Föníciai élmények - Libanon

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

335 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Föníciai élmények - Libanon

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió (reggeli és vacsora)

1. Olyan meghatározó területeken járunk, melynek hatása a kultúrára a mai napig örökérvényű.

2. Minden nap egy újabb élmény, egy más kultúra emlékei tárulnak fel előttünk, nyitják meg a közel-kelet történelmének, világának titkait.

3. A cédrusok egy korszak, egy világ meghatározó építőanyagát adták, megihlettek számtalan alkotót, köztük Csontváry Kosztka Tivadart is.

 

Garantált indulás! 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Leiras:

1. nap: Budapest – Bejrút

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Bejrútba. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás Bej­rútban (7 éj).

Szállás: Princessa Hotel **** Jounieh

2. nap: Sidon – Eshmoun – Tyr

Reggeli után Sidon-ba indulunk, ismerkedünk az egykori föníciai kikötővárossal, emlékeivel, a keresztesek várával, a bazárral (souk), valamint a híres szappan múzeummal is. A program végeztével folytatjuk az utunkat Eshmoun - ba a templom romjaihoz. A következő állomásunk Tyr (Türosz) az UNESCO világörökségi listán szereplő föníciai kikötőváros. Nagy Sándor és a római idők nyomában járva felkeressük az egykori gazdag kereskedő és kikötő­város emlékeit.

3. nap: Deir El Kamar – Beiteddine – Bejrút

A mai első megállónk a Deir el Kamarban lévő viasz múzeumnál (panoptikum) és a Moussa Al Maamari által saját kezűleg épített Moussa kastélynál lesz. Tovább haladva Beiteddine felé felfedezzük a több mint fél évszázadon keresztül uralkodó Beshir Chebab emír által libanoni stílusban építtetett palotakomplexumot. Visszatérve Bejrutba, ismerkedünk a 7 alkalommal is megsemmisített, de mindig újjáépülő főváros emlékeivel, látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban.

4. nap: Cédrusok – Gibrán (Dzsibrán) Múzeum – Tripoli

Reggel autóbuszra szállunk és egy újabb UNESCO vilá­görökséget indulunk megismerni, a libanoni cédrusokat, „Isten cédrusainak” az erdejét. A cédrusok egykoron az örökkévalóságot szimbolizálták és jelentősen hozzájárultak az ország gazdasági értékéhez. Északra megyünk, itt található jelentősebb területen igazi cédruserdő, amely egykoron az egész országot beborította. Ezt követően Besharere-ban - Halil Dzsibrán - a híres libanoni költő, fi­lozófus és képzőművész múzeumát keressük fel. A nap utolsó programja Tripoli, Észak-Libanon „fővárosa” lesz. A város legismertebb látványossága a keresztesek vára, melyet Raymond de St. Gilles gróf építtetett a 12. szá­zadban. A program végeztével vissza utazás Bejrútba.

5. nap: Bejrút

A mai napon szabad program, illetve kirándulási lehetőség: Baatara Batroun. Az 1952-ben felfedezett Három híd-vízesés, Libanon egyik különleges látványossága, a világ legkülönlegesebb vízesése. A vízesés 2 órányi távolságra található Bejruttól.

6. nap: Beeka – Baalbeck – Ksara – Zahle és Anjar

Reggeli után útra kelünk és a termékeny Bekaa völgyön keresztül Baalbeck-be, az ókori római világ Heliopolis-ába utazunk. Baalbeck az ókori világ egyik legjelentősebb városa volt (UNESCO világörökség), a több mint 4000 éves múltra visszatekintő város a föníciaiak és a rómaiak szakrális központja volt, jóshely és zarándokhely is egyben. Jupiter, Bacchus, Merkúr és Vénusz temploma található a város fölé magasodó teraszon. A romterület meglátogatása után folytatjuk utunkat tovább Ksaraba, ahol megállunk egy borkóstolóra, majd indulunk tovább az UNESCO világörökségi listán szereplő, Walid kalifa által alapított városba, Anjar-ba, az Omajjád di­nasztia egykori városába, az Omajjád várostervezés egyik legkiemelkedőbb példájába. Visszautazás Bejrútba.

7. nap: Keservan – Jeita barlang - Byblos

Reggeli után felkeressük a Jeita cseppkőbarlangot. A barlang különlegessége, hogy egy része csónakból is megnézhető, valamint itt található a világ legnagyobb függő cseppköve, amely több mint 8 méter hosszú. Következő programunk a világ egyik legősibb városának, Byblosnak a felkeresése. Byblos az egykori föníciai kereskedőváros, az egyiptomi pa­pirusz kereskedelem központja volt. Megnézzük a város ne­vezetességeit, majd utazás a fővárosba, a nap hátralévő része szabad program.

8. nap: Bejrút – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre, átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
  • A főniciai Tyros romjai
  • Quadi Qadisha a Szent – Völgy és az Istenek cédrusainak erdeje
  • A föníciai Baalbek városának emlékei
  • Anjar romvárosa
  • Byblos városának romjai

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk:

Várható menetrend (változhat):

Március 14. Budapest - Isztambul 13:35 - 17:35 TK1034 kb. 2 óra

Március 14. Isztambul - Beirut 19:25 - 20:20 TK 826 kb. 2 óra

Március 21. Beirut - Isztambul 04:05 - 07:00 TK 827 kb. 2 óra

Március 21 Isztambul - Budapest 12:35 - 12:40 TK 1033 kb. 2 óra

 

Pótcsoport tervezett menetrendje (változhat):

Március 28.  Budapest - Isztambul  13:35 - 17:35  TK1034  kb. 2óra

Március 28.  Isztambul - Beirut       19:25 - 20:20  TK826   kb. 2óra

Április 04.    Beirut - Isztambul       09:05 - 11:05   TK831  kb. 2óra

Április 04.    Isztambul - Budapest  18:15 - 19:10   TK1037 kb. 2óra       

 

Októberi tervezett menetrend (változhat): 

Október 17. Budapest - Isztambul 13:50 - 16:55 TK1034 kb. 2 óra

Október 17.  Isztambul - Beirut     18:45 - 20:40  TK826   kb. 2óra

Október 24. Beirut - Isztambul 04:20 - 06:20 TK829 kb. 2 óra

Október 24. Isztambul - Budapest 11:55 - 12:55 TK1033 kb. 2 óra

 

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

 

 

Rokolya Péter

referens – csoportkísérő – idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya –  a „Világjáró” Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk mindem megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.

Ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegyek illetékkelkb. 145 000 Ftborravalókkb. 40 USD/főútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár79 000 Ft

Ár tartalmazza:

a szállást helyi 4*- os szállodában félpanziós ellátássala helyi közlekedést autóbusszala megadott programokat és a szükséges belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.10.17 - 8 nap / 7 éj
335 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak