Pihenés az Isztriai félszigeten

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Horvátország

Rovinj – Pula - Fazana - Limski-fjord - Porec - Novigrad

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Tengerparti üdülés

Szállásleírás:


Rovinj, 3*-os szállodák

Szállás: Hotel

Egyéb szolgáltatások:
Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest - Rovinj

Indulás Budapestről reggel 5:30 órakor. Találkozás 05:15-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Kora délután érkezünk meg Horvátország egyik legkedveltebb régiójába, az Isztriai félszigetre. A szállás elfoglalása Rovinjban, egy 3*-os szállodában.

2. nap: Rovinj – Pula - Fazana

Szabadprogram, fürdési lehetőség, vagy fakultatív kirándulás Pulába.

A fakultatív kirándulás keretében elutazunk az világ-szerte ismert Pula városába, a félsziget déli csücskére. Pulában városnéző séta során meglátogatjuk a város nevezetességeit, többek között a világ 3. legnagyobb amfiteátrumát. A városnézés után Pula egyik közkedvelt strandján pihenjük ki a séta fáradalmait: a várostól pár kilométerre fekvő Fazana strandján töltjük a délutánt. Kellemes, füves-fás strand nagy kavicsos-köves, viszonylag lassan mélyülő partszakasszal. Visszautazás Rovinjba a késő délutáni órákban.

3. nap: Rovinj – Limski-fjord

Szabadprogram. Pihenés a tengerparton, vagy fél napos fakultatív hajókirándulás a Limski-fjordba.

Fakultatív kirándulás a Limski-fjordba: A Limski fjord 10 millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor a Lim-folyó az akkori hatalmas áradások hatására alámosta a parti sziklákat, majd a tenger nyomult be a torkolatba, kialakítva a mai kanyont. A fjord neve a latin limes szóból származik, a Római Birodalomban a csatorna képezte a határát a pulai és a poreči régiónak. Később a középkorban kalózok vertek itt tanyát, innen, a jól védhető öbölből terrorizálták a velenceiek kereskedelmi hajóit. A legenda szerint a hírhedt kalózkapitány, Captain Morgan is nagyon kedvelte a helyet, sőt egy kis települést is létrehozott partján.

4. nap: Rovinj – Porec

Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Porecbe.

Fakultatív kirándulás Porecbe: Porec szabályos városelrendezése a római időkből származik. A várost hosszanti irányban a Decumanus utca osztja két felé, melyről a merőleges kis utcák nyílnak. Porec látnivalók széles spektrumát kínálja az ide érkező turistáknak. Ezek főként itt az óvárosban találhatók meg. Kétség kívül Porec első számú látványossága a VI. században épült, bizánci Euphrasius bazilika. Még a római időkben várfallal vették körbe a teljes várost. Az egykori római védmű, még ma is sok helyen felfedezhető. Az egykori várfalakat tornyokkal erősítették meg. Három nagy bástya védte egykor az óvárost, az Északi torony, az Ötszögletű bástya és a Körbástya. Ha felfedeztük az óváros fontosabb látnivalóit, érdekes épületeit, tegyünk egy sétát a mólón, majd a kikötő körül. Ha kedvünk tartja, üljünk be egy kis hajóba és menjünk át a szemközti Sveti Nikola szigetre. Itt igényesen kialakított strandokon tudunk fürödni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Porec óvárosára. Az utunkat egy kellemes koktéllal tehetjük tökéletessé.

5. nap: Rovinj – Novigrad - Budapest

Utolsó isztriai napunkon a kora délelőtti órákban elindulunk Budapest felé. Útközben rövid megállót tartunk Novigradban, amely a vitorlázók, yacht-tulajdonosok kedvelt nyaralóhelye. Velencei stílusú óvárosában sétálgatva kellemesen vehetünk búcsút a félszigettől.

Kora délután folytatjuk utunkat Budapestre. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Fakultatív félpanzió kérhető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak