Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

688 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
Körbejárjuk az egész szigetet Egyedülálló természeti látványosságok Bálnales hajóról Hajókázás a jéghegyek között

Program:

1. nap Budapest – Keflavik – Reykjavík (50 km)

Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érkezés a keflavíki repülőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 75 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer a szállodába, mely Reykjavík közelében lesz (3 éj).

2. nap Reykjavík

Délelőtt városnézés Reykjavíkban. Utunk során érintjük Perlant, a 360 fokos kilátót, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson, a helyi Batteriid Architects, valamint a német Art Engineering mérnökirodák együttműködésével született meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkjat (katedrális) épületeit is. Délután fakultatív bálnalesre lesz lehetőség (85 € helyszínen fizetendő, de előre kell foglalnunk). Szállás, mint előző este.

3. nap Arany Háromszög

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az Arany Háromszögbe. Meglátogatjuk a Þingvellir Nemzeti Parkot, Laugarvatn tavat, a híres gejzíreket, ahol természetesen látni fogjuk a hatalmas forróvíz kitöréseket, majd továbbhaladva a Gullfosst, Arany vízesést. Ezután következik a Faxi, egy másik gyönyörű vízesés, mely lazaclépcsőjével pazar látványt nyújt, végül, de nem utolsó sorban a Skálholt tekintjük meg, mely püspöki székhely volt a középkorban. Szállás, mint előző este.

4. nap Seljalandsfoss – Skógafoss – Dyrhólaey - Systrafoss

Reggeli után Dél-Izland felfedezése következik, amely az ország méltán legszebb része. Fontosabb látnivalói többek közt a Seljalandsfoss vízesés, amit a 2010-es kitöréséről elhíresült Eyjafjallajökull vulkán nyugati lábainál lehet megcsodálni. A 66 m magas zuhatag azért is különleges, mert a vízfüggöny mögé sétálva egészen egyedi perspektívából lehet gyönyörködni az izlandi tájban. Csoportunk megnézi a Þorvaldseyrit is, melyről remek kilátás nyílik az Eyjafjallajökull vulkánra. Utunkat folytatjuk Skógafoss zuhatagához, majd Dyrhólaey félszigetére, egyik legizgalmasabb pontunk Reynisfjara, a fekete lávahomokos strand. Szerencsés esetben egy lundát, Izland híres madarát is tudunk fényképezni. Szállás Dél-Izlandon, gyönyörű természeti környezetben.

5. nap Vatnajökull – Skaftafell – Svartifoss – Gleccserlagúna - Höfn

Reggeli után a sziget dél-keleti részének felfedezése következik. Felkeressük a közeli Hofban a templomot, melynek teteje szigetelési okok miatt is fűvel van beültetve, majd Izland talán legkülönlegesebb látnivalójához, Jökursárlón gleccserlagúnájához érkezünk. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között (ennek ára 50 € helyszínen fizetendő). Szállás Höfn közelében.

6. nap Djúpivogur – Hvalnes – Stöðvarfjörður – Fáskrúðsfjörður - Egilsstaðir

Reggeli után ezen a napon a keleti fjordokat járjuk be. Meglátogatjuk Djúpivogur halászfaluját, majd Hvalnes világítótornyát, Stöðvarfjörðurt. Utunk továbbra is az 1-es főúton vezet. Ez az egyetlen kiépített főút, mely körbe megy Izlandon. Ezt az utat is időnként elmossa a kiömlő láva, illetve a hóolvadás. Fáskrúðsfjörðurba, egy volt francia halászfaluba érkezünk, ami szinte visszarepít minket az időben. Szállásunk ezen az estén Egilsstaðirban lesz.

7. nap Myvatn-tó – Námafjall – Dimmuborgir - Akureyri

Reggeli után Észak-Izland változatos tájai következnek. Elmegyünk a Myvatn tó közelében a Námafjall geotermikus területre, a Dimmuborgir sziklaformációkhoz és a Goðafoss vízeséshez, melynek kialakulásához érdekes történet tartozik. Idegenvezetőnk ezt is elmeséli. Délután érkezünk Észak-Izlandra. Akureyri városában szabadprogram. A városka a 60 km hosszú, a csodálatos Eyjafjörður fjord mentén fekszik. Szállásunk ezen az estén Akureyri és Reykjavík között lesz.

8. nap Keflavik - Budapest

Reggeli után utazás a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a déli órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.09.01 - 8 nap / 7 éj
688 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak