Királyi városok körutazás 3*-os szállodákban 3*

199 990Ft/fő Érvényes ekkor: - 8 nap / 7 éj

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: félpanzió
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:


Marokkói szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit!

.

SZILVESZTEREZZEN MAROKKÓBAN!

.

Programleírás:

1. nap: Budapest-Casablanca

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Elutazás Budapestről Casablancába az ALITALIA menetrendszerinti járatával, római átszállással. Érkezés Casablancába, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában.

.

2. nap: Casablanca-Rabat

Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (vallási okok miatt), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat" az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.

.

3. nap: Rabat–Meknes–Fes

Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"– megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Vacsora és szállás Fesben.

.

4. nap: Fes

Reggeli után egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.

.

5. nap: Fes-Marrakesh

Reggeli után utazás Marrakesh irányába. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Marrakeshben.

.

6. nap: Marrakesh

Reggeli után Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota, és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután szabad program. Szállás és vacsora Marrakeshben.

.

7. nap: Marrakesh - Ourika völgye (fakultatív)

Reggeli után szabadprogram Marrakeshben vagy fakultatív program Ourika völgyébe (felnőtt ár 15 500 Ft, gyermek ár 7 800 Ft vagy helyszínen kb.40 euro). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó – egy képeslapban érezzük magunkat. Délután látogatás Marrakesh egyik legnépszerűbb látványosságához. A világszerte híres botanikus kert, a Majorelle kert egy igazi oázis, ahol az afrikai nagyvárosi forgatag után békében pihenhet meg az utazó. Szállás és vacsora Marrakeshben.

.

8. nap: Casablanca - Budapest

Reggeli után elbúcsúzunk Marrakeshtől, utazás Casablancába. Érkezés után szabadidő  utolsó búcsúra az Óceántól. Lehetőség vacsorára kávézásra vagy csak nézelődésre. Az esti órákban indulás a repülőtérre.

.

9. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja.

.

Általános információk: utazás Budapest–Casablanca –Casablanca - Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 6 éjszakára a választott kategória szerint, félpanziós ellátást, transzfereket, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Szállás: 1 éjszaka Casablanca, 3 éjszaka Marrakesh, 1 éjszaka Rabat, 2 éjszaka Fes. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, választás szerint.

Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.

Utazás: repülővel, Budapest-Róma-Casablanca-Róma-Budapest útvonalon menetrendszerinti járatokon (a csoportot idegenvezető kíséri).

Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Minimális utaslétszám: 30 fő

A részvételi díjon felül kötelezően fizetendő: repülőtéri illeték 55 000 Ft/fő, légiközlekedési pótdíjak 20 000 Ft/fő (üzemanyag „YQ”, légszennyezési „ETS” és utasbiztonsági „ATSC”), esetleges fakultatív programok díja, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, sztornóbiztosítás (a részvételi díj 1%-a) és a foglalási díj (500 Ft/fő). Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: 35 euró/fő. Kötelezően fizetendő borravaló 20 euró/fő/hét.

.

Tervezett menetrend:

Budapest-Róma: 17:35-19:20 (dec. 27)

Róma-Casablanca: 22:40-00:55 (dec. 27-28)

Casablanca-Róma: 03:05-07:10 (jan. 4.)

Róma-Budapest: 15:00-16:45 (jan. 4.)

A légitársaság fenntartja a menetrendváltoztatás jogát!

.

.

Program (a nov. 20., jan. 17., febr. 14., márc. 14., ápr. 13. indulások esetén):

1. nap: Budapest - Bécs - Marrakesh

Találkozás Budapesten. Elutazás Budapestről korahajnalban Bécsbe autóbusszal a Budavár Tours buszjáratával, majd Bécsből közvetlen repülőjárattal Agadirba az Air Berlin menetrendszerinti járatával. Érkezést követően a történelmi Marrakesh felé indul a körutazás (kb.230 km). Érkezést követően megtekintjük a Koutoubia mecsetet (kívülről, vallási okok miatt), majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával. A híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagában, a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Esti fakultatív programlehetőség: „Fantáziaest” Chez Ali (helyszínen fizetendő ~40 EUR). Vegyen részt egy hangulatos, mesebeli környezetbe ágyazott népünnepélyen, ahol hatalmas berber sátrak süppedő szőnyegein minden a vendég kényelmét szolgálja. Felnőttet, gyermeket egyaránt elvarázsol az Ezeregyéjszaka meséiből merített helyszín. Pompás fogások követik egymást a kerek asztalokon, miközben Dél-Marokkó hegyvidékeinek zenészei szórakoztatnak bennünket. A sátrunkba belépő táncosok, az udvarias kiszolgálás, a kényelmes párnák és a mindezt körülölelő pálmaliget éjfélig egy más világba ringat mindenkit. A lakomát egy különleges, a berber harcmodort bemutató lovas fantáziajáték koronázza meg. Szállás és vacsora Marrakeshben.

.

2. nap: Marrakesh

Reggeli után Marrakesh, a ,,Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota, és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután szabad program, illetve fakultatív program lehetőség: látogatás az „Ourika” völgyében (helyszínen fizetendő ~40 EUR). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó – egy képeslapban érezzük magunkat. Az út menti hangulatos falvak egyikébe és egy helyi piacra is ellátogatunk. Nyaralása legszebb fotói itt fognak készülni. Szállás és vacsora Marrakeshben.

.

3. nap: Marrakesh–Beni Mellal–Fes (kb.450 km)

Reggeli után utazás Fes irányába. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fesben.

.

4. nap: Fes

Reggeli után egész napos városnézés a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX.-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, ötvös- és szőnyegszövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.

.

5. nap: Volubilis–Meknes–Rabat–Casablanca (kb.250 km)

Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító, festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles”-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában.

.

6. nap: Casablanca–El Jadida–Safi (kb.250 km)

Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (de ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség felár ellenében belülről is), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó „Fehér Házat”, az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk, majd továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé (kb.100 km),, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. A nap végén Safiba érkezünk (kb. 150 km), a Doukala-Abda régió kézműves városába. Egy rövid sétát teszünk a keramikusok utcájában, majd az 1100 kerámiaművesekről ismert városban töltjük az éjszakát. Szállás és vacsora Safiban.

.

7. nap: Safi - Essaouira - Agadir (kb.250 km)

Reggeli után a legendás Mogador felé vesszük az irányt. Essaouira nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Továbbutazás Agadir felé, ahol még lesz egy kis szabadidőnk, akár az óceán partján eltölteni egy kis időt kávézgatva a naplementében gyönyörködve a tengerparti városban. Szállás és vacsora Agadirban.

.

8. nap: Agadir-Bécs-Budapest

Reggeli után transzfer az agadiri repülőtérre, majd visszautazás Bécsbe az Air Berlin közvetlen menetrendszerinti járatával és onnan hazautazás Budapestre a Budavár Tours buszjáratával (érkezés az esti órákban).

.

.

A részvételi díj tartalmazza:

Szállás: 2 éjszaka Marrakesh, 2 éjszaka Fes, 1 éjszaka Casablanca, 1 éjszaka Safi, 1 éjszaka Agadir. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, választás szerint.

Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.

Utazás: közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal Bécs-Agadir-Bécs útvonalon. Budapest-Bécs-Budapest útvonalon térítésmentes autóbuszos transzfert biztosítunk.

Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Minimális utaslétszám: 18 fő.

.

A részvételi díjon felül fizetendő (a Ft-os költségeket a kalkuláció tartalmazza): repülőtéri illeték 52 500 Ft/fő, légiközlekedési pótdíjak 20 000 Ft/fő, foglalási díj 500 Ft/fő, sztornóbiztosítás 1%. Igény esetén utasbiztosítás köthető.

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: 35 euró/fő. Kötelezően fizetendő borravaló 20 euró/fő/hét

További részletek megtekintése
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2017.02.12 - 8 nap / 7 éj
199 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak