorámás tetőterasszal)

7. nap: Calvi – Ile Rousse - Saint Florent – Patrimonio - Bastia - Savona (130 km)

Reggeli után Ile Rousseba utazunk, rövid séta a platános főtéren, és a várossal szemben, a vörössziklás szigeten, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen tengerre. Ezt követőenSaint Florent-ba látogatunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Következő állomásunk a közeli Patrimonio, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.

A finom borok „kiséretében” a sziget legnagyobb városába, Bastiaba érkezünk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram. 
PROGRAM VÁLTOZÁS!!
A barokk város központjában, az örökké nyüzsgő St. Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 20:00 órakor behajózás Savona felé. Éjszaka a komphajón, zuhanyozós kapinokban. 

8. nap: Savona – Pisa - Budapest

Érkezést követően utazás Pisa felé. Útközben reggeli egy Autogrillben. Hazautazás Pisából 14:40 órakor a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre 16:25 órakor.

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
  • Szardínia: 
    Su Nuraxi lakó komplexum 
  • Korzika: 
    A portoi öböl és a Les Calanches területe 

További információk:

Oda: Budapest-Cagliary (Ryanair): június 12: 06:35 - 08:45

Vissza: Pisa-Budapest: (Ryanair): június 19: 14:40 - 16:25

Ár tartalmazza:

4 éjszaka 3*-os szállodákban, 2 éjszaka 4*-os szállodában reggelivel, 3 vacsorával1 éjszaka a komphajón 2 fős kabinokbankompjegy adóval, illetékkelmegadott programokautóbusz közlekedésmagyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza:

útlemondási biztosítás: 1,5% idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 16 EURrepülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (40x20x25 cm): Júniusban: 70 000 Ft (változhat)szeptember: 85 000 Ft (változhat)EGYÉB KÖLTSÉGEKfeladható poggyász: 20 kg-os: 15 000 Ft (változhat)elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os    55x40x20 cm): 5 000 Ft (változhat)Egyágyas felár98 000 Ftfakultatív szárd vacsora: 28 Eur/fő (1.nap)fakultatív borkóstoló:3 Eur/fő (7.nap)BBP biztosításbelépők: kb 25-30 EUR/fő

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.06.12 - 8 nap / 7 éj
285 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak