A rejtélyes Szicília

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

212 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Egyéb

A rejtélyes Szicília

·  Pillantás az Etnáról
·  Ókori római mozaikok
·  Csontváry híres helyszíne, Taormina

"Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország."
Csorba Klára – 12 éve Olaszország szakreferense

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Program:

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről menetrend szerint, érkezés Cataniaba vár­hatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába (2 éj).

2. NAP: CATANIA – TAORMINA – SAVOCA

Napunkat Catania felfedezésével kezdjük, aminek életét és fejlő­dését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványossága­inak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekintése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban. Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér felkeresése után szabad­idő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. Késő délután a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a granitet. Közös szicíliai programunkat ezen a jellegzetes helyen fejezzük be. Szállás Catania környékén.

3. NAP: CATANIA – ETNA – PIAZZA ARMENIA

Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna megismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terep­járó buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus veze­tésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. Természeti világörökségünk bejárása után a sziget nyugati felébe utazunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsu­szamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. 1997 óta világörökségi helyszín. Szálláshelyünkre este érkezünk Agrigento környékére.

4. NAP: AGRIGENTO – CEFALU – PALERMO

Mai napunkon elsőként Agrigentoba utazunk. A leghíresebb régészeti látványosság a Templomok völgye mely a világörökség része. Továbbutazunk a középkori hangulatú Cefalú városába. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a világörökségi listán szereplő katedrálist; szűk, kis sikátorokon keresztül elsé­tálunk az Arab mosodáig és lehetőségünk nyílik megmártózni a Tirrén-tengerben. Ezután Palermot keressük fel, aminek tör­ténelmi városközpontja a világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát után a gyönyörű katedrális felé vesszük az irányt, majd a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg, sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Szállás Palermo környékén.

5. NAP: PALERMO – BUDAPEST

Utolsó napunkat egy rövid kirándulással kezdjük Monrealeba. A „Király-hegy”, vagyis Monreale az UNESCO világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrális, a bencés szer­zetesek kolostora és az érseki palota alkotta épületegyüttest keressük fel. Ezután a transzferig szabadprogram Palermoban. Hazautazás menetrend szerint várhatóan a délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.10.05 - 5 nap / 4 éj
212 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak