A görög kultúra nyomában

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 8 éj

 

 

309 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
9 nap / 8 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

A görög kultúra nyomában

Út leírás:

Utazás időtartama: 7 nap/6 éj
Indulási időpontok: VI.08.
Utazás időtartama: 9 nap/8 éj
Indulási időpontok: IX.27.
Utazás: VI.08-i turnusnál odaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikibe, visszaútban charter járattal Kalamatából
Utazás: IX.27-i turnusnál odaútban charter járattal Kalamatába, visszaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikiből
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 20 fő

Program:
1.nap: Elutazás a menetrend függvényében Thesszalonikibe, a megérkezést követően autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában, a nevezetességek meglátogatása (Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony). Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása, szabad program.
2.nap: A reggelit követően az ókori istenek lakhelye, az Olümposz felé kirándulunk. Először Dionban állunk meg, amely a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. Az ókori város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Tovább utazás a Tempi-völgyében, ahol a mítosz szerint a Piniosz folyó vízétől megfiatalodunk. Délután érünk szállásunkra, Kalambakába.
3.nap: A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta a világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás egy kolostorban, szabadidő. Délután utazás Delphoi-be, az ókori Görögország első számú jóshelyére. Szállásunk a térségben lesz.
4.nap: Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Kora délután utazunk tovább a görög fővárosba, Athénba, ahol szállásunk is lesz. Este gyalogos városnézés, a Plaka tekervényes utcáinak felfedezése.
5.nap: Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. A látogatást követően elhagyjuk a várost, és irány a Pelopponészoszi-félsziget, amelyet a Korinthoszi csatornán áthaladva érünk el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Visszatérés szállásunkra.
6.nap: Szállásunkat elhagyva először a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori színházban barangolhatunk. Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Szállásunk ezen a napon már a tengerparton lesz.
7.nap: Délelőtt szabad idő, majd transzfer Kalamata repülőterére, hazautazás Budapestre.

Szeptemberben megfordul az útirány és 9 nap/8 éjszakás lesz. Érkezés Kalamatába charter járattal. A térségben 2 éjszaka pihenéssel kezdődik a program, majd Mükéne, Epidaurosz, Korinthoszi csatorna következik. Athénben 3 éjszakát tölt a csoport, igy több idő lesz a főváros felfedezésére. Onnan Delphoi-n, a Meterorákon és Dion városán keresztül érjük el
Theszalonikit, a program utolsó helyszínét. Közvetlen járattal utazunk haza Budapestre a 9. napon.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.27 - 9 nap / 8 éj
309 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak