Kirándulás Nepálban

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 14 nap / 12 éj

 

 

319 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
14 nap / 12 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Prémium kiscsoportos utazás, maximum 17 fő!
Október: Már csak várólista érhető el.

Fantasztikus kalandozást kínálunk Ázsia egyik leghangulatosabb országában. A kulturális sokszínűségéről is híres Nepálban gyönyörű hindu templom együtteseket, rituális halottégetést vagy hatalmas buddhista sztúpákat keresünk föl. Ellátogatunk Pokharába, hogy onnan tekintsük a Himalája vonulataira és egy könnyebb gyalogtúra keretein belül átélhetjük azt a csodás érzést, amit az Annapurna-régió kínál számunka. Garantáltan emlékezetes pillanat lesz a 8000 méternél is magasabb hegyek közt átélt a naplemente csodás pillanatát…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: reggeli
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriájú szállodák és vendégházak, Nepál

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest

Menetrendszerinti járattal indulunk Kathmandu irányába. Várhatóan másnap a korai órákban érkezünk Nepál fővárosába.

 

2. nap: Kathmandu

A repülőjáratunk függvényében érkezünk Kathmanduba. Itt mát vár bennünket a nepáli csoportvezetőnk. A repülőút fáradalmait igyekszünk kipihenni a nap további részében. A délutáni órákban átbeszéljük a következő napok eseményeit, illetve teszünk egy kisebb sétát a városban. Este egy hangulatos étteremben kortyolgathatjuk a Nepal Ice nevezetű finom sört és tradicionális ételeket kóstolhatunk.

 

3. nap: Kathmandu

Nepál kultúrális szíveként is tekintünk a Kathmandu-völgyre. A völgy történelmére hatással voltak a különböző vallási irányzatok, mint például a hinduizmus és a tibeti buddhizmus. Manapság a nyugati hatások is érződnek a terület városaiban. A jelenlegi főváros mellett Patan és Bhaktapur színesíti a völgy kulturális életét. Délelőtt kisebb történelmi sétára indulunk Kathmanduban, meglátogatjuk a Durbar teret, amit az egyedi építészeti stílusban épített hindu templomok jellemeznek leginkább. Megnézzük az élő Isten, Kumari házát is. A Majom Templom (Swayambunath), illetve a buddhisták legnagyobb nepáli szentélye, a Boudhanath sztúpa sem maradhat ki a látnivalóink sorából. Este a Thamel negyedben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

 

4. nap: Kathmandu, Pokhara

Reggeli után útnak indulunk, hogy a Seti Khola folyó völgyében haladjunk egészen Pokharáig. Csodás tájakon vezet szinte végig az utunk. Az ebédünket a folyó partján épült kis fogadóba fogjuk elfogyasztani, illetve számtalan helyen megállunk kisebb fotószünetekre. A híd felett átívelő függőhidak egyikét is kipróbáljuk. A késő délutáni órákban érkezünk a szállásunkra, ahonnan szép idő esetében csodás naplementét élhetünk át, miközben a Himalája vonulatait figyeljük. Vacsoránkat egy hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.

 

5. nap: Pokhra (Phewa-tó, Világbéke sztyúpa)

A mai nap kisebb túrát teszünk a Phewa-tó fölé magasodó Világbéke sztúpához. Utunk nagy része erdős részen kanyarog egészen a hegytetőig, ahonnan pompás kilátás nyílik az Annapurna-régióra. A sztúpánál hosszabb pihenőt tartunk. Visszafelé egy másik úton ereszkedünk le, hogy a Phewa-tavon csónakázzunk vissza Pokhara kisvárosába, ám mielőtt visszaérnénk, a tó közepén lévő kis szigeten kiszállunk, hogy megtekintsük a szigetre épített hindu szentélyt. A délután további részét szabad program keretében töltjük, majd este ismét közösen vacsorázunk.

 

6-9. nap: Pokhara, Nayapul (1010 méter), Ghorepani to the Poon Hill (3210 méter)

A reggelink elfogyasztása után elindulunk a túránk egyik csúcspontja felé. Ki ne álmodott volna arról gyermekkorában, hogy egyszer a Himalája hegyei közt fog túrázni és közben könnyes pillantásokat tehet a 8000 méter fölé tornyosuló csúcsokra? Túránk egy átlagos, sportos erőnléttel bárki számára teljesíthető. Az Annapurna régió különlegessége, hogy helyi családok által lakott területeken, haladhatunk a hegyoldalban, így betekintést nyerhetünk a helyiek életébe. „Ha szeretnél a helyiekkel igazán kapcsolatba kerülni, miközben a Himalája hegyei vesznek körbe, itt a helyed! Azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy Nepál a világ legszegényebb országai közé tartozik, így ha van rá módod, hozz színes ceruzákat, füzeteket a gyerekeknek, akik csillogó szemekkel és nagy mosollyal fogják ezt a gesztust értékelni” – Szenczi Zsolt a túravezetőd.

Gyalogtúránk fénypontja Poon Hill csúcsán állva nézni a 8000 méteres hegyeket és a napfelkelte pillanatában gyönyörködni. A gyalogtúra során vendégházakban alszunk, a körülmények eltérnek a szállodai körülményektől, de a tisztaságra és a helyiek kedvességére sehol sem lehet panaszunk!

 

10. nap: Pokhara, Seti-folyó, Chitwan Nemzeti Park

Az egyik legizgalmasabb napunkra ébredünk. A reggeli után összepakolunk és elindulunk a Chitwan Nemzeti Parkba, de mielőtt még megérkeznénk, egy raftingoláson veszünk rész a Seti-folyón. 6-7 fő ül bele a gumicsónakba és összesen 5-6 óra evezés vár ránk, melyet egy hangulatos ebéddel a folyó parton megszakítunk. A ruháról és a biztonságos felszerelésről helyi partnereink gondoskodnak. A felejthetetlen élmény után, a késő délutáni órákban érkezünk meg a szállásunkra.

 

11. nap: Chitwan Nemzeti Park

Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük, tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. Délután elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba.

 

12. nap: Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu

A kora délelőtti órákban indulunk vissza Nepál fővárosába buszunkkal. Gyönyörű tájon halad az utunk végig. Fotószünetek és egy hosszabb ebédszünet erejéig megállunk pihenni. Pihenőink alatt a parányi falvak, tanyák életébe nyerünk rövid bepillantást. A sok utazás ellenére a mai napunk is roppant érdekes, mivel végig autózunk szinte egész Nepál területén. A késő délutáni órákban érkezünk Kathmanduba.

 

13. nap: Kathmandu, Bhaktapur

Reggeli után meglátogatjuk a Kathmandu-völgyben fekvő 14-16. századi egykori fővárost. Az 1400 méter magasan fekvő, kagyló formájú város gyönyörű hindu palotákkal és terekkel rendelkezik. Igazi időutazásba veszünk részt, mivel a történelmi központban a mai napi úgy zajlik az élet, ahogy egykoron. A Durbar téren hosszabb időt töltünk, illetve a környéken fogjuk az ebédünk is elfogyasztani, így nyugodtan szárnyalhatnak a gondolataink a mesés múltbéli környezetben. A délután további részét már Kathmanduban töltjük.

 

14. nap: Kathmandu, Budapest

A reggeli órákban indulunk a kathmandui repülőtérre, hogy várhatóan az esti órákban érkezzünk Budapestre.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást Nepálon belül bérelt busszal, a szállásokat szállodákban és vendékházakban, a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegyet és az illetéket (kb. 250.000Ft), a reggeliken kivüli étkezéseket, nepáli vízum árát (kb. 25 USD, ami helyszínen fizetendő, 1 db igazolványkép kell hozzá), az esetleges védőoltások árát. A belépők, a TIM engedély (4 db igazolványkép kell hozzá), a hordárok, illetve a kötelező borravaló ára várhatóan: kb. 180 Euró/fő. Egyágyas felár: 99.900 Ft.

 

Tudnivalók:

 

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Kathmanduban. Nepálban: bérelt autóbusszal.

 

Szállás: 4 éjszakát töltünk Kathmanduban, 3 éjszakát Pokharában, 3 éjszakát vendégházakban a hegyen, 2 éjszakát töltünk a Chitwan Nemzeti Parkban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-4*-os szállodákban alszunk. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 99.900Ft.

 

Étkezés: A reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1200-1600 Forint. Az ételek leginkább az indiai és nepáli konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az árra kb. 100-120 Ft.

 

Pénz: Nepál hivatalos pénzneme a nepáli rúpia. Célszerű Eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. Nepál olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 80 000 - 120 000 Forintot ajánlunk. Belépők, TIM engedély (4 db igazolványkép kell hozzá!), hordárok, illetve a kötelező borravaló ára várhatóan: kb. 180 Euró/fő.

 

Időjárás: Utazásunk időpontja az októbertől áprilisig tartó száraz évszakra esik, ezért jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és átlagosan magas, de kellemes hőmérséklettel. Napközben 20-25 Celsius fok várható, de éjszaka sem hűl le a levegő 15 Celsius fok alá. Természetesen a hegyen éjszaka hidegebb lehet ezért fontos, hogy hozz magaddal meleg ruhát.

 

Higiénia: Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást. További felvilágosítást az ajánlott oltásokról az alábbi oldalon találsz: http://www.oltokozpont.hu

Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

 

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges Nepálba. A nepáli vízum a kathmandui repülőtéren beszerezhető, ára kb. 25 USD (15 napos). Szükséges hozzá egy igazolványkép!

 

Csomag: Egy kis hátizsákot a napi felszerelésünknek és egy nagy hátizsákot vagy sporttáskát ajánlunk a többi csomagunknak. Gurulós bőröndöt nem célszerű magunkkal hozni erre az utazásra.

 

Biztosítás: Javasolt, ezt irodánkban könnyűszerrel megköthető.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2020.04.16 - 14 nap / 12 éj
319 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak