Hosszú hétvége Velence és Trieszt

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


Lido di Jesolo, 3*-os szálloda

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap:
Indulás Budapestről este 20:00-kor. Találkozás 19:45-kor a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. Éjszaka a buszon.

2. nap:
A reggeli órákban érkezés Punta Sabbioniba, ahonnan behajózunk a Szent Márk Térre (az ár a hajójegyet nem tartalmazza, külön kötelezően fizetendő 30 EUR/fő).
Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. Behajózás után városnézésen vehetnek részt idegenvezetőnkkel, melynek keretben megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat).
Délután folyamán lehetőség nyílik fakultatív program keretében ellátogatni Murano és Burano szigetekre, ahol a híres üveggyártást ismerhetik meg. Murano 1921 óta az üveggyártás központja. Murano öt szigetre épült, és körülbelül a közepén vágja ketté a saját „Canal Grandéja”. A csatorna két partját híd köti össze, a Ponte Vivarini. Burano a velencei lagúna szigete, legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik és méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont a Galuppi téren áll (a program minimum 20 főtől indul 20 EUR/fő).
Este találkozás a csoportkísérő által megadott helyen és időben, majd 18.00 óra körül indulás a szálláshelyre.

3. nap:
Reggeli után utazás Trisztbe, ahol rövid városnézés keretében megismerkedünk a város központjával, nevezetességeivel: (Piazza dell'Unita d'Italia, Fontana dei Quattro Continenti, Casa Bartoli, Borsa Vecchia, Teatro Romana dei Trieste, Santuario Santa Maria Maggiore, Arco di Riccardo).
Ezután meglátogatjuk a Miramare kastélyt, ahol a kastély megtekintése után lehetőség lesz a fantasztikus kertben sétálgatva gyönyörködni a tengeri panorámában, megcsodálni a növényeket, megpihenni egy padon…
A Miramare-kastély egy 19. századi romantikus palota és díszkert, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból az azóta Olaszországhoz csatolt Trieszti-öbölben.
A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte.
A kastélyban minden szoba az eredeti, 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve (az információs szobát és a 20. századi lakosztályt kivéve). Kiváltképp figyelemre méltó a zeneszoba, ahol valamikor Sarolta zongorázott. A tróntermet a 2000-es évek elején állították helyre, korábbi pompájában.
A kertben is több látványosság kapott helyet, mint például két tavacska, a kastély melléképületei („Castelletto”), a bronz Miksa-szobor és a kis kápolna.

A kastélylátogatás után, a délutáni órákban indulás Magyarországra Szlovénián keresztül.

Visszaérkezés Budapestre az éjjeli órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a kötelezően fizetendő hajójegy és egyéb költségek árát (30 EUR/fő), a belépők árát, a fakultatív kirándulás árát, az étkezést, a biztosítást és a regisztrációs díjat (1 500 Ft/fő.)

Utazás: autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.  A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: évszaknak megfelelően öltözzünk. A hegyek között lehet picit hűvösebb, érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: Hajójegy Velencébe és vissza (kötelezően fizetendő) 30 Euro/fő, Idegenforgalmi adó 2 Euro/fő, fakultatív kirándulás 20 Euro/fő, fakultatív vacsora 20 Euro/fő, Miramare kastély belépő és kastélykert 11 Euro/fő. A belépők mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen!
A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak