Toszkána és egy csipet Umbria

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

129 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Montecatini Terme - Cinque Terre - Pisa - Lucca - Firenze - Volterra - San Gimignano - Siena – Pienza - Montepulciano - Perugia – Marmore vízesés - Orvieto

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli
Ellátás: félpanzió
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


3*-os szálloda, Olaszország

Szállás: Hotel

Egyéb szolgáltatások:
Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Találkozó Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, tervezett indulás reggel 06:00. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 5 éjszakát fogunk tölteni.

2. nap: Cinque Terre
Reggeli után elutazás La Speziaba, ahol vonatra szállunk, hogy felfedezzük az öt kisvárost. Cinque Terre elnevezés is erre utal „öt föld”, öt tengeröbölből álló település. Az apró, mesebeli, pasztellszínű városkák egyedülálló elhelyezkedése vonzza ide a turistákat. Élénkzöld, meredek domboldalak, Ligur-tenger türkizkék színe, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare mind – mind páratlan élményt nyújt.

A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

Szabadidőben javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.

3. nap: Pisa - Lucca
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha képről is) ismert Csodák terére. A pisai ferde torony a világ egyik leghíresebb tornya, a Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető. Szabadidő után továbbutazunk Luccaba a városba, mely mindenkit elvarázsol. Városfalak, terek, templomok, boltok és Puccini. Csak néhány jelző és máris érezzük, hogy ott a helyünk. A városfalon belüli séta során láthatjuk többek között az ellipszis alakú piacteret, mely egy római amfiteátrum helyén épült, a San Michele in Foro templomot, Puccini szülőházát.

Sétánk után visszautazás Montecatini Termebe a szálláshoz.

4. nap: Firenze
Reggeli után a napot a Toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A sétánk során megismerhetjük a fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harangtoronyot és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hídat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban (vagy fakultatív program az Uffizi-képtárba magyar tárlatvezetéssel), majd visszautazás előtt busszal felmegyünk az Arno túlpartján lévő Michelangelo dombra, hogy méltán búcsút tudjunk venni a várostól. A szálláshelyre az esti órákban érkezünk.

5. nap: Volterra - San Gimignano
Reggeli után napunk első állomásaként a vulkanikus dombok között emelkedő Volterrába utazunk, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetnek a környező vidékben és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban. Utána az utunk a toszkán tájakon keresztül San Gimignanoba vezet. A „tornyok” világhírű városában szép állapotban fennmaradtak a középkori építészek munkái. Városfala és a 15 lakótornya sok képeslapról visszaköszön.

A Chianti vidék méltán híres borairól, így a mai nap végén egy pincészetbe látogatunk el. A program alatt megismerkedhetünk a pincészet boraival, gyártási folyamataival és természetesen a kóstoló sem maradhat el!

A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

6. nap: Siena – Pienza - Montepulciano
Reggeli után búcsút veszünk eddigi szálláshelyünktől és ellátogatunk a Palio (a híres olasz történelmi lovasverseny) hazájába, Sienába. A lovasverseny színhelye a város főtere, a Piazza del Campo, mely különlegességét kagylóformájának és az égbeszökő tornyának köszönheti. Dómja Olaszország egyik legjelentősebb gótikus katedrálisa. Mindezt fűszerezik szűk sikátorai, elegáns üzletei és épületei, melynek szinte mindegyike már műemlék.

Montepulciano előtt egy kis ékszerdobozhoz érkezünk, a csodálatos toszkán városkába, Pienzaba. Pienza a művészettörténetben a reneszánsz városépítészet bölcsője. A 15. század közepén épült egyfajta reneszánsz városfejlesztési mintaként II. Piusz pápa aktív ösztönzésére.

Történelmi központja az UNESCO kulturális világörökségének a része.

Pienzat elhagyva továbbutazunk Montepulcianoba.

Egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik a város, ennek is köszönheti messze földön híres borát, a Vino Nobilet. Porte Pratótól induló főutcája a legszebb paloták között vezet (kb. 750 méter) hosszan és meglehetősen meredeken a Piazza Grandéig. A tér a város legmagasabb pontján található, és itt kapott helyet a Városháza (Palazzo Communale) és a XVI. századi monumentális Dóm is.

Késő délután elutazunk a szálláshelyünkre, az Umbiában található Terni városába, ahol 2 éjszakát fogunk tölteni.

7. nap: Perugia – Marmore vízesés - Orvieto
Umbia, Olaszország egyetlen régiója, melyhez nem kapcsolódik tengerpart, azonban ez szépségéből semmit sem csorbít. Városai méltán vetekedhetnek a szomszédos toszkán városokkal. Első megállónk Perugia, a tartomány főváros lesz.

Az etruszk alapítású, 450-500 méter magasságú dombra épült város alatt szinte teljes épségben megmaradt középkori városrész. Többszintes mozgólépcsőrendszerrel felmegyünk a városba, majd a fő látványosságok után (San Lorenzo-katedrális; Piazza IV Novembre, Perugia központi tere közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiore-vel; városháza, a Palazzo dei Priori) tartunk egy kis szabadidőd.

A várostól elköszönve a második megállónk a Márvány-vízesés (Cascata delle Marmore) lesz. Európa egyik legnagyobb vízesése, egyben a világ legnagyobb mesterséges vízesése is. A vezetett túra során gyönyörű képeket tudunk készíteni a három lépcsőben, mintegy 165 méteres magasságból lezúduló vízesésről.

A napunk és körutazásunk utolsó állomásaként Orvietoba látogatunk. Főbb látványossága a Szent Patrik kút (53,15 méter mély, 13 méter átmérőjű), Palazzo dei Sette (Hetek Palotája), Mór torony (Torre del Moro), Cattedrale di Santa Maria Assunta, mely Orvieto gótikus katedrálisa és gyakran „Itália csodája”-ként emlegetik. Sétánk után egy kis szabadidő, majd visszautazás a szállodába.

8. nap: Terni – Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • utazást autóbusszal
  • szállást 7 éjszakára 3 csillagos szállodában, kétágyas szobákban
  • reggelis ellátást
  • a leírásban szereplő programokat,magyar nyelvű idegenvezetővel

 

Külön fizetendőek:

Belépőjegyek (tájékoztató jellegű árak, a változás jogát fenntartjuk):

2. nap: Cinque Terre 1 napos vonatkártya: 17 €

3. nap: Pisa ferde torony (opcionális): kb. 6 500 Ft (előre foglalást igényel)

4. nap: Uffizi-képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel (opcionális): kb. 8 900 Ft (előre foglalást igényel)

5. nap: Castello d’Albola borkóstolás (4 fajta bor, szalámi, sajt és kenyér): kb. 25 €

6. nap: Márvány vízesés: kb. 13 €

Térkép
Fakultatív programok
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.09.22 - 8 nap / 7 éj
129 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak