Hotel Home The Residence **** Nosy Be

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 7 éj

 

 

539 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Utazás: repülővel
Besorolás: 4*
Szállás: Hotel

Hotel Home The Residence **** Nosy Be
Nosy Be északnyugati részén, a repülőtértől mintegy 15 km-re, az Andilana Beach közelében csendes, csodás természeti környezetben található. Innovatív, modern struktúra szerint épült komplexum, amelyben 15 villa vagy bungaló illetve apartman foglalható.

Étkezés:

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós vagy teljes panziós ellátás igényelhető.

Az ár tartalmazza:

Repülőjegyet menetrendszeri közlekedő repülőjáraton, turistaosztályon, bécsi indulással, minimum egy átszállással Bécs - Nosy Be - Bécs útvonalon.  A tartózkodás tetszés szerint hosszabbítható extra éjszakákkal. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható, a repülőjegy és az illeték összege nem  visszatéríthető! Személyenként 1 db, max. 7 kg súlyú kézipoggyászt. Személyenként 2 db, max. 23 kg súlyú feladható poggyászt. Szállásdíj a választott hotelben, kétágyas szobában, a megadott ellátással.

 

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.

Egészségügyi tudnivalók:

Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A, B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont (Budapesten, a Gyáli úton található, honlapcímük http://www.oek.hu/) meg tudja adni a szükséges információkat. Madagaszkáron előfordulhat malária. Bár nagyon ritka, hogy turisták elkapják, erről is érdemes kikérni a véleményüket, mely gyógyszert javasolják. Kint a gyógyszertárakban lehet kapni malária gyorstesztet, mellyel kétség esetén gyorsan ellenőrizhető a fertőzöttség. Gyógyszerek: emésztéssel kapcsolatosan felmerülő problémákra (Daedalon, bélfertőtlenítő, Neurosan, Smecta, Immodium, Bolus Adstringens, stb.) Szúnyogriasztó spray, leégésre való krém. Fertőtlenítőszer, ragtapasz, fásli, nedves törlőkendő.

Előleg:

A részvételi díj 60%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

 

Terület:

Az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő varázslatos Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, állat-és növényvilága rendkívüli. Ritka állatai között 70 fajta gyűrűsfarkú maki, más néven katta (lemúr), de a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonja is megtalálható, páratlan növényeit többek között 930 orchidea faj gazdagítja. Változatos tájak jellemzik: keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyek, a sziget közepén teraszos rizsföldek, nyugaton sziklás és füves síkságok, majomkenyérfák teszik változatossá vidéket, a part mentén pedig képeslapra kívánkozó, fehér homokos, csodálatos partszakaszok ölelik körül. Madagaszkár varázsát elsősorban a csodálatos természeti látnivalók és a romlatlan társadalom adja. Az őszinte, kedves és vendégszerető lakosságnak, a kevéssé fejlett gazdaságnak és a tömegturizmus hiányának köszönhetően egy vadregényes és érintetlen sziget várja azokat az utazókat, akik fogékonyak belső értékeire is.

Várható kötelező költségek:

Vízumdíj.

Fakultatív programok:

A kirándulások árai Nosy Be főszigetéről való indulással érvényesek, angol nyelvű idegenvezetéssel! **A kirándulások ára kizárólagos részvételt tartalmaz, tehát a vendégeken kívül más nem csatlakozhat a kiránduláshoz, kivéve a bálnales program. Kérjük, hogy a választott fakultatív programokat az utazásra való jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megrendelni annak érdekében, hogy helyüket biztosítani tudjuk!​

Nosy Be sziget körút
Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének ». Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.
Részvételi díj: 34 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Komba
Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Tanikely
Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti: « a kis föld szigete ». Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. 
Részvételi díj: 41 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Iranja
Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk.  Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte « kötelező », kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 55 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​

Nosy Sakatia
Nosy Sakatia, az « Orchideák szigete »,
Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el.
Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és  ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 31 900 Ft/fő
Időtartam: egész nap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.
Részvételi díj: 25 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: ebéd
Minimum létszám: 2 fő​


Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re
„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája.
A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él.
Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható.
Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri...! 
Részvételi díj: 46 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​


Lemuria Land 
A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.
Részvételi díj: 29 900 Ft/fő
Időtartam: félnap
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 2 fő​

Bálnales (a bálnaszezonban, júl-okt. között)
Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel  találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket : megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.
Részvételi díj: 1-10 főig 29 900 Ft/fő (júl-okt. között)
Időtartam: félnap
Ellátás: szendvics

Az ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illetéket (változhat), helyi transzfereket, angol nyelvű fakultatív programokat, egyéb kiadásokat, egyéb étkezéseket, kötelező útlemondási biztosítást (1,4%), baleset-betegség-poggyász biztosítást.
A fakultatív programokon való részvételi szándékukat kérjük, hogy az utazásra való jelentkezéssel egy időben adják le.

Leírás:

Fekvése: Nosy Be északnyugati részén, a repülőtértől mintegy 15 km-re, az Andilana Beach közelében csendes, csodás természeti környezetben található. Innovatív, modern struktúra szerint épült komplexum, amelyben 15 villa vagy bungaló illetve apartman foglalható.

Szobák: A villák saját trópusi kerttel és tengerre néző kilátással rendelkeznek, többségükhöz saját medence vagy jacuzzi tartozik. A szobákban légkondicionáló, ventilátor található. Minden szobának saját, felszerelt fürdőszobája van, továbbá telefon, televízió, DVD lejátszó várja a vendégeket. A konyhában vasaló, evőeszköz, kávéfőző is rendelkezésre áll.  Wi-Fi az egész komplexumban elérhető.

Ellátás: reggeli.

Szolgáltatások: 50 férőhelyes étterme saját medencével, bárral, zenés lehetőséggel, pékséggel, fagylaltozóval, cukrászdával, helyi ízekkel, tengeri fogásokkal várja vendégeit. A 800 m² alapterületű Spa-ban 3 masszázs szoba, arckezelések, manikűr és pedikűr biztosítja a kellemes kikapcsolódást, ellazulást.

Vízum:

Egy hónapot nem meghaladó, turisztikai célú tartózkodás esetén a vízumot nem kötelező előre beszerezni, a reptéren érkezéskor igényelhető, a helyszínen azonnal kiadásra kerül. A vízum díja kb. 35 €, amely a repülőtéren a napi árfolyam szerint euroban vagy dollárban is fizethető. Érdemes némi aprópénzt is vinni, mert a hatóságok a repülőtéren nem mindig tudnak visszaadni. A vízum beszerezhető itthon is előzetesen, a Madagaszkári Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán (Budapesten), ebben az esetben a vízum díja 70 € – cserébe egy kis sorban állást elkerülünk a reptéren. Ha egy hónapnál tovább maradunk, mindenképpen keressük fel a konzulátust vízumért. Fontos, hogy útlevelünknek a kiutazástól számított legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie! Mindenképpen kössünk az út teljes tartamára érvényes, mindenre kiterjedő utas és balesetbiztosítást, és ellenőrizzük a biztosítótársaságnál, hogy érvényes-e az általunk kötött biztosítási kategória Madagaszkár területére. Újdonság, hogy 2019. januártól bevezetésre kerül az e-visa szolgáltatás, melynek köszönhetően on-line, előre is igényelhető a 30 napnál rövidebb tartózkodásra szóló turista vízum.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.01.02 - 9 nap / 7 éj
539 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 2.
  Szerda
 • 6.
  Szerda
 • 9.
  Szerda
 • 13.
  Szerda
 • 16.
  Szerda
 • 20.
  Szerda
 • 23.
  Szerda
 • 27.
  Szerda
 • 30.
  Szerda
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak