A Kis-Kárpátok felfedezése

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Dévényújfalu - Dévény - Pozsony

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:

Programleírás:

Reggel 06:45-kor találkozunk Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás 07:00 órakor. Utazás rövid pihenővel a Pozsony közeli Dévényújfaluba. Innen indul gyalogtúránk a Kis-Kárpátokban. A Kárpátok legnyugatabbra fekvő pontja, melynek legmagasabb csúcsa 768 m. A falun áthaladva sétálunk fel a mintegy 500 méteren fekvő Dévény-tetőre. Itt felkeressük az elhagyott szovjet katonai bázis maradványait, majd felsétálunk a hegytetőn lévő kilátóig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dunára és a Kárpátok hegyvonulatára. Rövid pihenő után kanyargós ösvényen ereszkedünk vissza a kiinduló pontig. A túra után a Dévényi várat látogatjuk meg, mely két folyó összefolyásánál, a Duna és a Morva találkozásánál, egy szikla tetejére épült. Akit érdekel, megtekintheti a vár történetét bemutató kiállítást is.

Innen Pozsony felé vesszük utunkat. A hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó, igazi turistacsalogató pozsonyi történelmi belváros egyre népszerűbb utazási célpont. Számos múzeum, galéria várja a kultúrát kedvelőket, a sétálóövezetben vendéglátóhelyek csalogatják az idelátogatókat. Aki a történelmi és művészeti hagyományokat kedveli, helyi idegenvezetőnkkel részt vehet egy fakultatív gyalogos városnézésen, különös tekintettel a magyar emlékekre. Aki nem szeretne ezen részt venni, ellátogathat az állatkertbe, vagy bebarangolhatja a várost.

A városnézés után szabadprogram, majd 18 órakor elérkezik a hazaindulás. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Belépő a Dévényi várba: 5 Euro/fő, nyugdíjas, gyermek: 3 Euro/fő, Pozsony városnézés: 5 Euro/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően. Részletek a Súgóban.

 

Felszállási lehetőség:

Vidéki felszállási lehetőségeinkről a Súgónkban tájékozódhat.


 

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, műzliszelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék. Ez a túra a könnyű kategóriába tartozik, sem a túra hossza, sem a szintemelkedés nem megterhelő.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

     

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

 

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak