MIANMAR - Ezt látnia kell!

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 12 nap / 9 éj

 

 

396 567 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
12 nap / 9 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Típus: városlátogatás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

MIANMAR - Ezt látnia kell!
A mianmari utazás során misztikus tájképek és ősi kincsek váltják egymást a programban. A burmai királyság fővárosa a titokzatos Mandalay, majd Ázsia egyik leggazdagabb ásatásai Bagan varázslatos templomaival, aztán az Inle-tavi hajókiránduláson megtapasztalható nyugalom, végül az aranyszínű yangoni Buddhákig, Mianmar izgalmas és lenyűgöző lesz! A dél-kelet ázsiai ország számtalan különleges látnivalóval rendelkezik, amelyek körutazásunk részei! A magyar nyelvű idegenvezetőnk, már Budapestről utazik együtt a csoporttal.

Ajánlott felszerelés:

Ruházat
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet. Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót. A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Az ár nem tartalmazza:

A nemzetközi repülőjegy illetékeit, a belföldi repülőjegyek kötelező felárát, a félpanziós felárat, helyi szervízdíjakat/borravalót, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Az ár tartalmazza:

A nemzetközi repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, buszos transzfereket a programleírás szerint, a buszon minden utasnak naponta két fél literes ásványvizet, e-bike bérlést, a napnyugtai hajókirándulást, a helyi adókat, a programok belépőjegyeit és a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést. 

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

 

Előleg:

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Létszám:

Minimum 20 fő

Program:

1. nap
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság délutáni járatával Dubaiba, megérkezés éjfél előtt, a menetrend szerint.

2. nap 
A hajnali órákban indul tovább a Dubai – Bangkok járat, amely délben érkezik meg. Délután továbbutazás repülővel a Mianmarba, a célállomás Mandalay. A repülőtérről transzfer a szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Éjszaka Mandalay-ben.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos Mandalay kulturális örökség túra indul. Első állomás a Mahamuni pagoda, amely a buddhisták fontos zarándokhelye. Aztán egy helyi érdekesség, egy aranyleveleket készítő műhely felkeresése, végül a délelőtt a Zaycho piac felkeresésével zárul, amely a térség legnagyobbja. Délután elsőként a Királyi palotát keresik fel, amely a burmai királyság utolsó székhelye volt. Ez után a Shwenandaw kolostor, vagy más néven az Arany palota következik, amelynek különleges tikfa faragásai messzeföldön híresek. Innen párszáz méterre nézzük még meg a Kuthodaw pagodát és az ott látható hatalmas márványkönyvet. A program végeztével a várost övező hegyekbe utaznak még fel, hogy a naplemente fényében fürdő Mandalay látványában gyönyörködhessenek. Éjszaka Mandalay-ben.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos Sagaing – Ava – Amarapura program következik. Elsőként Amarapura kerül felkeresésre, amelyet a halhatatlanság városának is neveznek, egyben Mianmar utolsó előtti királyi fővárosa. Érdekessége, hogy a 19. század közepén, az akkori uralkodó Mindon király egy buddhista prófécia alapján a palota legtöbb épületét szétszedette és Mandalaytől 7 km-re északra vitette. Majd felkeresik a híres Mahagandayon buddhista kolostort, ahol máig is több, mint ezer szerzetes él. Utána a ragyogó aranykupolás Soon U Ponya Shin pagoda következik, amely a Mianmarban készült fényképek legtöbbjén látható. Ez után egy újabb csoda a Sagaing hegyen, a U Min Thonze templom a 30 ülő Buddha szobrával kápráztat el mindenkit. A délután folyamán Ava környékén látogat meg a csoport 3 nevezetességet. Bagaya Kyaung, a tikfa kolostor, az Ava palota és környéke az őrtoronnyal, valamint Me Nu’s téglakolostora. A hazaút során megállunk a világhírű U lábú híd mellett, amelyet 1850-ben építettek. Így a világon a legrégebb óta épségben fennmaradt és egyben leghosszabb tikfa hídja. Éjszaka Mandalay-ben.

5. nap
Reggeli után transzfer a kikötőhöz, ahonnan hajón jutunk el a városnézés első állomásához. Az Irrawaddy folyón ez a 11 km-es túra, nagyjából egy órás lesz, amely végállomása Mingun. A hely egyik nevezetessége a 90 tonnás Mingun harang, amely a világ legnagyobb sértetlen haragja. A következő látványosság a Mingun Pagoda, amely építését Bodawpaya király 1819-es halála óta befejezetlennek tartanak. Végül a nap fénypontja következik! Azt szokták mondani, hogy ha van valami, amit nem szabad kihagyni Mianmarban, akkor azok a hófehér Hsinbyume pagodák. A nap végén buszos transzfer Baganba, ahol a megérkezés után a szállás elfoglalása. Éjszaka Baganban.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd a délelőtt folyamán kényelmes és környezetbarát kirándulás következik, minden utas egy e-bikeot, vagyis elektromos robogót kap, ezekkel járja be a csoport a bagani pagodákat. Az első állomásunk a legjobban ismert Shwezigone pagoda, majd az 50 méter magas csodaszép faragásairól híres Htilominlo templom, végül az Andanda templom amely Kyansitthar király legszebb templomainak egyike. Majd a délután során a helyiek életébe nyerhetünk betekintést. Felkeressük Myinkaba nevű falut, amely a lakkozott műtárgyak készítéséről híres, egy helyi üzem meglátogatása. Éjszaka Baganban.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd az Irrawaddy folyó mentén utazás a Salay-ig, amely a régi Mianmar középső területének vallási központja. Útközben Chauk tartományi piacán lehetőség nyílik ajándéktárgyak beszerzésére. Az érkezés után az első állomás a Yokesone kolostor Salay-ben, amely a folyó partján található. A kolostor az 1882-ből származó faragott szobrairól híres, valamint arról, hogy U Pone Nya író élt itt, az 1800-as években, a burmai királyok idején. A területen található örökségi múzeum meglátogatása után a Popa hegyről nyíló csodás kilátás zárja a délelőttöt. Délután a Taungkalat síremléket keresi fel a csoport, amely a hiedelem szerint 37 különböző szellem otthona. A szent hely 777 lépcsőfokon érhető el. Éjszaka Baganban.

8. nap
A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Heho-ba (40 perc repülés). A nap Nyaung Shwe állomáson kezdődik, innen indul a „városnézés hajóval” programja. Olyan falvak és lakóik életébe pillanthatunk be a kényelmes hajóról, akik a tavat otthonuknak tekintik. Évszázadok óta, ugyanazzal a halász technikával fogják zsákmányukat a helyiek, ennek megtekintésére is lehetőség nyílik. Később felkeresik Phaung Daw Oo pagodát, amely a tó vizéről csodás képet biztosít. A következő állomás Inn Paw Khon falu, ahol lábon álló házakban laknak, a tó fölött, végül a Nga Phe Kyaung kolostor következik. Az egész napos túra után hajóval jut el a csoport tóparti szálláshelyre, végül a szobák elfoglalása. Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd a napot a környék legnépszerűbb helyszínén kezdjük, ami az úgynevezett 5 napos forgó piac. Nevét onnan kapta, hogy öt naponta más és más helyszínen található meg, így öt naponta más és más helyi népcsoport kézműves tárgyait lehet beszerezni. A helyiek kedvenc helye a piac, de az itt megfordult turisták szerint is kihagyhatatlan érdekesség a nyüzsgő piac. A délelőtt hátralévő részében lehetőség nyílik egy, a tó vizén úszó mezőgazdaságot meglátogatni. Az egyedülálló módon termesztett növények látványa minden képzeletet felülmúl! A délután is hajóúttal folytatódik, amikor is a Pa’O kisebbség otthonát látogatjuk meg, felkeresve pl. egy iskolát is. A több, mint két milliós népcsoport egyes források szerint már 3000 éve él Mianmar területén. A következő állomás Nyaung Ohak, ahol többszáz ősi pagoda romjai állnak pár méterre egymástól, a látványuk lélegzetelállító! De a kincsekben gazdag terület még erre is rá tud licitálni: a nap végén még felkeressük Shwe Inn Thein-t, ahol hasonló pagodacsoport található, de mindez egy hegy tetején! Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

10. nap
A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Rangunba (70 perc repülés). Az érkezés után transzfer Rangun gyarmati városközpontjába. Átsétálunk a lenyűgöző városháza épületén, amely különleges buddhista és hindu mitológiából származó szobrokkal díszített. A belváros további látnivalói: Legfelsőbb bíróság, a nagy óratorony és az 50 méter magas függetlenségi emlékmű. Persze kihagyhatatlan még a város közepén található Bogyoke Aung San piac, ahol szinte minden megtalálható és megvásárolható! A délutánt a Chauk Htat Gyi pagoda nyitja, amely többek között, a 66 méter hosszú, fekvő Buddha szoborról híres. A délutánt és az egész körutazás a legérdekesebb látnivaló zárja, a Shwedagon pagoda. Az építmény a híres írót, Rudyard Kiplinget is elkápráztatta, ami nem is csoda. A 98 méter magas pagoda elképzelhetetlen kincs, állítólag több tonnányi arannyal borították be a tornyait, de állítólag még jáde kövek, rubintok, zafírok és gyémántok díszítik. Messzeföldről érkeznek ide zarándokok és turisták, de a helyiek is gyakran keresik fel, a valóban lélegzetelállító pagodát. Éjszaka Rangunban.

11. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben pár óra szabadidő, lehetőség nyugalmas vásárlásra. A koradélutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Bangkokba, érkezés az esti órákban. Éjfél után kezdődik a beszállítás a Bangkok – Dubai járatra.

12. nap
A korhajnali járattal utazás Bangkokból, Dubaiba. Majd a megérkezés után reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a menetrend szerint dél körül Budapestre...

Stílus:

körutazás, városlátogatás

Vízum:

Magyar állampolgárok számára Mianmarba a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban. Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Étkezés:

Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodában.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2020.03.11 - 12 nap / 9 éj
396 567Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak