Kalandutazás Grúziában

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 7 éj

 

 

179 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
Az összes hely elkelt
9 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Fenséges, régi templomaival, gyönyörű havas hegyeivel és zöld völgyeivel, lankás bortermő vidékeivel Grúzia az egyik legszebb ország, ahová ellátogathatunk. A grúz nép a kereszténységet a legelsők között felvevő volt, így az 5. században épült keresztény templomok sem ritkák, azonban a történelem hasonlóan zivataros évszázadokat hozott a kicsiny grúz népnek, mint nekünk. Tbiliszi ma egy modern nagyváros, nyüzsgő éjszakai élettel, bevásárló utcával és gyönyörű óvárossal. A vidéki Grúzia azonban még őrzi hamisítatlan báját…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: reggeli
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriás szállodák, Grúzia

Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*

Programleírás:

1. nap: Budapest, Kutaiszi
A késő esti órákban kezdjük meg utazásunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.

2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi
A hajnali órákban érkezünk Kutaiszibe, ahol már vár ránk a buszunk, mellyel Grúzia fővárosába indulunk. Útközben egy rövid látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. A legősibb grúz város arról nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház pedig a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete, mely 1994-ben az Unesco világörökség listájára is felkerült. A város fölötti hegyen pedig Dzsvari-kolostora tekint le a két folyó találkozásánál elterülő településre. A szintén Unesco világörökségi védelmet élvező templom 545 körül épült és ma is fontos zarándokhely. Mcheta után a délutáni órákban érkezünk meg Tbiliszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk.

3. nap: Tbiliszi
Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedünk. Az Óváros nevezetességeit tekintjük meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

4. nap: Tbiliszi, Kazbegi, Tbiliszi
A mai nap a Grúzia harmadik legmagasabb hegye alatt található kisvárosba Stepantsmindába (Kazbegi) kirándulunk. A régi grúz hadiúton közelítjük meg, útközben több magas hágón is keresztülhaladunk és megtekintjük a fenséges Ananuri-erődöt. Érkezés Kazbegibe a délelőtti órákban, innen indulunk a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, mely Grúzia egyik jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, mely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra feljutni, melyet helyi terepjárókkal teszünk meg. Érkezés Tbiliszibe az esti órákban.

5. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi
A délelőtt indulunk vissza Kutaiszibe. Útközben a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintjük meg, majd egy rövid látogatást teszünk Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol megtekintjük a Sztálin múzeumot. A késő délutáni órákban érkezünk Kutatiszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk a város központi részén.

6. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati
Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist tekintjük meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökség listáján is szereplő Gelati kolostorhoz megyünk, melyet a 12. században kezdtek építeni és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet és az ország kulturális központja volt. Majd a Motsameta kolostort tekintjük meg, melyet szinte teljes egészében egy folyó vesz körül. A festői környezetben lévő kolostor csendesebb és kevésbé látogatott, mint Gelati. Érkezés Kutaiszibe a délutáni órákban, ahol lehetőségünk nyílik a városi piacot felfedezni.

7. nap: Pihenőnap (Fekete-tenger, Batumi)
Utazás a Fekete-tenger partjára,a festői fekvésű Batumi városába. Elsőként a város mellett fekvő ókori római erődöt, a Gonio erődöt tekintjük meg, majd a híres Batumi tengerparti sétányon folytatjuk utunk. A kb. 8 km-es promenádon a pihenésé a szerep. Lehetőségünk nyílik sétálni a parton, a belvárosi részeken bolyongani, a bátrabbak fürödhetnek a Fekete-tengerben, beülhetünk a számos tengerparti étterem egyikébe ebédelni vagy felvonóval felmehetünk a város fölé magasodó hegyre, hogy onnan csodáljuk meg a város bámulatos fekvését. Érkezés Kutaiszibe az esti órákban.

8. nap: Kutaiszi-Okatse-kanyon-Kutaiszi
A mai napon a kulturális látnivalók után a természeti látnivalóké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő meseszép Okatse-kanyonba indulunk, ahol a kanyon fölé épített függőhídrendszerről csodáljuk meg az alattunk elterülő gyönyörű völgyet. Innen a híres Prométheusz-barlangba megyünk. A gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja. Érkezés Kutaiszibe a késő délutáni órákban, ahol még meglátogathatjuk a helyi piacot vagy beülhetünk estére egy hangulatos helyi kisvendéglőbe.

9. nap: Kutaiszi-Budapest
Hazautazás Budapestre hajnali indulással.

 

Általános információ: utazás Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 7 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

A részvételi díjon felül kötelezendően fizetendő: a repülőtéri illetéket kb. 39.900 Ft/fő, a feladandó poggyász árát kb. 19.900 Ft/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 1%-a) és a foglalási díj 500 Ft/fő.

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: kötelező borravaló és belépők: 90 euró/fő.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Tbilisziben, 4 éjszakát Kutaisziben. A körút során helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk.

Ellátás: reggeli.

Utazás: menedtrendszerinti járattal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon.

Maximális utaslétszám: 18 fő.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.09.10 - 9 nap / 7 éj
179 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak