Máltai körutazás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Málta

Kalandozzon az élő történelem szigetén, ismerje meg a szigetország legfőbb történelmi, vallási, természeti és kultúrális helyszíneit.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

A csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os szállodában. (Bugibba Hotel vagy hasonló).


Máltai szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

Történelmi városok, csodálatos épületek, lovagok és minden más, amit Máltán látni kell...

Nehézség: 2/5

Látnivalók: 4/5

Pihenés: 2/5

Szállás: a csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os (Bugibba Hotel vagy hasonló) szállodában.

Ellátás: reggeli és egy alkalommal ebéd a programban. Vacsora felár ellenében. A napközbeni programok alatt szabadidőt biztosítunk étkezésre.

Utazás: menetrendszerinti Budapest–Málta–Budapest útvonalon közlekedő Wizzair repülőjárattal.

Transzferek, programok: légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetővel.

Minimális utaslétszám: 10 fő

1. nap: Budapest–Málta

Elutazás repülővel Máltára. Érkezést követően találkozás idegenvezetőnkkel, majd transzfer a szállodába. Szállodai szobák elfoglalása.

2. nap: Három városok, kikötői hajókázás és a Tarxien templomok

Reggeli a szállodában. A kb. 6 órás napi programunk első állomása a Három városok (Victoriosa), ahol izgalmas bepillantást kaphatunk Málta erősen vallásos világába és történelmébe. Kikötő öbleit a föníciaiak ideje óta használják: a dokkok mindig megélhetést biztosítottak a helyi emberek számára, de egyben sebezhetővé is tették őket, amikor Málta uralkodói háborút vívtak. Szent János Lovagrend első otthonaként, a városok palotái, templomai és bástyái sokkal régebbiek, mint Vallettáé. A több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon gyalogos városnézésen veszünk részt. Ezután hagyományos kikötői hajókázáson veszünk részt, latin cruise hajókkal. Málta két nagy kikötőjét járja be a program, a Marsamxetto és a természetes nagykikötőt, azaz a Grand Harbour-t. A hajózás követően más szemmel tekintünk a fővárosra, látva múltját, jelenét és jövőjét (rossz idő esetén az Inkvizítorok Palotájának megtekintése és bejárása szerepel helyettesítő programként). Programunk zárásaként elutazunk Tarxienbe, ahol megtekintjük a híres „Történelem előtti templomok” régészeti leleteit. A program végén transzfer vissza a szállodába.

3. nap: Blue Grotto és Marsaxlokk (halászfalu) és Valletta

Egész napos program. Reggeli a szállodában. A Programunk során először a Kék Barlanghoz (Blue Grotto) utazunk. Általában a délelőtti órákban érkezünk, ilyenkor a nap besüt a festői szépségű sziklahasadékokba és a barlangokba. Hajóra szállva közelebbről gyönyörködhetünk bennük, itt valóban minden kéknek látszik, a vízen tükröződik a tengerfenék és még talán korallokat is láthatunk (motorcsónakjegy nincs az árban kb. 8€/fő, helyszínen fizetendő.) Majd irány Marsaxlokk, a hangulatos halászkikötő és piac. A hagyomány szerint a főníciaiak itt léptek először Málta földjére. Marsa-kikötő/xlokk délkeletet jelent. Itt láthatjuk a képeslapokról ismert, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a Luzzukat és körülsétálhatunk a piacon. A program során rövid szabadidőt biztosítunk, nézelődésre és vásárlásra. Majd irány Valletta a főváros. A városban sétánkat a Felső Barracca kertben kezdjük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Grand Harbour-ra, a “Nagy Kikötőre”. Gyalogosan közelítjük meg a máltai történelmet új dimenzióban bemutató mozitermet ahol 5D történelmi filmvetítésen (tartam: 30 perc) veszünk részt. Ezt követően Szent János Társ-Katedrálishoz látogatunk el, a lovagok lelkéhez. Itt található a híres Caravaggio festmény, az Oratóriumban. A program során szabadidőt biztosítunk rövid sétára, vásárlásra, étkezésre. A program végén transzfer vissza a szállodába.

4. nap: Gozó, Málta testvérszigete (Ggantija, Victoria, Dwejra, Ta’ Pinu)

Egész napos program, ebéddel. Reggeli a szállodában. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xhagrába, ahol Ggantija megalitikus templom együttest látogatjuk meg. A helyi emberek úgy tartják, hogy egy hatalmas istenasszony építette a templomot egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltra tekint vissza. Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a Citadellát (erődítményt) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a szigetre. Ebédet követően (a program ára tartalmazza) Victoriában szabadidőt biztosítunk vásárlásra is. Ezt követően tovább utazunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt volt Málta egyik szimbolikus jelképe a „Kék-ablak”, mely sajnos 2017-ben váratlanul összeomlott. A környező sziklafalak és az Inland Sea (belső tenger) azonban továbbra is izgalmas látnivalót kínálnak, emellett a hely kedvelt búvármerülési helyszín is. Itt szabadidőt biztosítunk fényképezésre illetve érdemes motoros csónakok segítségével rövid (kb.15perces) kirándulást tennünk a hatalmas sziklafalaknál ahol csodálatos hasadékokat és kis barlangokat is láthatunk (motorcsónakjegy nincs az árban kb. 4€/fő, helyszínen fizetendő). Útközben rövid fotószünet erejég megállunk a híres Ta’ Pinu Bazilikánál mely csodatévő helynek számít és minden évben számtalan zarándok keresi fel. Programunk zárasaként visszautazunk Máltára.

5. nap: Málta történelmi városai: Mosta / Mdina

Reggeli a szállodában. A kb. 6 órás napi programunk első állomása Mosta ahol Európa 3. legnagyobb kupolájú templomában a híres mostai Dómban gyönyörködhetünk. Továbbutazunk Ta-Qaliba, a kézműves faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműipari termékekkel és készítőivel (üvegművesek, ezüst filigree mesterei és kőfaragók), rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra, fényképek készítésére). Következő megálló Mdina, melyet a helyiek “Csendes Városnak “ neveznek. Ez volt Málta régi fővárosa Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX.századba érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk, árnyékos utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre. Programunk zárásaként a San Anton Botanikus kertben, ahol az elnöki rezidencia is található) itt szépen gondozott árnyékos kertben csodálhatjuk meg a hatalmas pálmafákat és egzotikus növényeket. A program végén transzfer vissza a szállodába.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív hajókirándulás a Kék-Lagúnához

Reggeli a szállodában. Napközben szabad program. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Cominóra, a Kék Lagúnához (időjárásfüggő). Ideális, pihenős kirándulás ez, ahol a napunk nagy részét Cominó szigeten töltjük, így teljesen kikapcsolódhatunk a kristálytiszta tenger és a varázslatos Blue Lagoon látványában. Az út során elhaladunk Málta nevezetes partszakaszai mentén és érintjük a St. Paul’s szigeteket. Cominónál kikötve lehetőség van a sziget hangulatos kis barlangjainak megtekintésére, Speed Boaton (motorcsónak), helyszínen foglalható ára kb. 10 euró/fő. A program ára étkezést nem tartalmaz érdemes uzsonnát és frissítő italokat magunkkal vinnünk. A hajó fedélzetén található bárban azonban lehetőségünk nyílik ital és szendvicsvásárlásra is. A fedélzeten napozó rész, társalgó, zuhanyzó található. A program késő délelőtt indul és az esti órákban ér véget. Érkezés után transzfer a szállodába. Ez a kirándulás egy strandolós, pihenős program, ezért magyar idegenvezető nem kíséri a csoportot, a kishajó forgalom a Kék-Lagúnánál igen jelentős, emiatt a partraszállás, nehézkes illetve sok esetben kényelmetlen lehet (idősebb utasainknak nem javasoljuk). Részvételi díj: 10 000 Ft/felnőtt, 6 000 Ft/gyermek (2–12 év).

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás a Popey Faluhoz (strandolás)

Reggeli a szállodában. Napközben szabad program. Fakultatív programlehetőség: Popey Village. Színekkel teli, strandolós és pihenős kirándulás ez, ahol a napunk nagy részét ezen a híres filmes helyszínen töltjük. A program ára tartalmazza a transzfert, belépőt, barangolhatunk a meseszerű kisfaluba, rövid showműsorokat láthatunk és a hely kis homokos strandján pihenhetünk, strandolhatunk is (nyugágy és napernyőhasználattal). A helyszínen több étterem, ajándékbolt is található. Ez a kirándulás egy strandolós, pihenős program, ezért magyar idegenvezető nem kíséri a csoportot. Részvételi díj (helyszínen fizetendő): kb.23 euró/felnőtt, kb.18 euró/gyermek (2–12 év).

8. nap: Málta–Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A napi programok sorrendje, illetve tartalma felcserélődhet vagy megváltozhat. Körút minimális létszáma: 10 fő.

Általános információk: utazás Budapest–Málta–Budapest útvonalon közlekedő repülőjárattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 7 éjszakára, a megjelölt ellátást, a programismertetőben szereplő kirándulásokat (4), valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

A részvételi díjon felül fizetendő: repülőtéri illeték 27 500 Ft/fő, légiközlekedési pótdíjak 6 000 Ft/fő (üzemanyag „YQ”, légszennyezési „ETS” és utasbiztonsági „ATSC”), transzfer 6 000 Ft/fő, helyszínen kötelezően fizetendő belépődíjak összege: 35 euró/fő (érkezést követően képviselőnknek fizetendő), esetleges fakultatív program díja, 1% sztornóbiztosítás és a foglalási díj 500 Ft/fő. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forintárfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a részvételi díjon felül fizetendő költségek befizetése. Helyszínen idegenforgalmi adó (ECO TAX) fizetendő 0.5 EUR/fő/éj.

Igény szerint foglalható: betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (különböző választható díjszabásban. Budapesti repülőtéri parkolás (Airport Hotel, VIP Parkoló, Vecsés: ingyenes transzferrel az A-B terminálokhoz) 1 000 Ft/nap.

Csomagszállítás: a részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db maximum 20 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kézipoggyász vihető a fedélzetre.

Fakultatív programok: A leírások tájékoztató jellegűek. A programok helyi partnerünk, a Supreme /Hello Malta által szervezettek, magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél is lehet (helyszínen euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el. A programokkal kapcsolatos bármilyen reklamációt utólagosan nem, kizárólag a helyszínen lehet intézni.

Wizzair fix ülőhely - Kényelmi szolgáltatás (feláras)

A sorban állás, a beszállás és a helykeresés mindig is az utazás egyik legstresszesebb része volt a Wizzair repülőjáratain. Ezt számos ügyfél-elégedettségi felmérésben kiemelték a kitöltők. Hallgatunk utasainkra, és a Wizzair járatokon mostantól Mi is alkalmazzuk a garantált ülőhely választásának a lehetőségét (ablak vagy folyosó illetve útitárs mellett).

Mi történik, ha nem foglal ülőhelyet?
Ülőhelye biztosítva van abban az esetben is ha ezzel a szolgáltatással nem kíván élni.
Ha most nem foglal, a rendszer véletlenszerű ülőhelyet ad Önnek. A kiosztott ülőhelyről a beszállókártyán értesülhet. Ezután a hely már nem módosítható. Ha még maradtak szabad ülőhelyek, az utasfelvétel során még foglalhat, de nagy valószínűséggel ekkor jóval kevesebb hely közül választhat.
Fix ülőhely foglalás a szabad kapacitás figyelembevételével, legkésőbb 14 nappal indulás előtt.


Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak