Burma - Laosz - Kambodzsa - Vietnam: óriáskörút

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 19 nap / 18 éj

 

 

699 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
19 nap / 18 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: kombinált ellátás
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Burma - Laosz - Kambodzsa - Vietnam: óriáskörút
Óriáskörút Délkelet - Ázsiában

Leírás:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállásokkal. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Rangon (Burma) - Sule pagoda - Bogyoke piac - Chaukhtatgyi - Shwedagon Pagoda

Megérkezés Rangonba, Burmába. Érkezést követően városnézés: először megtekintjük a 2.500 éves Sule pagodát; a nyolcszögletű aranypagoda a legenda szerint egy szent ereklyét őriz (Buddha egy hajszálát). Ezután átsétálunk a Bogyoke piac macskaköves utcáin, ahol többek között galériák, burmai kézművesek (fafaragások), ékszerészek (híres burmai jádekő, rubin) kínálják portékáikat. Látogatás a hatalmas Chaukhtatgyi fekvő Buddha-szobornál, majd a Shwedagon Pagoda megtekintése, melynek majdnem 100 méter magas kupoláját 60 tonna arannyal vonták be, és ezt fokozva a legfelső részét gyémánt- és rubinkövekkel rakták ki, a legtetejét pedig egy 76 karátos gyémánt díszíti. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

3. nap: Rangon - Kyaikhtiyo - Arany Szikla

Reggeli, majd utazás Kyaikhtiyoba, a hegycsúcson imbolygó arany sziklatömbhöz és az ott található pagodához. Látványa feledhetetlen, életre szóló élmény és minden fáradságot megér. Először Kin Punba utazunk, majd onnan nyitott teherautókon folytatjuk utunkat. A legfelső részt elérve azonban még vár ránk egy kb. 4 km-es gyalogút, melynek végén ott találjuk az Arany Sziklát. Természetesen van egy könnyebb módja is a feljutásnak: egy kényelmes hordszéken ülve, amelyet 4 hordár visz a vállán (ára kb. 20 USD/fő, helyszínen fizetendő). Vacsora. Szállás az Arany Sziklánál.

 

4. nap: Bago - Rangon

Reggeli, majd utazás Bagoba, a XIV-XVI. századi II. Burmai Királyság fővárosába. Megnézzük az 55 méter hosszúságú Fekvő Buddhát (Shwethalyaung) és a mon stílusban épült Shwemawdaw Pagodát. Ezután ellátogatunk a Kamboza Thadi királyi palotához és a hatalmas Kyaikpun Buddha-szoborhoz (négy 30 méter magas ülő Buddha-ábrázolás). Visszatérés Rangonba. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

5. nap: Rangon - Heho - Inle-tó

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Hehoba. Érkezés után továbbutazunk az Inle-tóhoz. A tavon és környékén az Intha nép él, akik főként arról ismeretesek, hogy a csónakban állva a lábukkal eveznek, miközben a kezükkel a hatalmas halászhálót kezelik. A halászaton kívül zöldség- és gyümölcstermesztéssel is foglalkoznak, ehhez "lebegő kerteket" alakítottak ki a víz felszínén. Látogatás a Phaung Daw Oo pagodában, majd az Inpawkhon úszó faluban, és végül felkeresünk egy burmai szivarsodró műhelyt. Vacsora. Szállás az Inle-tónál.

 

6. nap: Inle-tó - Heho - Gyűrűsnyakúak - Rangon

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: betekintést nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba, amire a legalkalmasabb hely az úszópiac, ahol a helyiek csónakjaikból kínálják megvételre portékáikat. Ezután utunk egyik 5*-os eseményeként találkozhatunk a gyűrűsnyakú nőkkel. Az asszonyok, lányok sárgaréz gyűrűket viselnek nyakukban már kislány koruk óta, egyre többet és többet (így következtethetünk társadalmi helyzetükre és korukra). Gyűrűiktől, ha megfosztanánk őket, az egyenlő lenne halálukkal. Ezt követően megtekintjük a burmai ugró Macskák kolostorát. Vizi utunkat folytatva, szűk csatornán keresztül az őslakosok által lakott festői környezetben megbúvó Pa-Oh falucskába érkezünk. Meglátogatjuk a helyiek történelmét és kultúráját bemutató Inthar Emlékházat. Visszacsónakázás a szállodába. (A program ára: 14.800 Ft.) Transzfer a repülőtérre és elrepülés Rangonba. Vacsora. Szállás Rangonban.

 

7. nap: Rangon - Siem Reap (Kambodzsa)

Reggeli, majd ellátogatunk a Karaweik Hallba (Királyi Bárka), amely egy gyönyörű tó közepén fekszik, és megtekintjük a Kabar Aya pagodát, amelynek jelentése "Világbéke". Napközben ebéd. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Siem Reapbe. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Siem Reapben.

 

8. nap: Siem Riep - Angkor komplexum

Reggeli, majd megkezdjük az ősi királyi városok, Angkor felfedezését. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, Phimenakas, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, a Leprás Király Terasza. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

9. nap: Siem Reap - Angkor komplexum

Reggeli után először Shiva Isten templomát, Banteay Srei-t, majd Banteay Samre-t látogatjuk meg. A háromszintű Pre Rup hegyen megcsodálhatjuk a Bantey Kdei szentélyt, és a dzsungel által benőtt Ta Prohm templomot. A napot a Ta Keo, a Chau Say Tevada és a Thommanon templomok látogatásával fejezzük be. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

10. nap: Siem Reap - Phnom Penh

Reggeli után csónakkirándulásra indulunk a Tonle Sap tavon. Útközben betekintést nyerhetünk a helyi emberek hétköznapjaiba, miközben vízen lebegő házak között haladunk. Utazás autóbusszal Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába (kb. 7 óra). Vacsora. Szállás Phnom Penhben.

 

11. nap: Phnom Penh

Reggeli, majd városnézés Phnom Penhben. Többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot, majd megtekintjük a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora. Szállás Phnom Penhben.

 

12. nap: Phnom Penh - Cu Chi alagutak - Ho Chi Minh-város (Saigon - Vietnám)

Reggeli, majd utazás a vietnámi határhoz, onnan tovább Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Útközben megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Ho Chi Minh-városban.

 

13. nap: Ho Chi Minh-város - Vientiane (Laosz)

Reggeli, majd városnézés: Reunification palota, a Notre Dame katedrális, a Főposta, a kínai negyed, a Binh Tay piac, a Thien Hau szentély, majd séta a város két nevezetes utcájában, a Rue Catinat-on (ma Khoi utca) és a Le Cong Kieu-n. Napközben ebéd. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Vientianébe, Laosz fővárosába. Szállás Vientianében.

 

14. nap: Vientiane - Luang Prabang

Reggeli, majd egésznapos városnézés: Wat Simuang, a szent városrész, Wat Sisaket szentély, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. Meglátogatjuk a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor - amely most Bangkokban található - eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelem Kaput. Este transzfer a repülőtérre és elrepülés Luang Prabangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban.

 

15. nap: Luang Prabang - Mekong-folyó - Xang Hai - Ban Phanom

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi "kitérő" után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnamon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Phanomba, mely szőtteseiről ismert. (A program ára: 18.800 Ft.) Vacsora. Szállás Luang Prabangban.

 

16. nap: Luang Prabang - Hanoi (Vietnám)

Reggeli, majd megcsodálhatjuk Luang Prabang városát, mely Laosz északi részén, 425 km-re fekszik Vientiane fővárostól. 1975-ig itt lakott a királyi család, volt a kormányülések székhelye is, illetve többször volt Laosz fővárosa. 22.000 lakosával jelenleg az ország negyedik legnagyobb városa. 1995-ben Luang Prabangot az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Meglátogatjuk az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), majd a főtemplomot (Wat Xieng, a világ egyik legszebb építészeti remeke) és a Wat Sen és a Wat Visun szentélyeket. Napközben ebéd. Látogatás a helyi piacon, ahol a helyiek készítette ezüst ékszerek, antikvitások és még számtalan kézműves remekek közt válogathatunk, ezután utazás a Khuang Si vízeséshez, ahol a csodálatos, több emeletes mészkövek fürdőmedencék sorozatát formálták ki. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Hanoiba, Vietnámba. Szállás Hanoiban.

 

17. nap: Hanoi - Halong - hajókirándulás - Hanoi

Reggeli, majd kb. 4 órás hajókázás az UNESCO Világörökségek részét képző fenségesen szép, életre szóló élményt nyújtó Halong-öbölben. Kirándulásunk során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat. Ezt követően visszautazunk Hanoiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hanoiban.

 

18. nap: Hanoi ...

Reggeli, majd megkezdjük a hanoi városnézésünket: Ho Chi Minh mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egy Oszlopú Pagoda. Ellátogatunk a Tran Quoc Pagodába, majd részt veszünk egy biciklis riksatúrán a régi negyedben. Ezt követően az Irodalom Temploma és az egzotikus áruk sokaságát kínáló nyüzsgő belváros megtekintése. Este transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

19. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Angkor romjai

-            Halong-öböl

-            Luang Prabang

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak:

A 320 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap

Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         nemzetközi repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, csónakkal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig


 

Megjegyzések:

Minimum létszám: 16 fő

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:          előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

II. részlet:         kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:        fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 3x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Burma:


Kambodzsa:


Laosz:


Vietnam:

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.11.09 - 19 nap / 18 éj
699 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak