Kalandutazás Grúziában

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 7 éj

 

 

219 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
Az összes hely elkelt
9 nap / 7 éjszaka
9 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Kiscsoportos prémium utazás - maximum 17 fő!

Garantált júliusi indulás - utolsó két hely elérhető már csak!

Grúzia az egyik legváltozatosabb ország, amit valaha láttunk. Bármerre járunk az országban, ősi kolostorok, templomok várnak bennünket, míg az emberek kedvessége leírhatatlan. Kalandosan, azaz picit eltérve a szokásos körutazásoktól járjuk be Grúzia legszebb helyeit…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: reggeli
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriás szállodák, Grúzia

Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*

Programleírás:

1. nap: Budapest, Kutaiszi 

A késő esti órákban a Wizz Air légitársaság járatával kezdjük meg utazásunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.  

2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi 

A hajnali órákban érkezünk Kutaiszi repülőterére, ahol a pénzváltás után tovább indulunk Grúzia fővárosába. Útközben látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. Az egyik legősibb grúz város arról is nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete, mely 1994-ben az Unesco világörökség listájára is felkerült. Kényelmes tempóban ismerkedünk a grúz történelem igen fontos épületeivel. A város fölötti hegyen Dzsvari-kolostora tekint le a két folyó találkozásánál elterülő településre. A szintén Unesco világörökségi védelmet élvező templom 545 körül épült és ma is fontos zarándokhely. Miután megcsodáltuk Mcheta települését tovább indulunk Grúzia fővárosába. A délutáni órákban a pihenésé a főszerem, majd közös vacsorára indulunk, ahol megtartjuk ismerkedési estünket. 

3. nap: Tbiliszi, Ananuri-erőd, Gergeti Szentháromság templom, Tbiliszi 

A mai napunkon a Kaukázus hegyei felé vesszük az irányt.  A grúz hadiúton haladunk, ahol útközben több magas hágón is átkelünk és megtekintjük az ősi Ananuri-erődöt. Fantasztikus helyen elterülő erődben betekintést nyerhetünk, a hegyi élet nehézségeibe. Innen tovább haladunk Kazbegibe, ahonnan elindulunk a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, mely Grúzia jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, mely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra feljutni, melyet helyi terepjárókkal teszünk meg. Itt természetesen hosszabb időt töltünk. Miután átéltük a hely lenyűgöző hangulatát egy helyi családhoz térünk be elfogyasztani az ebédet. Itt testközelből tapasztalhatjuk a vidéki grúz konyha különleges ízvilágát. Tbiliszibe csak az esti órákban térünk vissza.   

4. nap: Tbiliszi 

Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedünk, melyet gyalogosan fedezünk föl, igaz kipróbáljuk a helyi felvonót illetve a metrót is. Az Óváros nevezetességeit tekintjük meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A délutáni órákban fakultatív kipróbálhatjuk a helyi hamamot, illetve szabad program keretében ismerkedhetünk a híres helyi grúz konyakokkal. 

5. nap: Kakheti régió (Grúzia leghíresebb bortermelő vidéke)

A mai napunkon is számtalan izgalmas helyszínben fogunk gyönyörködni. A reggeli elfogyasztása után indulunk Grúzia igen látványos, a bortermeléséről híres régiójába. Hagyományos, a tradíciókat komolyan ápoló, illetve a modern technika vívmányait használó borászatokkal is fogunk találkozni. A legfrissebb kutatások szerint 6000 évvel ezelőtt a mai Grúzia területén termeltek először borokat. 

A napunk nem csak a borok körül forog, pl. Sighnaghi településéről csodálatos kilátásunk lesz a Kaukázus csúcsaira, illetve az Alazani völgyre is. Természetesen borokat is kóstolunk a mai napunkon, Khareba sziklába vájt pincészetében ismerkedünk a grúz remekekkel. Szállásunkra csak a késő délutáni órákban térünk vissza.

6. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi 

A reggeli után indulunk Kutaiszi városa felé. Útközben a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintjük meg. A 40.000 m2-en elterülő város egykor fontos szerepet töltött be Grúzia életében, így egy kisebb időutazáson vehetünk részt. Rövid buszozást követően érkezünk Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol megtekintjük a Sztálin múzeumot, illetve megnézzük a híres vasúti kocsit melyet a generális használt. A késő délutáni órákban érkezünk Kutatiszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk. 

7. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati 

Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist nézzük meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökség listáján is szereplő Gelati kolostorhoz megyünk, melyet a 12. században kezdtek építeni és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet és az ország kulturális központja volt. Majd a Motsameta kolostort következik, melyet szinte teljes egészében egy folyó vesz körül. A festői környezetben lévő kolostor csendesebb és kevésbé látogatott, mint Gelati. Érkezés Kutaiszibe a délutáni órákban, ahol lehetőségünk nyílik a városi piacon kalandozni.  

8. nap: Kutaiszi, Okatse-kanyon, Kutaiszi 

A mai napon a kulturális látnivalók után a természeti látnivalóké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő álomszép Okatse-kanyonba indulunk, ahol a kanyon fölé épített függőhídrendszerről csodáljuk meg az alattunk elterülő gyönyörű völgyet. A kirándulásról a buszunkhoz helyi terepjárókkal térünk vissza. Innen a Prométheusz-barlangba megyünk. A gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja. Kutaiszibe a késő délutáni órákban érkezünk. Szállásunk ma még rendelkezésünkre áll, így a délután további részében a pihenésé a főszerep. A késő éjszakai órákban indulunk a repülőtérre.   

9. nap: Kutaiszi-Budapest 

Hazautazás Budapestre hajnali indulással. Érkezés a reggeli órákban.

 

Általános információ: utazás Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 7 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést illetve a 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt (max. 40cm x 20cm x 25 cm nagyságú).

A részvételi díjon felül kötelezendően fizetendő: a repülőtéri illetéket kb. 49.900 Ft/fő, a feladandó poggyász árát kb. 19.900 Ft/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 1%-a) és a foglalási díj 500 Ft/fő.

Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását) kb. 5000 Ft/fő-től.

Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket) kb. 3000 Ft/fő-től.

Várható menetrend (változhat):  Légitársaság: WizzAir

Oda út: Budapest - Kutaisi 23:55 - 04:55 (érkezés másnap)

Haza út: Kutaisi - Budapest 05:40 - 06:55

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: idegenforgalmi adó és kötelező borravaló, illetve belépők: 90 euró/fő.

Szállás: 4 éjszakát töltünk Tbilisziben, 3 éjszakát Kutaisziben. A körút során helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk. Egyágyas felár: 54.990Ft/fő.

Ellátás: reggeli.

Utazás: menedtrendszerinti járattal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon.

Maximális utaslétszám: 17 fő.

Úti okmány: Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.07.03 - 9 nap / 7 éj
219 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak