Kalkuttától az utolsó Himalája-i királyságig Kalkutta, Darjeeling, Sikkim és a Bhutáni királyság

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 15 nap / 13 éj

 

 

690 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
15 nap / 13 éjszaka
15 nap / 13 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Kalkuttától az utolsó Himalája-i királyságig Kalkutta, Darjeeling, Sikkim és a Bhutáni királyság

[r] repülővel, menetrend szerinti Qatar Airways repülőjárattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban

reggeli Kalkuttában; félpanzió Darjeelingben, Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátás Kewzingben és Bhutánban

1. Megismerhetjük Kalkuttát, a brit gyarmatbirodalom indiai központját, épületeit, hangulatát, mely az idő múlásával is emlékeztet az egykori Londonra. 

2. A Himalája lábánál fekvő Darjeelingban leróhatjuk a tiszteletünket Kőrösi Csoma Sándor sírjánál, a Himalája múzeumban pedig eredeti tárgyak között ismerhetjük meg az egykori csúcshódítások történetét.

3. Bhutánban megismerkedhetünk egy különleges nép/ország életével, világszemléletével, gondolkodás módjával és építészetével.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

További információk 2:

Ismerje meg Indiát!

Ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb. 310 000 Ftindiai e-vízum díját ügyintézésselkb. 32 000 Ftútlemondási biztosítás 1,5%borravalókkb. 75 USD/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár110 000 Ft

Ár tartalmazza:

13 éjszaka szállást helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákbana reggelis ellátást Kalkuttában; a félpanziós ellátást Darjeelingben és Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátást Kewzingben és Bhutánban (a főétkezések italok nélkül értendőek)program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbuszszal, illetve Sikkimben terepjáróval, gyalogosanmagyar nyelvű idegenvezetéstbelépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz Kalkutta-Bagdogra belföldi repülőjegyet és a Paro-Kalkutta nemzetközi repülőjegyetbhutáni vízumdíjat és illetéket 

Leiras:

1-2. nap: Budapest – Kalkutta

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés a reggeli órákban Kalkuttába. A szálláshely elfoglalása után rövid pihenő, majd egész napos városnézés, melynek során megnézzük a gyarmati idők emlékeit, a Londonra emlékeztető épületeket a Howrah hidat, és kalkuttai Teréz anya sírját. Szállás Kalkuttában (1 éj).

Szállás

novemberben: Peerless Inn 4*

májusban: Hotel Hindusthan International 4*

3. nap: Kalkutta – Darjeeling

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Bagdogra-ba, majd onnan transzfer a 2000 méter magasan fekvő Darjeelingbe. A szálláshely elfoglalása után gyalogos séta keretében megismerkedünk a város központjával. Szállás Darjeelingben (2 éj).

Szállás: Cedar Inn 3*

4. nap: Darjeeling

Reggeli közben a felkelő nap által színesre varázsolt Kancsendzönga 8.586 méteres csúcsában gyönyörködhetünk, majd útnak indulunk, és felkeressük a tibeti buddhizmus Galug iskoláját követő Ghum kolostort. Majd felszállunk a Darjeeling Toy Train járatára, és látogatást teszünk egy teaültetvényen. Visszatérve Darjeelingbe felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját, és a Himalája Múzeumban megnézzük a Mount Everest meghódításáról szóló kiállítást.

5. nap: Darjeeling – Kewzing

Reggeli után irány Sikkim tartomány, Kewzing. Érkezés után megismerkedünk a helyiek életével, részt vehetünk a vacsora elkészítésében, és kipróbálhatjuk az egyik helyei csemege, a momo elkészítését is. Szállás vendégházakban (1 éj).

Szállás 

novemberben: Village homestay

májusban: Ravangla Buddha Retreat

6. nap: Kewzing – Rumtek

Reggeli után bekapcsolódhatunk a helyiek életébe, segíthetünk a családi gazdaságban, majd kisétálunk a mezőre és a földekre, ahol megnézzük az ott folyó napi tevékenységeket is. Ebéd után Rumtek-be indulunk. Szállás Rumtek-ben (2 éj).

Szállás 

novemberben: Teen Taley Eco Garden Resort

májusban: Royal Plaza

7. nap: Gangtok

A mai napon a tibeti buddhizmussal ismerkedünk. Reggel megnézzük a Rumtek kolostort, Sikkim legfontosabb vallási központját, amely a tibeti Tsurpu Kagyurpa kolostor mása. Következő megállónk az Enchey kolostor lesz. Programunkat a Tibetológia Kutató Intézetben folytatjuk. A nap végén teszünk egy sétát a Mahatma Gandhi sétányon. 

8. nap: Gangtok – Chalsa

Reggeli után útra kelünk és a Chulsa folyó mellett, teaültetvények között haladunk Chalsa felé. A szálláshely elfoglalása után szabad program, majd vacsora. Szállás Chalsa-ban (1 éj).

Szállás 

novemberben: River Wood Retreat

májusban: Sinclairs Retreat

9. nap: Chalsa – Phuntsholing – Timphu

A mai napon hosszú utazás vár ránk, a határt átlépve a Bhutáni Királyságban folytatjuk utunkat. Phuntsoling-ban meglátogatjuk a Zantro Pilri kolostort, majd a gyönyörű trópusi kerttel körbevett Kharbandi Ghompa-t. Megérkezve Bhután fővárosába, Thimpuba, a hagyomány és a modern világ különleges elegyét láthatjuk. Szállás Thimpu-ban (2 éj).

Szállás 

novemberben: Peaceful Resort

májusban: Hotel Kisa

10. nap: Thimpu

A mai napunkat Thimpuban töltjük. Megnézzük a főbb látnivalókat, a Nemzeti Könyvtárat és a Tradicionális Gyógyászati Intézetet. Ebéd utáni programunk a Nemzeti Chorten, a Tashichho Dzong és a Nemzeti Textilmúzeum felkeresése. Programunkat a helyi piac meglátogatása is változatossá teszi.

11. nap: Thimpu – Punakha

Reggeli után a Dochu-la hágón keresztül a szubtrópusi völgyben fekvő Punakha-ba utazunk, mely 1955-ig az ország fővárosa volt, a királyi család téli rezidenciája a mai napig is itt található. Felkeressük az 1637-ben épült Punakha Dzong-ot. Szállás Punakha-ban (1 éj).

Szállás 

novemberben: Khuru Resort

májusban: Dragon’s Nest

12. nap: Punakha – Paro

Reggeli után a látványos Paro-völgybe utazunk. Itt találhatóak Bhután legrégebbi templomai és kolostorai. Érkezés után megnézzük a Ta Dzong-ot, az egykori őrtoronyból lett Nemzeti Múzeumot. Szállás Paroban (2 éj).

Szállás 

novemberben: Khang Residency

májusban: Tashi Phuntshok

13. nap: Taktsang kolostor

A mai napon a Taktsang, ismertebb nevén Tigrisfészek kolostorhoz kirándulunk. A kilátópontig busszal jutunk el, onnan gyalogosan folytatjuk az utunkat A látványos kolostor egy ember alkotta csoda, amely Bhután ikonikus épülete. A program végeztével visszautazunk Paro-ba, még látogatást teszünk a piacon, majd vacsora.

14-15. nap: Paro – Kalkutta – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Kalkuttába. Továbbutazás átszállással Budapestre, érkezés a 15. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszín
  • Himalája vasút

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

November 1. Budapest - Doha 08.05 – 15.25   QR 202 / kb. 5 óra 20 perc

November 1.  Doha – Kalkutta 18.55 – 02.05 (másnap)  QR 540 / kb. 4 óra 40 perc

November 15. Kalkutta - Doha  03.15 – 06.45  QR 541 / kb. 6 óra

November 15. Doha – Budapest 08.25 – 12.10  QR 199 / kb. 5 óra 40 perc

 

Május 1. Budapest - Doha 09.40 – 16.10   QR 202 / kb. 5 óra 20 perc

Májusr 1.  Doha – Kalkutta 18.50 – 02.20 (másnap)  QR 540 / kb. 4 óra 30 perc

Május 15. Kalkutta - Doha  03.30 – 06.40  QR 541 / kb. 6 óra 10 perc

Május 15. Doha – Budapest 08.20 – 12.55  QR 199 / kb. 5 óra 35 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.11.01 - 15 nap / 13 éj
690 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak