Kalandkirándulás Madagaszkáron

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Madagaszkár

Kevés szebb helyet találunk a világon, mint Madagaszkár. Fantasztikus élővilággal és természeti kincsekkel rendelkezik az Afrika mellett elterülő sziget.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriás szállások, Madagaszkár

Besorolás: 3-4*

Egyéb szolgáltatások:
3-4*

Programleírás:

Kevés szebb helyet találunk a világon, mint Madagaszkár. Fantasztikus élővilággal és természeti kincsekkel rendelkezik az Afrika mellett elterülő sziget. A lakossága is igen különleges, az itt élő ősi törzsek keveredtek az indonéz szigetvilágból ide áramló népekkel. Az európai kalózok kedvelt támaszpontja volt a sziget, majd sokáig brit, majd Benyovszky Móricnak köszönhetően francia gyarmat volt Madagaszkár. A kötelező látnivalók mellett, lesz időnk a varázslatos fehérhomokos tengerpartokon is pihenni.

 

Miben más ez az utazás? Programunk eltér dinamikáját tekintve a szokásostól. Szállásaink központi elhelyezkedésűek, az ebédek és a vacsorák többségét gondosan kiválasztott helyi éttermekben fogyasztjuk el. Kipróbáljuk a helyi tömegközlekedést és gyakran belevetjük magunkat a város színes forgatagába. Igyekszünk sokszor interakcióba kerülni a helyiekkel. Ha kedveled a spontán programokat és egy lazább hangulatú utazásra vágysz illetve megismernéd Madagaszkár jelenét is akkor itt a helyed!

 

1. nap: Budapest, Antananarivo
Menetrendszerinti repülőjáratunkkal indulunk Madagaszkár irányában. Várhatóan az esti órákban érkezünk a szigetre, ahol elfoglaljuk a szállásunk.

 

2. nap: Antananarivo, Morondava
Reggelink elfogyasztása után korán reggel repülőre szállunk és belső járattal a tengerparti Morondava városába repülünk. Az egyik legkellemesebb éghajlatú terület az egész szigeten. Délutánig a tengerben lazulunk, majd ellátogatunk a híres majomkenyérfa ligetekhez (Alley of Baobabs), hogy elkészítsük a fényképeinket Madagaszkár egyik természeti jelképénél. A gyakran 10-12 méteres törzzsel rendelkező fák közel 30 méteres magasságukkal igazi különleges látványt ígérnek számunkra. A kora esti órákban térünk vissza a szállásunkra.

 

3. nap: Morondava, Kirindy, Morondava
Morondava strandjai fantasztikus hangulatúak, melyek a Mozambiki-csatornára néznek. Régen a virágzó Sakalava királyság székhelye volt ez virágzó terület. Számos különböző kultúra és vallás keveredett sikeresen ebben a régióban. Napközben Kirindy Parkban teszünk körülbelül 3 órás látogatást. Különleges állatokkal találkozhatunk, mint a „Fossa” az egyetlen ragadozó makifajta vagy a „Madagaszkári ugrópatkány” mely a legkisebb főemlős a világon. Természetesen különböző kétéltű és hüllőfajtákkal is összefuthatunk a parkban. A délutánt és az estét újra a strandon töltjük pihenéssel.

 

4. nap: Morondava, Antsirabe
Hosszú buszozás vár ma ránk, így korán indulunk. Utunk során a tájat a vörös talaj jellemzi és a „lavaka”, azaz a száraz növényzet. Később az utazásunkat a csodás felföldön, gyönyörű rizsföldek és erodált dombok jellemzik a látványt. Este érkezünk a 1856-ban norvégok által alapított kedves városkába, ami tényleg úgy néz ki, mintha Norvégiában járnánk. A drágaköveiről ismert Antsirabe speciális, hűvösebb klímával rendelkezik, így a termálforrások igazi felüdülést jelentenek. Városnézésünk alatt meglátogatunk egy drágakövekkel dolgozó műhelyt és ellátogatunk az Andraikiba tóhoz.

 

5. nap: Antsirabe, Ambositra, Ranomafana
Reggeli után a sziget központja felé vesszük az irányt. A fafaragásról híres Ambositra városát látogatjuk meg. A hegyvidéki tájat néhol a teraszosan művelt rizsföldek színesítik, melyet a fenyők és az eukaliptusz fák uralnak. A felföldi táj különlegessége az itt látható építészeti stílus, a házak díszesen faragott erkélyekkel és ablakokkal rendelkeznek, melyeket szép színekkel festenek össze. A városba érve, felkeresünk egy fafaragó műhelyt, ahol a mai napig manufaktúrában dolgoznak. A nap folytatásában Ranomafana felé haladunk, ami innen még 3 órás utazás. A táj képe jelentősen megváltozik, belépünk a trópusi erdő birodalmába. A Ranomafana nemzeti parkot 1991-ben alapították, a közel 40.000 hektáros terület rendkívül gazdag a természeti kincsekben. Késő délután érkezünk a szállásunkra.

 

6. nap: Ranomafana Nemzeti Park
A reggelink elfogyasztása után közel 4 órás „expedícióra” indulunk az erdőbe. Ranomafana a makik legfontosabb élőhelye Madagaszkáron. A 12 maki faj mellett a világon a 2 legritkább makifajta is itt él. Kis szerencsével mi is lencsevégre kaphatjuk őket. Több mint 100 madárfajtát, hüllőket, rovarokat, lepkéket vettek nyilvántartásban a parkban. Az erdőben elszórva találunk óriás bambuszokat, orchideákat és más különleges növényfajtákat. A meredek hegyekkel és drámai vízesésekkel fűszerezett erdő látványa garantáltan elnyeri a tetszésünket. A hatalmas trópusi erdő mellett források is találhatóak a területen. Ranomafana név jelentése „meleg víz”, így a termikus városban, forró forrásvízben is pihenhetünk.

 

7. nap: Ranomafana, Isalo
Reggelizés után elindulunk az ország másodig legnagyobb városa felé. Fianarantsoa a katolikus vallás központja a szigeten. A „dél kapujának” is emlegetett város lakosságát főleg a Betsileo törzs alkotja. Fianarantsoa azt jelenti, " jó hegy a tanulásra", a jezsuiták által alapított egyetem ma is az ország legjobbjának számít. Rövid látogatás után Ambalavao városát, a madagaszkári bortermelés központját tekintjük meg. Itt található a Anteimoro Papírgyár, ami az arab civilizáció nyomaira utal a szigeten. Ihosy felé autózva a táj egyre grandiózusabb a csodálatos Andringitra hegyvonulatai mesés látványt nyújtanak. A délután folyamán a táj ismét újabb arcát mutatja, a szárazabb déli részek a senki földjére emlékeztetnek. Isalo városába késő délután érkezünk.

 

8. nap: Isalo, Tulear
Reggeli után indulunk a tengerpart irányába, azonban mielőtt megérkeznénk egy rövid pihenőt teszünk Ilakaka városában, mely 15 ével ezelőtt még csendes falucska volt, azonban a zafír felfedezése mozgalmas várossá tette. Innen már új táj tárul elénk, félszáraz erdő és a majomkenyérfák jellemzik a vidéket. Menet közben megcsodáljuk a Mahafaly és Antandroy törzsek színes sírjait. Délután érkezünk a Vezo halászfalvakhoz, ahol számtalan speciális és jellegzetes csónakot fogunk megnézni. Végül Ifaty városkájába érkezünk, ahol délután már a tengerben csobbanunk.

 

9. nap: Ifaty
A mai nap a pihenésé. Az ország legnagyobb lagúnája itt található, így kellemes körülmények között relaxálhatunk. Azonban kirándulásra is van lehetőség, így elmehetünk hajós kirándulásra. A lagúnát egy nagy korallzátony védi, amely ideális hely a búvárkodásra vagy a szabadtüdős merülésre is. Délután Mangily kikötőjébe sétálva érdekes látvány a „Vezo” halászok hazajövetele, így ezt érdemes ellátogatni a falucskába. Majd visszatérünk a már jól ismert szállásunkra.

 

10. nap: Tulear, Antananarivo
A délelőtti órákban még lazulunk a tengerparton, élvezzük a Mozambiki csatorna fantasztikus tengeri élővilágát. Majd a késő délutáni órákban a repülőtérre utazunk és a fővárosba repülünk, ahova az esti órákban érkezünk. A késő éjszakai órákban indulunk a nemzetközi repülőtérre, hogy megkezdjük a hazautazásunkat. 11. nap: Antananarivo, Budapest Hajnalban utazunk a repülőtérre és megkezdjük hazautazásunk. Várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

Tudnivalók:

 

Az ár tartalmazza: a közlekedést saját kisbusszal, a szállást 3-4* helyi besorolásnak megfelelő szállásokon, a program szerinti étkezést, a madagaszkári repülőtéri transzfereket és a magyar túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a nemzetközi és a belső repülőjegyeket és illetéket (kb. kb 350 000 ft/fő), a programon kívüli étkezéseket, és az egyéb személyes költségeket, a belépők és a kötelező borravaló árát kb. 200 euró, illetve a fakultatív hajókirándulások árát.

 

Egyágyas felár: 144.990 ft.

 

Nehézség: Változatos és kalandos országjárásnak felel meg ez az utunk. Afrikába utazunk, így mindig történhetnek váratlan események, ezeket mosolygósan szoktuk lereagálni. Aki azonban nem túl kényes, és az életre szóló élményekért vállalja az igazi afrikai hangulatot, azt biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!

 

Ajánlott ruházat: Nyári, trópusi öltözékkel kell készülni. Lábbelinek egy kényelmes szandál, cipő ajánlott, esetleg egy zártabb túracipő az Isalo Nemzeti Parkban hasznos lehet. Jó, ha a felszerelés része: magas faktorú napkrém, a napszúrás elkerülése végett egy kalap v. kendő, frissítő kendő, WC papír, kézfertőtlenítő gél, füldugó, övtáska amit a ruhánk alatt hordhatunk. Szükség lehet zseblámpára. Ajánljuk, hogy csak egy nagyobb csomagot, ill. egy kézipoggyászt hozz magaddal.

 

Időjárás: Madagaszkár trópusi ország. A nappali hőmérséklet az út alatt általában 20-25 fok között lesz, az út első felében, a hegyvidéki területeken ennél 5-6 fokkal lehet hűvösebb, az éjszakák is hűsebbek. Erre számítva érdemes csomagolni egy melegebb ruhát (egy pulóvert vagy széldzsekit, hosszú nadrágot), a Ramonafana NP területén előforduló trópusi esőkre tekintettel pedig egy könnyű esőkabátot.

 

Pénznem: A hivatalos fizetőeszköz az Ariary. Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára ( 3 400 ariary (MGA) = 1 EUR). ATM-eket a nagyobb városokban találhatunk, de inkább készpénzt érdemes magunkkal vinnünk, elsősorban eurót, bár váltják a dollárt is.

 

Étkezés: A madagaszkári konyhán is erős nyomot hagyott a gyarmati lét: a francia kifinomultság a helyi, trópusi ízekkel, hozzávalókkal párosulva igen egyedi gasztronómiát eredményezett.

Természetesen nagyon jellemzőek a tengeri finomságok (halak, rákok, kagylók), de jellegzetes még a húsok közül a helyi marha, a zebu húsa is, melyből ízes ragukat készítenek. Az ízeket nagyban meghatározza, hogy előszeretettel használnak kókuszzsírt, no meg rengeteg zöldséget. És persze köretként rizst, hisz ez az ország nemzeti eledele… Az alkoholos italok kedvelőinek feltétlenül meg kell kóstolniuk a rhum arrangét, a helybéli rumot, melyet friss gyümölcslevekkel vegyítenek.

 

Higénia: Kötelező védőoltás nincs, ajánlott: Hep. A, B, malária (Malaron, Lariam), tífusz. A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket. A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, ill. sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg.

 

Vízum: Az Európai Unió és a nem-Európai Unió állampolgárai csak vízum birtokában léphetnek be a Madagaszkári Köztársaság területére. Vízumot (A-B-C-D-E fajta szerint) a Madagaszkári Konzulátus budapesti képviseletén lehet igényelni. A vízum igénylést irodánk végzi, ennek árát a részvételi díj tartalmazza.

 

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak