Dolomitok hegycsúcsaitól a pálmafákig

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

99 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Dolomitok hegycsúcsaitól a pálmafákig
Hegyekkel övezett türkizkék Misurina-tó Ámulatba ejtő gleccser látványa Fürdési lehetőség az Adriai-tengerben Aqualandia a vízi vidámpark

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Klagenfurt – Ost-Tirol (700 km)

Reggeli indulást követően Szlovénia érintésével utazás Karintiába. Klagenfurt mellett a Minimundusnál, megállunk. A világ 40 országának 156 nevezetességét kicsinyítve bemutató park minden korosztály számára élmény. Egyénileg körbe tudják sétálni a látványosságokat, melyek során sok ismert épületet fognak felismerni. Ennek megtekintése után a Dráva-völgyén és Kelet-Tirolon haladunk keresztül, így érjük el szállásunkat.

2. nap: Misurina tó – Cortina d’Ampezzo – Marmolada gleccser (270 km)

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük völgyek és tavak találhatóak. Ezért is különleges. 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2324 m) és a Monte Cristallo (3216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb sí-központja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif. Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva, a Passo di Giauhoz (2230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3000 m magas csúcsok között. Canazei városka érintésével érkezünk szállásunkra.

3. nap: Bolzano - Karer-tó - Pordoi-hágó - Gader-völgy (210 km)

Reggeli után Dél-Tirol központjában Bolzanoban nézelődünk. Nyüzsgő belvárosa, jellegzetes ó-német utcasora, különösen érdekes. Megtekintjük a katedrálist is. Akinek kedve tartja a szabadprogram alatt, a Régészeti Múzeumban „találkozhat” Ötzivel, a jégemberrel. Maradványainak tulajdonlásáért Ausztria és Olaszország között komoly viták folytak. A városi séták után vissza a természetbe! A Karer-hágó és a tüneményes Karer-tó felé folytatjuk utunkat. Türkizkék színe lenyűgözi a kirándulókat. A pompázatos Sella-vonulatok érintésével a Dolomit-út legmagasabb átvezető hágója, a Pordoi felé utazunk. Pihenő és fotószünet a hágón. Kedvező időjárási körülmények esetén kirándulási lehetőség - kabinos felvonóval - Sasso Pordoira (2952 m). Folytatjuk utunkat és lassan elhagyjuk a Dolomitokat és déli irányba fordulunk. Esti órákban érjük el Trevizo közeli szállásunkat (2 éj).

4. nap: Jesolo – Aqualandia – fürdés

Reggeli után autóbuszunkkal elvisszük utasainkat az Adriai-tenger partjára. Jesoloban aki akar, kifekszik a tengerpartra, napozhat, fürödhet. (Nincs bérelve napágy és napernyő, aki szeretne, a helyszínen kell bérelnie.) Aki mozgalmasabb kikapcsolódásra vár, azokat a busz elviszi a közeli Aqualandia szabadidőparkba. Ebben a vízividámparkban számtalan vizes szórakozási lehetőség van www.aqualandia.it/en. Aki nem szeret napozni annak lehetősége van a tengerparton sétálni és az aranyos kis butikokban nézelődni, vásárolni. A kora esti órákban indul vissza autóbuszunk a szállásra.

5. nap: Velden – Pyramidenkogel – Budapest (660 km)

Reggel hazafelé indulunk. Elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. Karintiában lemegyünk a Wörthi-tóhoz. Teszünk egy rövid sétát Veldenben, mely a régió legismertebb nyaralóhelye volt a monarchia idején. kaszinóját sok híres ember kereste fel. A közelben található a világ legmagasabb fából készült kilátója, a Pyramidenkogel. A panoráma-kilátó 70,6 méter magasan van. Lesz idő a felvonóval felmenni és körbetekinteni a környező hegyvonulatokra és a szép tóra. Délután továbbindulva Szlovénia érintésével érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.08.13 - 5 nap / 4 éj
99 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak